Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneciaKTC

Jakich używacie podpadek i tamponów?

Polecane posty

Gość aneciaKTC

Pytam,ponieważ nie należe do bogatych jednak kupuje te z wyższej półki bo uwazam ze: 1.podpaski tanie nie trzymają sie na majtkach,słaby klej,do tego trzeba bardzo często zmieniać bo nie wchłaniają krwi z wydzieliną,a np ALWAYS ULTRA są cienkie ale wydajne 2.tampony OB ja używam po urodzeniu dwójki dzieci SUPER (rozmiar) w pierwszych dniach i jeden tampon wystarcza na 4 h a już w końcówce moglabym nosic go cały dzień ale ze względów higienicznych używam tylko jak wychodze gdzieś potem zakladam podpaske. Czego wy używacie?

Gość mój mąż jest przedsiębiorcą
Bez przesady - podpaski czy tampony nie kosztują przecież tak dużo, żeby trzeba było na nich oszczędzać :o

Gość aneciaKTC
Wydaje mi się że widać różnice na półkach sklepowych Always kosztują 8zł i jest ich 18 sztuk a np Bella czy inne tańsze ok 5 zł ale jest ich o wiele wiecej,widzilama tez w Kauflandzie takie jakieś od nich-nie znam producenta w paczce 25sztuk za 3 zł,a kobiety wykupują bo widac pustki po nich.

Gość aska wola płocka
dokładnie alwaysy za 7 zł podwojne opakowanie, najlepsze sa te z siatka jak cerata, wchłania sie dobrze. na fajki i piwo nie załujecie, a z podpaskami historie robice 2, 3zł.

Gość aneciaKTC
a jesli chodzi o tampony to ja kupuje OB za 32zł a te tańsze są za 4zł -8sztuk

Gość też tak myśleee
Dokładnie myślę podobnie...alwasy są nie do przebicia, choć teraz już tez przesadzili z tym klejem, jest tak mocny, że ciężko podpaskę oderwać :D. Tampony też OB...

Gość też tak myśleee
Mi na początku, jak mam mocne krwawienie tampony potrafią przeciekać, a nie zawsze jest możliwość zmiany co np. 2 godziny...

Gość ja uzywam z tesco
facelle czy cos w tym stylu albo bella zielone lub fioletowe ze skrzydelkami bo always nie lubie zupelnie mi nie pasuja ;/

Gość podpaski rossman
ja uzywam facelle z rossmana dla mnie bomba cos w stylu always a tansze klej super wklad chlonny tamponow nie uzywam czesto ale jak juz to ob

Gość klumklumklum
tampony - zawsze OB, kiedys kupiłam tampaxy, co to byla za masakra!! nigdy wiecej. a OB powlekane siateczką są super. podpaski - kiedyś lubiłam libresse, ale się strasznie zepsuły, więc wróciłam do alwaysów. wkladki higieniczne - długo szukałam odpowiednich - z mocnym klejem, bezzapachowych i nieuczulających. i znalazłam - Bella Panty. tak więc jak mam okres, to po domu chodze w podpasce, a do pracy zakladam tampon + wkładkę i nie mam stresu, że mi cos przecieknie i pobrudzi bielizne i nie daj boże spodnie.

Gość tttttttttttttt
tampony - nie mam swoich ulubionych podpaski - bella niebieskie, przy alyways czuję dyskomfort i ich nie lubię

Gość nie używam tamponów
Kiedyś używałam tamponów tampax z aplikatorem, jako jedyne umiałam je założyć. Teraz używam tylko podpasek, always ultra, i wkładek bella panty. Jak raz na ruski rok muszę użyć tamponów to szukam tampaxów, ale tak dawno nie kupowałam, że nawet nie wiem czy jeszcze są. I szczerze mówiąc nie patrzę na cenę, nie eksperymentuję, używam tego co się dla mnie sprawdza i z czym mi jest wygodnie.

Gość tampony,podpaski i wkładki
kupuje w biedronce

Gość 444444322
ja pierdziele co za temat, a jakiego używacie papieru toaletowego?

Gość aneciaKTC
Bardzo dziekuje za wasze wypowiedzi :) Przewaga OB i Always :) każda z nas jest inna i ma inne potzreby :) 444444322 temat jak temat,kobiece sprawy :) a co do papieru toaletowego używam też z wyższej pólki- i moge polecić wszystkim- FOXY MEGA to są tylko 4 rolki ale tak zbite że bardzo wydajne-jedna rolka na tydzień przy 4 osobach :)

Gość JulciaIJuliusia
Ja uwielbiam bella maxi, są wygodne i długie, więc nie obawiam się, że będzie awaria:D Nigdy mnie nie zawiodły:) A always odparzają:(

Gość nie używam tamponów
Always nie odparzają, bo teraz mają powłoczkę z bawełną czy czymś takim, ale kiedyś faktycznie zdarzały się odparzenia. Papieru używam velvet, bo jest żółty i pasuje mi do łazienki. Poza tym jest miękki i przyjemny, choć ostatnio mam wrażenie, że jest jakby cieńszy.

Gość Ja od liceum lece wylacznie
na tamponach (czyli juz jakies 12 lat). Z tamponow wyprobowalam juz chyba wszystkie mozliwe (lacznie z dyskontowymi) i powiem wam, ze zadne nie sa zle i kazde sa ok i bezpieczne, ale roznie u nich z chlonnoscia i przeciekami. Najbardziej chlonne i wygodne sa jednak OB, ale jak ktos nie ma kasy to kazde inne sa podobnie dobr, tyle ze trzeba je troszke czesciej zmieniac (nie wiem, czy nie na to samo wychodzi). Zaczynalam od Tampaksow z aplikatorem - jak chyba wiekszosc nastolatek). Podpasek uzywalam tylko w podstawowce i za czasow liceum i mnie zupelnie nie podchodzily te najbardziej reklamowane ceratowe, bo mnie odparzaly. Nie wiem, czy teraz je ulepszono, ale nie chce juz do tego wracac, bo musialam potem z linomagiem na tylku latac i brudzic bielizne i spodnie (bo linomag strasznie cuchnie). Co do wkladek to przez pewien czas uzywalam ich jako malolat zamiast podpasek w czasie okresu bo lubilam to ze sa cienkie, a tamponow jeszcze wtedy nie znalam. Najbardziej lubilam perfumowane wkladki Ria bo bosko pachnialy i byly bardzo dobrej jakosci, ale nie wiem czy jeszcze sa, bo to bylo bardzo dawno temu. Aktualnie mam w lazience jakies wkladki (Discreet do normalnych gatek i Libresse do stringow), ktorych nie uzywam i w zasadzie sluza mi tylko raz na kilka lat w razie infekcji czy czegos tam. Nie lubie wkladek odkad zaczelam nosic tampony. Nie lubie czegokolwiek sztywnego w bieliznie. Z tamponami nie mam przeciekow, bo je kontroluje, a nawet jak sie zdarza to spokojnie mozna zaprac bielizne. Poza bielizne nigdy mi nic nie przecieklo i nigdy nie mialam pobrudzonych spodni. Co do papieru toaletowego to skoro juz polecacie, to ja polecam Queen z Biedy. :) Nie ma lepszego. Wystepuje w 3 zapachach, duzych paczkach i jest super jakosci i w super Biedowej cenie. Nie jest to papier robiony w Polsce tylko z importu, dlatego taki dobry.

Gość Ja od liceum lece wylacznie
Tampaxow *

Gość kupuje w biedronce
tampony i podpaski. Uwazam, ze tampony sa takie same jak OB (tampaxow nie trawie), podpaski kazde ujda, byle byly cienkie i dlugie.

Podpaski - Bella Perfecta Green, tylko i wyłącznie Tampony - o.b. Pro Comfort z otoczką Silk Touch, ale szukam tańszej alternatywy... Bardzo nie polecam Always Ultra z tą sławną siateczką...

Gość gość
tylko always ...

Gość gość
tylko always ...

Gość gość
ja uzywam naturelli są bardzo dobre, always sa rownie dobre ale po co mam przepłacac skoro mam naturellę:) a te marki biedronka czy marki rossman są do bani bo się rozklejają i rozsypują w majtkach, na dodatek mają do bani klej i odklejają się od bielizny

Gość gość
Tylko tampony.Ostatnio wypróbowałam takie z Biedry 30 szt za 6 zl i są super.Szkoda,że wcześniej ich nie wypróbowałam tylko przepłacałam za Ob.A podpaski nigdy.brrr połóg to była dla mnie katorga bo musiałam je nosić

Gość gość
Ja juz od kilku lat nie mieszkam w pl, wiec nie pamietam co jest na rynku. Ale tampony obowiazkowo ob, ale bella tez byly oki. Podpasek uzywam tylko z koniecznosci, np po porodzie, czy lyzeczkowaniu, albo tak jak teraz po zabiegu ginekologicznym. Jedno powiem allways to masakra, kupilam teraz paczke i po 5 minutach musialam wymienic na inna bo myslalam ze sie wsciekne przez ta siateczke, tylek zapocilby mi sie w tym, nigdy wiecej. Kupuje tylko takie bawelniane. A wkladki disscret takie cieniutkie flexi, nie wiem czy sa takie w pl, ale kiedys nie bylo, sa swietne, a w pl uzywalam bella blaxk&white - bardzo mi brakuje tych czarnych wkladek, bo sa dyskretniejsze przy czarnej czy kolorowej bieliznie.

Gość gość
mają delikatną bawełnianą, bardzo miękką, dobry klej, są różne rodzaje- od mini do maxi na noc. bardzo delikatnie pachną rumiankiem, ja ich uzywam od kilku lat, tamponów nie uzywam bo brzuch mnie po nich boli :((