Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ica

nie lubie przyjezdzac do polski jak mam wolne

Polecane posty

dlatego ze wszedzie widze biede:( chlopak taki troche niedorozwiniety na przystanku tramwajowym proszacy faceta obok o pare groszy na bulke z pieczarkami.idzie do sklepu.wychodzi z bulka z pieczarkami. facet w pociagu byly alkoholik proszacy o zlotowki. ledwo wychodze z lotniska.tata na mnie czeka obok samochodu...i obok bezdomny pies czekajacy na pozwolenie by wejsc do auta " a moze to pies z tych domkow obok tak se wolno chodzi" mowi ojciec. dzwoni babka do drzwi i prosi o pare groszy na leki.dac? nie dac? moze oszukuje a moze nie. dosyc mam tych widokow odzwyczailam sie od tego pare lat temu.w uk nie widac czegos takiego.NIGDY nie spotkalam sie tu z bieda,bezdomnymi pieskami i proszeniem o pieniadze. :( daleko nam do zachodnich sasiadow.

Gość maszzzzzzzz rację.........
sama nie lubię jechać do Polski,mieszkam na stale w Niemczech i jak przyjadę do Polski to żle się tu czuję widząc to co się widzi, bieda,bród,brak perspektyw i drożyzna........

mieszkam tu juz 6 lat.i naprawde nie widzialam czegos takiego.nikt tu nie zebrze i nie chodzi po domach proszac o zlotowki.

ciesze sie jak przyjade do polski ale jak to widze to co widze to juz mi przykro i mam ochote wracac.

moja ciotka sie ze mna nie zgadza.ma rodzine w warszawie.bogactwo ze az sie w glowie przewraca jak patrzy dookola.mebelki jacys znajomi kupili za 50 tys.zlotych.!!

kolezanka kiedys mowila ze widziala takiego gdzies w uk.co siedzial i prosil o pieniadze.myslala ze to polak wiec podeszla i pogadala z nim.okazalo sie ze to anglik.powiedzial ze tak siedzi bo lubi.zawsze cos nazbiera.ale ja nigdy nie spotkalam nijkogo takiego.

Gość takaa jaaaa
A to dziwne, ze w UK nie ma zebrakow. Ja jestem w US i tu na wielu skrzyzowaniach stoja zebracy z kartkami na piersiach (opisuja dlaczego zebrza), jak sie zatrzymasz na swiatlach to chodza i chca pieniadze. Zazwyczj nie daje, chyba, ze ma jakiegos zwierzaka to mi sie zal zwierzecia robi i daje dolara. A do Polski bardzo lubie przyjezdzac, wcale nie jest tak zle. Moze dlatego, ze moja rodzina w Polsce ma pieniadze i nie widzi sie wokol biedy. Poza tym mam wspaniale wspomnienia z dziecinstwa i wczesnej mlodosci w Polsce, wiec podroze do kraju sa dla mnie sentymentalne.

Gość w uk zebractwo
to zawod :D Oni sobie po prostu dorabiaja do swoich benefitow. Z biedy tu nikt zebrac nie musi. Ja do PL nie jezdze od kilku lat juz. Wole aby rodzina odwiedzial mnie u mnie. Zle sie czuje w Polsce, wszechobecne chamstwo, narzekanie i skrzywione twarze. Urlopy wole spedzac w miejscach, gdzie jeszcze nie bylam.

jak to w uk tego nie ma? nie chodza po domach ale przed centrum handlowym widze normalnie w spiworach siedza, na jakichs kocach i kazdego kto przechodzi, prosza o kase nie wiem gdzie ty zyjesz albo moze w malenkiej miejscowosci

w zadnej malenkiej miejscowosci.poza tym bywalam w roznych duzych miastach:londyn,manchester,glasgow,edynburg,aberdeen.

w Londynie jest ich mnostwo. Nie masz pojecia ilu bezdomnych koczuje na lotnisku. Poza tym na ulicach tez sa. Jednego widuje codziennie. Siedzi w tym samym miejscu. Nie wiem czy musi czy poprostu jak to ktos napisal "dorabia do benefitow". Ale jest codziennie

ja bylam czesto na stansted i raz w gatwick.bylam tez na victorii na train station.to chyba sa nielegalni imigranci i tym co sie wizy pokonczyly.ale mowie NIGDY nie widzialam zebraka NIGDZIE

na heathrow to podobno mozna wiele slawnych ludzi spotkac a nie zebrakow? :D

a moze zebraja na heathrow bo to miejsce gdzie na prawde mozna spotkac jakas slawna osobe.a slawna osoba moze cos da.

4 lata pracuje na heathrow i widzialam "az" Cameron Diaz, zamienilam kilka slow z Christianem Bale (kilka razy:)) i naszego rodzimego Tomasza Kota. Fakt, nie mam czasu sie rozgladac, ale uwazasz, ze taki bezdomny czy tez zebrak doszliby do jakiejkolwiek znanej osoby, skoro sa przewaznie otoczone ochrona? Policja sie z nimi rozprawia, ale i tak wracaja.

Gość lemain
belle de jour, mozesz mi napisac kto zajmuje sie rekrutowaniem pracownikow lotnisk?? wiadomo, ze jak ktos chce zostac stewardessa, to zglasza sie do konkretnych linii, a co z pracownikami naziemnymi??