Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antydojcz

Nienawidze niemieckiego - czy jestem jedyna??

Polecane posty

Gość antydojcz

a jak na zlosc mam mozliwosc wyjechania do niemiec do pracy:O

Gość wyluzuuuuuuuuuujjjjjjj
to nie jedź

Gość antydojcz
akurat wyjechac za granice chce, ale nie mam zadnych znajomosci w innych krajach. czy jest sens jechac do kraju, ktorego jezyka sie nie cierpi?

W niemczech większość ludzi zna biegle angielski, i tym językiem możesz się posługiwać. Ja też nie przepadam za niemieckim, chociaż uczyłam się go 6 lat i zdawałam maturę nawet :P Ale już zapomniałam:o A stało się tak, że od 2lat jeżdżę regularnie do niemiec :D

Gość antydojcz
oceny w szkole g za przeproszeniem znacza. Ja mialam 4, a jedyne co pamietam to wo wohnst du i wie heisst du. Angielski to miod na uszy w porownaniu z niemieckim:O

Gość antydojcz
W niemczech większość ludzi zna biegle angielski, przesadzilas troche. Owszem, mlodzi ludzie w miare swobodnie porozumiewuja sie w tym jezyku, ale to nie znaczy, ze znaja go biegle. Jak juz wyjade, to chce jednak sie zaaklimatyzowac w danym kraju (czy to w ogole mozliwe w niemczech?), mowic w jezyku tubylcow, inaczej sobie tego nie wyobrazam.

ja też nie lubie tego jezyka ale jezdze do Niemiec za chlebem a wkrótce tam sie przeprowadzam na stałe nie z tego powodu że kocham Niemców i niemiecki tylko że mam tam prace, takie życie....

Gość ffddfdfdfdfdfdf
a ja zostaje w polsce znam takie słowa z ukochanych języków obcych shnela rewiata fuck i z angola troche

Gość antydojcz
porozumiewaja

Gość antydojcz
wyluzuj, a jaka prace wykonujesz w niemczech?

Gość YELLO:BAHAMA
Dyrektore geju zboku stary spadaj z forum

opieka nad seniorami i dziećmi narazie to, ale po przeprowadzce znajde cos innego

Gość _dowcip o Magdzie_
Nie. Zdecydowanie nie jesteś jedyna:D

Gość antydojcz
w ogole przerazaja mnie te wszystkie porabane koncowki przymiotnikow, inne z rodzajnikiem okreslonym, inne z nieokreslonym, a przeciez jak sie mowi na zywo, to nie ma czasu na zastanawianie sie "ok, rodzajnik okreslone, biernik liczba mnoga, wiec taka a taka koncowka":O

antydojcz, z kimkolwiek rozmawiałam w niemczech, mówił płynnie po angielsku. I nie mam tutaj na myśli sprzedawców w sklepach itp, tylko osoby spotkane na ulicy. Często ludzie sami zaczynają rozmowę, wtedy mówiłam, że nie znam niemieckiego :P I zaczynała się gadka po angielsku:) Przynajmniej w porównaniu z Polakami, Niemcy częściej znają angielski.

Gość Zakochany transvestyta
Ja wole w pl moge sie obijac niemcy nie znaja angola !mam certyfikat z instytutu goethego!niemcy wpadli w sidla putina!glosujcie na pis bo pis to wolnosc !tylko sztama z usa !putin do wiezienia za smolensk

Gość antydojcz
nikt mnie tutaj nie pocieszy, ze jak sie przyjezdza do niemiec, to niemiecki nagle staje sie piekny?:P

Gość misia1111111
a ja chodze do LO i mam dopa a średnia ocen 4.48 więc głupia nie jestem :D nie jesteś jedyna :)

Gość wszyscy sa szczesliwi
ja terz nie cierpię niemieckiego chociaz ma obywatelstwo niemieckie

Gość antydojcz
minely 2 dni i dalej ma wstret do niemca, jakies nowe glosy?:O

Gość wróg niemca
ja w porównaniu do niemieckiego to angielski kocham nad życie jak słysze niemiecki w tv to mam ochote wywalić go przez okno a dodatkowo (chodze do 1gim ) mam powaloną nauczycielke co nic nie uczy tylko temat powie albo jej wogule nie ma a o podręcziku nie wspomne weiterdeutsch sie nazywa pojjjjjjjjjjjebany tak jak cały niemiecki aaaaaaaaaaa

Gość ja Cie pocieszę
Właściwie to polsku w Niemczech bez problemu się dogadasz:D, a przynajmniej w większości landów

Gość Kiti

Nie jestes ;). Mi sie osobiscie ten jezyk nie podoba. I to nie chodzi juz o II wojne swiatowa, ale o samo brzmienie i wymowe.. Za samymi Niemcami tez zbytnio nie przepadam.. Podobaja mi sie jezyki Rosyjskie, Balkanskie,  Skandynawskie itp. ale jezyk niemiecki mi sie nigdy nie podobal. Nie rozumiem dlaczego w podstawowkach ucza tego jezyka, a np. nie ucza hiszpanskiego, ktory jest 2 na miejscu populacji swiata. Ale ja nie wnikam w te sprawy. Dla mnie jezyk niemiecki jest zbedny. 😉