Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Veckelia

Czy jest na sali STEWARDESSA?

Polecane posty

W tym roku idę do liceum, do klasy o profilu turystycznym. Gdzie muszę iść potem po zdaniu matury, aby zostać stewardessą? Są jakieś szkoły stewardes? Zastanawia mnie też jak wygląda takie szkolenie na stewardessę w Anglii (chciałabym już tam zacząć kurs, czy co mi tam jest do tego potrzebne, bo mam zapewnione lokum w Londynie). I ma się sprawa z noclegami? Taka stewardessa zawsze wraca do miejsca, z którego wylatywała? Tzn. np. czy wylatując z Londynu, gdzie mieszka, do np. Warszawy, potem np. z Polski do Hurghady, to zawsze ma ustalony lot powrotny do Londynu? Czy musi np. nocować w motelu etc? A jak z językami? Wystarczy znajomość dwóch (angielski, niemiecki)?

Gość kaŚka lalallala
nie wiem

Gość rozkapryszona dziewucha
Moja siostra nią jest i strasznie żałuje, naprawde znajdz sobie lepszą pracę, chyba sobie sprawy nie zdajesz jak ta praca jest męcząca :/ nigdy cię w domu nie będzie. Juz wolę kopac rowy. (ps. ona zna 3 języki) ale chyba od 2 przyjmują.

musisz znac jezyk angielski. nie trzeba wiecej co do pracy setwardessy to praucujesz NA TRASIE NP przez tydzien latasz do brukseli warszawa-bruksela 4 x dziennie i wracasz do warszawy poznym wieczorem kolejny tydzien mozesz pracowac na zmiane warszawa-hurghada a co dorugi dzien warszawa-londyn. ale zawsze wracasz do warszawy p.s PRACA CHOLERNIE MECZACA, PLACE SREDNIE, STEWADESSY TRAKTOWANE SA JAK PODWLADNE, PODAJ POZAMIATAJ POSPRZATAJ, PODETRZYJ ;/ musisz byc bardzo dyspozycyjna nie ma cie czasem weekendami, nie ma cie czasem nocami nikt nigdy nie wie kiedy bedziesz bo czesto zmieniaja grafik jednego dnia musisz byc swieza i pachnaca o 6 rano i pracujesz do 12.00 spisz w ciagu dnia bo na drugi dzien znow zaczynasz o 4 w nocy.