Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedwab biosilk

prawdziwa rewelacja na zniszczone włosy

Polecane posty

Gość jedwab biosilk

witam, od roku używam jedwabiu biosilk i nie wyobrażam sobie życia bez niego :) moje włosy odzyskały blask, są zdrowe, mocne i miękkie i pięknie pachną :)wcześniej od rozjaśniania zrobiło mi się siano na głowie, myślałam już o obcięciu się na krótko , bo nie mogłam nic zrobić z tymi włosami, ale jedwab je odbudował, jest relelacyjny :) Kupowałam go w Rossmanie, ale bez promocji buteleczka 15 ml kosztuje 9 zł, 50ml 49 zł, 150 ml 76 zł Jako że prowadzę działalność gospodarczą postanowiłam , że zacznę go sprzedawać, zobacz u mnie 150 ml kosztuje 36 zł, cena wymarzona http://allegro.pl/biosilk-farouk-jedwab-do-wlosow-150-ml-odzywka-i1663762722.htm.. Gorąco polecam

Jeśli naprawde tego nie wiesz to Cię oświecę-jedwab zawiera silikony,które tylko dają złudzenie odżywionych włosów,bo je oblepiają.Nie wnikają do środka i nijak im tak naprawdę nie pomagają,to nie jest maska ani odżywka :O

Addien, pełna zgoda: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/uwaga-na-silikony,t731.html?highlight=silikon " Silikony to oleiste substancje ktore powlekaja wlosy, dajac iluzje zdrowego blysku. Dla przesuszonych wlosow wydaja sie magicznym skladnikiem. Problem jest w tym, ze wiekszosc nie rozpuszcza sie w wodzie i niektore moga byc usuniete tylko za pomoca silnych detergentow, ktore jednoczesnie usuwaja resztki sebum powodujac, ze wlosy staja sie jeszcze bardziej suche i sianowate. Na pomoc przychodza wtedy odzywki z silikonami...i kolo sie zamyka. Jezeli silikony nie zostana usuniete, z czasem prowadzi to do ich "budowania" na wlosach, ktore wtedy staja sie przyklapniete i trudne do ulozenia. Taka silikonowa warstwa zapobiega tez przenikaniu skladnikow nawilzajacych. " http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php#silikon Oleje silikonowe Oleje silikonowe to następna, po parafinach, generacja syntetycznych natłuszczaczy w kosmetykach. Oleje silikonowe powstają dzięki syntetycznemu połączeniu krzemu i tlenu. Są bardzo szkodliwe dla środowiska naturalnego, w naturze nie jest możliwe rozłożenie ich na mniejsże cząsteczki. Są tak samo obce ludzkiemu organizmowi, jak parafiny.

Gość mam to samo odczucie
po jakimś czasie używania odżywek z silikonem czy jedwabiem włosy są przesuszone i do niczego w zasadzie prawie wszystkie odżywki i maski do włosów zawierają silikony bo dają wrażenie pięknych zdrowych włosów

Ja używam Indyjskiego olejku i działa naprawdę super! Wlosy mi sie nie elektryzują, są miękkie, błyszczące, mają intensywniejszy kolor. Bajka po prostu!

wiadomo że chciała biznes tu ukręcić ale troche nieporadnie....:) co polecacie dziewczyny na włosy?

Gość bond pieknosccc
najlepsza jest odzywka mleczna w dklepie fryzj 8,9ozł. pieknie pachnie i regeneruje wlosy po co przeplacac???

Gość ja używam i mi pasuje
Ogólnie dobry produkt. Zaznaczam, że używam w op 15 ml. + dobrze odżywia, wygładza włosy i nabłyszcza włosy + ułatwia rozczesywanie - mogę używać naturalnych, ziołowych szamponów bez żadnych dodatkowych obciążaczy + dobrze chroni włosy podczas prostowania - sprawdziłam na sobie, bo prostuję włosy odkąd pamiętam + ułatwia układanie + łatwość aplikacji + mała poręczna butelka - przydaje się bo często podróżuję + przyjemny zapach + łatwo dostępny

Gość mam naturalnie krecone
wlosy a co z tym idzie maja one tendencje do przesuszania i puszenia sie. zwariowalam i tez zaopatrzylam sie w cudo zwane jedwabiem i co? :O porazka. siano mam a nie wlosy, ponadto jakies uczulenie sie pojawilo i tak oto moj eksperyment poniosl klape. byc moze powinam kupic nie spray a taki tylko do koncowek :O ale :O raczej juz mnie nikt nie namowi.

Gość używam i jest ok
ja tez mam cienkie,przetluszczajace sie wlosy,dlategotraktuje biosilkiem tylko koncowki,ma tez sklonnosc do obciazania wlosow,tzn u mnie to sie sprawdza,bo mam poldlugie wlosy,ktorych koncowki podkrecaja sie do gory,dlatego u mnie sie sprawdza,a co do przetluszczania...ja myje wlosy codziennie,dlatego w moim wypadku ,co do przetluszczanie nie wiem,zawsze ne wieczor mam juz tluste wlosy nawet bez biosilku,a przynejmniej poprawia ich wyglad na co dzien!

Gość ja stosuje od 2 lat biosilk
nie uwazam aby jedwab niszczyl moje wloski swietnie je nawilza i nablyszcza sa mile w dotyku i bardzo ladnie wygladaja mimo tego ze sa cienkie

Gość sgerhsgw
biosilk to syf !!! Przesusza włosy nie ma żadnych właściwości regeneracyjnych a tobie chyba płacą że ten badziew tak reklamujesz.

Glupia bylam i tez ok. 2 lata temu wyprobowalam Biosilk... dziadostwo straszne. Tak mialam nasaczone nim wlosy po 3 miesiaczach stosowania ze bylam na myciu oczyszczajacym u fryzjera bo sama nie moglam sobie poradzic.... Taraz juz bym po niego nie siegnela. jest duzo wiecej porządnych odzywek, które dzialaja anie oblepiaja

Gość Karolina 90
Czytając wcześniejsze recenzje faktycznie można stwierdzić, że skład kosmetyku może budzic zastrzeżenia. Jednak z mojego punktu widzenia stosując go raz na tydzień na końcówki włosów, odżywka daje doskonałe rezultaty. Nie zauważyłam żeby moge włosy były po niej wysuszone, lub przetłuszczające się. Natomiast stają się mocne, końcówki nie rozdwajają się, a włosy oświetlone słońcem to po prostu poezja... Oczywiście można czepiać się o skład, silikony, alkohol... Jednak mi to nie robi żadnej różnicy skoro włosy nabierają po stosowanym raz na jakiś czas jedwabiu zdrowy wygląd i blask Polecam na końcówki włosów i do cotygodniowej kuracji, ja osobiście nie wyobrażam sobie bez tego kosmetyku życia

Gość Karolina 90....
I jak go braknie to popelnisz samobojstwo. Dokonczylam za ciebie logiczny ciag mysli.:O Swoja droga masz dosc uboga wyobraznie :P

Gość biosilk jest ok
Ja używam od 2 lat, zarówno na wilgotne włosy, jak i na suche końcówki, zamiennie z innymi odżywkami + ładnie wygładza włosy + są mięciutkie + zapach - zdecydowanie na plus + wydajność (wystarczy kropla do pokrycia połowy długości włosów) + nawilża + odżywia + włosy mają ładny i naturalny połysk + nałożony na suche włosy podkreśla moje naturalne fale, które ładnie się układają

Gość dla mnie rewelacja
używam przed prostowaniem włosów . po nałożeniu włosy może są troszkę tłuste, ale nakładam od połowy włosów malutką kropelkę . starcza na baaardzo długo. kupuję w Rossmannie za ok.9zł- 15 ml. ale często są promocję, . włosy łatwiej się prostuje , są gładkie . polecam

Gość opinie różne , dla mnie super
Biosilk był chyba pierwszym jedwabiem do włosów, z jaki się zetknęłam i od razu zakochałam się. Pięknie pachnie i świetnie ujarzmia moje puszące się włosy. Nakładam niewielką ilość po myciu oraz kilka kropel po zastosowaniu prostownicy, do wykończenia fryzury. Dla mnie świetny produkt!Używam tego produktu od: ponad 4 lat

Gość nie wiem o czym piszecie
mam suche włosy, rozjaśniane gdy kupiłam szampon i odżywkę Biosilku po ich użyciu włosy nie dały sie rozczesać, totalna klapa, musiałam sie ratować inną odżywką najśmieszniejsze jest to że kupiłam szampon i odżywkę wygładzające, czyli właśnie powinny idealnie wygładzać włosy i umożliwić bezproblemowe rozczesywanie jedwab może i jest dobry i daje efekt ale chyba nie na przesuszonych, farbowanych włosach zanim zaczełam farbować włosy, każda nawet najtańsza odżywka wystarczyła by je rozczesać i nadać im blask

Gość dla mnie ok
wcześniej uzywałam \'Artiste Hair Care & Styling, Jedwab\' ale nie mogłam go dostać w Naturze, więc wzięłam Biosilk w Rossmanie. Kupiłam od razu 3 opakowania (po 4 zł w promocji), bo zużywam go dużo a pojemniczek jest maleńki i wystarcza mi na 2-3 tygodnie. + za najlepszą skuteczność (na mokrych i na suchych włosach) + za świetny zapach + za niską cenę (kupuję go gdy jest promocja i kosztuje 4 zł)

Gość gość
U mnie biosilk (a szczególnie ich jedwab) bardzo wysusza włosy, trochę sobie je zniszczyłam, bo na początku nie zwróciłam uwagi :( pomogło mi za to prostowanie keratynowe komsetykami Amazon Keratin u fryzjera.

Gość gość
Tylko i wyłącznie Wax Pilomax. Super skład i jeszcze lepsze efekty.

Gość gość
A ile zapłaciłaś za to prostowanie i ile się trzyma?

Gość gość
Zapłaciłam ok 600zł z tego co pamiętam, bo mam dość długie włosy, za łopatki. A robiłam w Beauty Club w Warszawie ten zabieg z 4 miesiące temu i jeszcze włosy się nieźle trzymają.