Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 32-latka

UDERZENIA GORACA!!!

Polecane posty

Gość 32-latka

WITAM! od jakis 2 tygodni mam uderzenia goraca,nie wiem skad to sie wzielo....:( W necie pisza ze to klimakterium,menopauza:( -Czy to nie za predko?????:( Mial ktos tak??? Przychodzi nagle,czuje ze robie sie czerwona jak burak,potem schodzi do klatki piersiowej i koniec. Trwa to jakies 30 sekund-do minuty...:( Dodam jeszcze ze mam problem ze spaniem w nocy,i od jakiegos roku -mniejsza ochota na sex-tez nie wiem z jakiego powodu:( To wszystko wskazuje na ta cholerna menopauze-ale czy te same objawy nie moga swiadczyc o nerwicy...? Juz mialam z tym problem kiedys... Nie robilam badan,nie bylam u lekarza,za tydzien wyjezdzam na 2 miesiace... Jesli ktos mial podobnie-prosze pisac! Z gory dziekuje!

Na menopazue nie jest za wczesnie...Moze pojawic sie w kazym wieku tak naprawde... Albo masz cos z cisnieniem ja, tak milam bo chorowalam na nadcisnienie. Ale tu ci nikt nei pomoze musisz isc do lekarza....

Gość 32-latka
cisnienie zawsze mialam za niskie:( to chyba raczej musialabym miec wyskokie zeby miec te uderzenia goraca:( Kurcze menopauza juz....:(:(:( szok:(

musisz isc do lekarza. uderzenia goraca sa czesto gdy sa burze hormonow - nie tylko przy menopauzie ale czesto przy poczatkach dojrzewania albo ciazy najpiej zrobic podstawowe badania

Gość 32-latka
corke urodzilam 12 lat temu....] Okresu w sumie nie dostalam jeszcze...ale okres mam od lat nie regularny... Ciaza?-mozliwa,ale chyba nie... Nigdy wczesniej nie mialam takich uderzen goraca,myslicie ze taki..objaw''przy ciazy jest ???

Gość 32-latka
kuracji hormonalniej nie mialam

Gość Hoppp
Uderzenia goraca moga byc zwiazane z kregosłupem

Gość do Calineczki
wydaje mi sie ze moze tez byc zwiazane z tarczyca :(

Gość 002193
tez chciałam napisac ze to cos z tarczyca, chyba nadczynnosc, ale ktos mnie wyprzedził. hormony musisz zbadac

Gość 32-latka
dziewczyny,a znacie jakies sposoby na zlagodzenie takich uderzen goraca? czy z ta tarczyca to cos powaznego? Jade do pracy z a granice,to fizyczna praca....,czy taki wysilek moze byc ,,grozny''????

Gość problem masz z tarczycą
na bank idź zrób jutro badanie TSH

Gość problem masz z tarczycą
i nie bagatelizuj tego, bo jeśli to tarczyca Ci szwankuje, to koniecznie powinnaś się zając leczeniem tego, bo inne przypadłości z tym choróbskiem związane naprawdę utrudniaja życie

brak ochoty na seks, bezsennosc, uderzenia goraca-- to przewaznie objawy zaburzen hormonow, do tego dochodzi stres. Mialam tak samo. Zbadaj hormony koniecznie i raczej nie szykuj sie na wyjazd az nie zbadasz sie u lekarza. Czesto najpierw sa lekkie objawy a pozniej moga byc omdlenia takie chwilowe, u mnie tak bylo, i takie zawroty glowy nawet jak siedzialam , to mi sie wydawalo ze w jakas czarna dziure wpadam, to oslabia organizm , wiec marsz do lekarza, a moze to ciaza......

Gość 32-latka
to badanie to z krwi czy jest jakis test w aptece? skad sie bierze problem z tarczyca???

Gość Hoopp
A ja mam uderzena goraca przez zwyrodnienie kregoslupa

Gość lolllo
idź do ginekologa i sprawdź to, według mnie coś z hormonami Ci się przestawiło. P.S. Soja ma wartościowe izoflawony, które dobrze wpływają na org. w czasie menopauzy, ale najpierw ginekolog! P.S. Z soją fajny jest firmy biogarden, ma też wapń.

Gość kalaffonia
Topik jest sprzed pół roku!!! Nie wyciągajcie staroci, naprawdę myślicie,że przez pól roku autorka nie poszła do lekarza i w napięciu czeka na odpowiedzi na kafe?

Gość ViktoriaH
niby tak, ale ktoś inny może go czytać bo szuka podobnych informacji.

Gość ViktoriaH
ja ostatnio ma podobnie i do tego bardzo się pocę, żadne antyperspiranty mi nie pomagają.

Gość 32-latka***
witam... tak,bylam u lekarza,i niestety moje obawy sie potwierdzily:O MENOPAUZA:O:O:( Wyniki mowia same za siebie....moje jajniki nie pracuja,1% szans na ciaze. Jestem na hormonalnej terapi zastepczej:( Czuje sie jak wybrakowany towar:( Nikomu nie zycze....

Gość Menopauza_soja
Głowa do góry, pewnych rzeczy nie przeskoczymy nigdy i tyle. Wiem, że łatwo mówić, ale... co poradzić. Hormony, które przepisze Ci lekarz na pewno pomogą, polecam też soję biogarden, ona również łagodzi skutki menopauzy.

Cześć dziewczyny :) Od jakiegoś czasu pojawił się u mnie problem z uderzeniami gorąca i zawrotami głowy. Głównie dzieje mi się tak wieczorem. Dziś byłam na wizycie u ginekologa i powiedział, że on nie może mi w tym pomóc i kazał się zgłosić do lekarza rodzinnego i zrobić wyniki Prolaktyny, TSH oraz glukozy. Powiedział, że podejrzewa tarczycę bądź zaburzenia krążenia i pracy serca. Czy któraś z Was miała jakieś problemy z krążeniem i pracą serca ? Bo z tego co czytałam to głównie tarczyca. Oczywiście więcej się wyjaśni jak zrobię wyniki.

Gość Ośka 81
U mnie pojawiły się te uderzenia kilka razy w ciągu dnia a do tego jakieś ogromny apetyt na słodycze.W ciąży nie jestem biorę tabletki...Oddaję krew ale nigdy nie odesłano z powodu złych wyników,a w końcu jakieś tam badania robią ;)

Gość gość
a co na uderzenia gorąca związane z menopauzą? Jak to zniwelować?

Gość gość
A podnoszę bo i mnie to dopadlo.

Gość gość Hana
Też podnosze. Tyle że ja jestem 3 miesiące po porodzie a problem pojawił się miesiąc temu.