Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość icodalej????

mój były został wdowcem

Polecane posty

Gość icodalej????

byliśmy z sobą 3 lata ..20 lat temu. On się ozenił ma dzieci, ja wyszłam za mąz mam dzieko. W zyciu układało nam się róznie ale w sumie mozna powiedzieć że oboje osiągnęliśmy w zyciu jakiś sukces. Moj mąż jest dla mnie uprzejmy, szczodry i wyrozumiały wszystko dlatego, ze kiedyś zdradził i sprawa się wydała. Jego zdrada trwała kilka lat, o niczym nie wiedziałam, po jakimś czasie zaczęłam przyglądać się naszemu małżeństwu i tak od skojarzeń do sprawdzania wyszło, że mnie zdradza. Zrobiłam strszną jazdę, nie mogłam uwierzyć ,że przez parę lat on prowdził podwójne życie. Szok. Zmist od niego odejśc zaczęłam biegać po lekarzach, nie mogłam nie potrafiłam funkcjonowac. On w poczuciu ogromnej winy zmienił się o 180 stopni. Ciągle bardzo się stara widzę że zalezy mu na mnie. Ja nie potrafię zapomniec, mimo ze upłynęłoy od tego czasu 4 lata. To we mnie siedzi. Oboje zyjemy jak przyjaciele bez sexu bez kłótni, po prostu jesteśmy obok siebie. Wspólne wyjazdy, zakupy, sporty, dziecko.. Mój były trzy lata temu został wdowcem, często wracam myślami do tego co kiedyś było między nami, wiem , ze o mnie wypytywał wspolnych znajomych. I teraz zaczyna we mnie kiełkować myśl czy nie spróbować odnowić z nim kontakt. Czy gdyby coś między nami zaiskrzyło czy dac sobie sznsę na nowe życie przy nim? odejść od męza ? nie wiem jak powinnam postąpić, moje małżeństwo trwa z rozpędu bez mojej do niego miłości, jest coś na kształt przywiązania ale poczucie tego zawodu jaki mi wyrządził nie daje szans na bliskośc ( z mojej strony bo on czeka) Jak zyć , jak postąpić aby nie żłować? Proszę o wypowiedź osoby dojrzałe z bagażem doświadczenia życiowego. Dodam że szczególnie nie cierpię w swoim związku ale szczęśliwa też nie jestem

Gość powiemtak
a co Tobie szkodzi spotkac sie z byłym, moze stwierdzisz że nie ma szans na nowe a może coś wskrzesicie, sprawdzić zawsze warto

Gość antykwariusz44
nie szkoda Ci męża? wiadac że zrozumiał swoj błąd, nie masz pewności co czeka Ciebie z byłym i czego on oczekuje od Ciebie. Lepiej nie wywołuj wilka z lasu

Gość joirgi
skąd pewność, że mąz nadal nie zdradza? mskoro tyle lat się z tym dobrze ukrywał może robić to nadal, tym bardziej, ze nie sypiacie ze sobą.

Gość joirgi
co do byłego, wiesz, odnowienie kontaktów nie znaczy od razu, ze padniecie sobie w ramiona, bo zwyczajnie możesz nie poczuć "tego czegoś". jesteś zraniona, nie czujesz się spełniona w obecnym związku i tesknisz za innością. nie potępiam tego, nie w tym przypadku.

Gość icodalej????
nie mam takiej pewności, widzę jedynie jak zabiega o mnie, jak dba, jest kulturalnie i miło, co potrzebuję to mam, nie rozlicza mnie z wydanych pieniędzy. Fakt sexu nie ma i nie mam pojęcia jak i gdzie rozwiązuje ten problem . Poki co sprawia wrażenie zadzrosnego ale nie nachalnego, jakby wyczekiwał az mi mineie, ma poczucie winy , tak mi sie wydaje ale między nami chyba nic nie będzie, nie kocham go, zależy mi na nim w sensie chcę aby był zdrowy i najedzony ale nie chce go fizyczne, już nie

Gość joirgi
nie kochasz męża, czemu zwyczajnie od niego nie odejdziesz? zamiast pakować się w kłopoty najpierw spróbuj żyć sama. zobaczysz wtedy, czy rzeczywiście nie kochasz męża czy tylko tak myślałaś i jednak chcesz się właśnie z męzem zestarzeć. a może poczucie krzywdy jest tak duże, że inne uczucia nie dochodzą do głosu. łatwo jest sie pogubić. czy fundując sobie kochanka nie poczujesz, ze tracisz szacunek do siebie?

Gość okijuhgbhnmj,
chcesz się skurwic i szukasz usprawiedliwienia.ruchaj się co nis to obchodzi ,że cię cipsko stare swędzi