Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boso po domu ;)

jak często kosicie trawę w ogrodzie ? Sposób na chcwasty ?

Polecane posty

Gość Boso po domu ;)

Ja raz w tyg i chcolera rośnie tak szybko że po 2 tyg ciężko do ogródka wjechać. Chciałam tez zapytać jak pozbyć się chwastów na trawniku tzw mniszka i babki ????

Gość Boso po domu ;)
Macie jakieś sprawdzone sposoby by wytepic te liściaste chcwasty ?

my tez co tydzien jesli chodzi o chwasty to najlepiej spryskac (jesli masz juz ich duzo). ja mlecz wyrywam z korzeniem, gdy jest ziemia wilgotna ladnie wychodzi, ale gdy jest sucho to uzywam takiej waskiej lopatki do przeciecia korzenia przed wyrwaniem

Gość na chwasty
najlepsza jest cierpliwosc ;) W czasie urlopu robie sobie spacer po ogrodzi i mniszkowi po prostu obrywam przekwitle kwiaty - przed powstaniem "dmuchawca", babce tez tyko podcinam korzenie waskim ostrym nozem. Nie chce niczym pryskac, bo lubie chodzic boso, polozyc sie na trawie, po za tym mam krzewy owocowe, drzewka i mnostwo kwiatow. Zreszta to taka troche walka z wiatrakam, bo sasiedzi nie dbaja i co chwila sie nasiewa, ale ja lubie sobie w taki sposob pocwiczyc sklony :D

Gość na chwasty
No i co tydzien kosiarka elektryczna - rany... zeby mi w takim tempie wlosy na glowie rosly ;)

W sumie to tak co 2 tygodnie, idealny moment bo ona w sumie nie jest jeszcze taka strasznie długa ;)

Gość TadeuszRobak
Raz w tygodniu. Jak podlewam trawę częsciej to i 2 razy w tygodniu. Jakaś dziwna ta odmiana bo rośnie jak szalona. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to polecam poradnik od firmy Xurl.pl z Poznania. Dzięki kilku sztuczką, trawa zieloniutka jak trza ! http://xurl.pl/jak_pielegnowac_ogrod_poradnik

Gość gość
Ja do pielęgnacji ogrodów wynajmuję specjalną firmę http://www.ogrodysobik.pl/kontakt . Niestety nie mamy czasu na siedzenie w ogrodzie a mamy dosyć duży ogród wiec jest przy nim dużo pracy.