Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwokastarakwoka

dylemat finansowo-moralany?? rady

Polecane posty

Gość Kwokastarakwoka

mam prace pierwszy miesiac umowa zlecenie..wg godzin, wypracowałam mniej wiecej pół etatu..bo przychodziłam 3 razy w tygodniu. Główna fililia i kadry sa 300km od mojego miejsca pracy, zatem zadzwoniłam przed wypłata zapytac ile dostane wypłaty, pani powiedziała ze takich informacji udzielic mi nie moze przez telefon, wiec zapytałam kto w taki razie moze?? no nikt;)..bo ona nie ma pewnosci z kim rozmawia . Kierowinczka wysyła karty pracowników z godzinami do tej filli pod koniec kazdego miesiaca, mojej chyba nie wsysyłała, bo bo została na wierzchu no i dzis przyszła wypłata i dostałam kase za cały miesiac liczac powinnam dostac z 800zł dostałam 1600 przyznac sie czy nie..dodam ze dostałam propozycje lepiszej pracy dzis i jutro składam wymówienie

Gość Kwokastarakwoka
dodam ze moje sumienie nakazuje mi oddac pieniadze, zas ich rozstrzepanie i nieuwaga mówia bierz i spie...j;) jak zaczełam pracowac no np zgineły im wszytskie moje dokumeny itd a w zasadzie i tak tej wypłaty nie ruszam tylko sobie lezec na kocnie..wiec zawsze moge im pokazac ze ich nie ruszłam..i jak sie pytalam ile powinnam dostac to nie wiedzieli z kim rozmawiaja i nie udzielili odpowiedzi

Gość Kwokastarakwoka
ktos doradzi??

Gość sankasa
Pracodawca będzie miał w stosunku do ciebie roszczenie z tytułu bezpodstawnego wzbogacenia,które będzie dotyczyło tej części pieniędzy,która ci się nie należy.Jeśli będzie tego dochodził to, będziesz musiała oddac pieniądze.

Gość ble ble ble bla
A masz dzieci? Masz na kogo wydac te pieniadze? Ja bym brala. Niech spadaja!!

Gość nie ludź się
Nie łudź się, na pewno do tego dojdą. To może trochę potrwać, ale na pewno ktoś się zorientuje. Więc lepiej nie ruszaj tej kasy.

Gość Kwokastarakwoka
ja ich nie ruszam..leza na kocie spokojnie bo mam kase z 2 pracy na umowie mam tak z tytuły swidczonej pracy pracownik otrzumuje wynarodzeniemiesieczne któregowysokośc to: wynagrodzenie zasadnicze: 1450brutto + 450brutto dodatek premiowany coś w ten deseń..na kwoty nie patrzec;) tak pracowałam pełny miesiac, z grafiku który ustaliłysmy na poczatku miesiaca to ilośc godzin była taka sama jaka wypracowałam, nie mniej nie wiecej, z tym, ze wynagrodzenie odnosiło sie do całości miesiaca ja przychodziłam "wtedy jak mogłam" i kierowniczka o tym wiedziała i taka kwote 1600 mi podała. Z tym ze np w tym miesiacu tez dostac powinnam 1600 a wypracuje pełne 160h