Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko spacer

nerwica!jak zyc?

Polecane posty

Gość tylko spacer

czy mozna sie z tego wyleczyc?

Gość ASIUUK
na pewno mozna. ale sama sobie ni poradzisz. najlepiej zglos sie do speecjalisty i on zadecyduje co i jak. mozliwe ze da ci skierowanie do spoecjalnej kliniki. ja bylam w klinice z innym problemem ale spotkalam sie tak z osobami m/in chorymi na nerwice. powodzenia

Gość okoja oka
wyleczyc sie da... ale trzeba popracowac nad sobą... wydaje mi sie ze terapia trwa min rok - 2 lata

Gość tylko spacer
chodze na terapie i przyjmuje leki...efektow nie widze za bardzo.stracilam nadzieje,ze wyjde z tego cholerstwa

Gość ASIUUK
a wiesz dlaczego ? bo moze potrzebny jest pobyt w oddziale zamkniętym. od kiedy chorujesz? ja też jestem chora ale nie na nerwice, brałam leki i rowniz nic nie pomogły. bylam w klinice lecz wyszlam na wlasne żądanie z myślą ze sama sobie poradze.. do dzis nie wiem co by bylo gdybym zostala , choć nie jest wale tak jak planowałam , bo nie zrobilam zadnego kroku do przodu. ale ty mozesz sprobować. jesli widzisz ze sam/sama sobie nia radzisz i proszki ci nie pomagaj to idź do lekarza psychiatry po takie skierowanie i sporobuj. klinika psychiatrii i neurologii w warszawie na sobieskiego 1/9 jakoś tak. myślę ze warto sporbowac , bo tam codziennie będziesz pod opieką lekarzy i codziennie bedziesz rozne rozmowy miala i będzie trwać terapia. nie wiem . mysle ze mozesz sprobować. ta klinika jest bezpłatna,.

Ja dostałam teraz lekarstwa . Byłam też robić różne badania. Na razie tabletki bardzo dobrze na mnie działają. Nie wybieram się na żadne terapie...Mam nadzieje że po odstawieniu wszystkie objawy miną.

Gość bubububuuuu
ja odstawiłam lekarstwa wprowadziłam system częstych, małych przyjemności codzienne radości najlepiej pomagają do tego mąż mnie wspiera zmieniłam pracę na taką z domu i jakoś leci :)

Gość 32-latka
dziewczyny a czy przy nerwicy mialyscie UDERZENIA GORACA??? Czy taki ,objaw''towarzyszy nerwicy??? odp. prosze!

Gość okoja oka
ja obecnie takie mam uderzenia gorąca... ale to może od ciśnienia, pogody

Gość tylko spacer
dzieki za odzew.zastanawiam sie nad akupunktura.chwytam sie juz wszystkiego...byleby z tego wyjsc.nie mam juz sily.nie widze dalszej przyszlosci z ta choroba.oprocz nerwicy mam jeszcze depresje:/uderzenia goraca owszem zdarzaja sie...

Gość 32-latka
prazynka-troche mnie podnioslas na duchu.....-bo juz myslalam ze przechodze MENOPAUZE!!!!! Oczywiscie ona nie jest wykluczona ale w tej chwili nie mam kiedy wybrac sie do lekarza bo za chwile wyjezdzam na 2 miesiace. Moje dolegliwosci powiazalam wlasnie z menopauza albo nerwica.... opisze ci je pokrotce i moze napiszesz czy mialas podobnie....? Od dziecka bylam chowana pod kloszem,musialo byc tak jak moi rodzice chcieli,nie mialam prawa glosu...,potem rozwod rodzicow,wczesnie urodzilam dziecko,za maz nie wyszlam,jestem sama z corka,wszystko na mojej glowie...,martwie sie czy starczy na wszysko pieniedzy... i tak takie zamartwianie sie to moje zycie,przejmuje sie byle bzdura,co ludzie powiedza itd. Czestko mam wrazenie ze za chwile cos sie stanie,serce mi bije jak glupie,nie moge usiedziec na miejscu:( Czasem bez powodu mi bije tak bredko jakby chcialo mi wyskoczyc... Od jakiegos roku przestal mnie krecic sex(mam stalego partnera). Dziwne to dla mnie bo lubilam te swere zycia-a teraz jest mi obojetna,,,No i mam problemy w nocy ze spaniem...,budze sie w nocy,rano jestem nie wyspana... Kiedys tak mialam 2 tygodnie pod rzad az w koncu poszlam do lekarza bo ile mozna brac tabletki przeciw bolowe-lekarz stwierdzil ze o na tle nerwowy,:( Zapisal afobam,i bylo o niebo lepiej.Wzielam moze ze 7 tabletek bo przeczytalam ze uzalezniaja....aLE BYLO OK. TO BYLO W TAMTYM ROKU O TEJ SAMEJ POZE MNIEJ WIECEJ... Teraz znow sie zaczyna problem ze spaniem.I do tego doszly te uderzenia goraca ktore mnie tak martwia...-juz sie to dzieje jakies 2 tygonie:( Zmiany nastroju to mam od zawsze,wiec pod tym wzgledem nic sie nie zmienilo... NERWICA CZY PRZEKWITANIE?:(

,,Czestko mam wrazenie ze za chwile cos sie stanie,serce mi bije jak glupie,nie moge usiedziec na miejscu Czasem bez powodu mi bije tak bredko jakby chcialo mi wyskoczyc... " dokładnie takie same objawy były u mnie. Musisz iść do lekarza.

Gość 32-latka
czytalam w necie,ze przekwitanie w dzisiejszych czasach dotyczy coraz mlodszych dziewczat-przed 30-stym rokiem zycia:( Takie mamy czasy...zama chemia w zywnosci-a ja nie moge o sobie powiedziec ze zdrowo sie odzywiam:( Menopauza po 30 to zadna nowosc,i dlatego tak sie zmartwilam tymi uderzeniami goraca:(:(:( Powiedz mi czy jak ,,je'' mialasto przez dluzszy czas?,jakis okres czy stale? czy jak? Sama niewiem juz co gorsze-przekwitanie czy nerwica:(

Tylko tydzień. Ale były dosyć uciążliwe te objawy. Z resztą pojawiły się w takim momencie, kiedy nie miałam wątpliwości z czego się biorą. Dostałam skierowanie na badania. Cukier, tarczyca, morfologia itp . Wszystko wyszło bez zarzutu. Na razie łykam leki uspokajające, oraz magnez potas itp , czuje się dobrze i za niedługo odstawiam.

Gość 32-latka
te leki uspokajajace masz na recepte? Wiem ze magnez dobrze robi na depresje,ale potas?kupujesz go w polaczeniu z magnezem czy osobno?

Tak. Na receptę Jeśli chodzi o magnez i potas - dokładnie to jest mieszanina soli magnesowej i potasowej kwasu asparaginowego (przepisuje z ulotki)

Gość 32-latka
to skoro zalecil ci to lekarz to moze to kupie,zawsze cos pomoze,a napewno nie zaszkodzi:) dziekuje CI:)

Gość 32-latka
Dziekuje,Tobie rowniez:)