Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mama córki

Wejście do pochwy

Polecane posty

Mam pytanie do mam dziewczynek w wieku ok 2 lat. Zauważyłam ze u mojej córki zaczeła pękac błonka zakrywająca wejście do pochwy, czy to jest prawidłowe? Byłam u lekarza ale powiedział ze ok, ale to facet i nie ginekolog. Może moje pytamnie wyda się Wam śmieszne ale mnie to martwi. Jak to jest u Waszych córek?

Powinnaś iść z córeczką do jakiejś dobrej pani ginekolog. Co prawda w pełni matką jeszcze nie zostałam bo na jutro przewidywany termin porodu, ale kiedy ja byłam malutka moja mama była ze mną u ginekologa ponieważ też działo się coś niepokojącego, okazało się, że miałam jakąś infekcje. Dziękuję mamie, że poszła wtedy ze mną bo teraz mogłabym być niepłodna.

ktos się jeszcze wypowie? Ginekolog dziecięcy 100 km od naszego miasteczka i nie mam możliwości jechac ani jutro ani w pn.

Gość Fafinette
a czego szukałaś w pipce swojej córki hmmm? :classic_cool:

Gość lopae
chciałaś sprawdzić, czy jeszcze jest dziewicą? :D🖐️

Gość aaaaaaaaaaaaaas
idz do kobiety ginekologa :) może to efekt jakiegoś otarcia? albo uczulenie?

Gość FACKK2
może zapytaj męża? :classic_cool:

Fafinette i lopae jeśli macie dawać takie durne komentarze to lepiej zachowajcie je dla siebie. To nie są żarty tylko poważna sprawa!

jeśli znasz jakąs panią ginekolog, to pójdź z córką, ona najlepiej będzie widziała czy dzieje się coś złego :)

w takim razie zadzwoń i poproś o konsultacje telefoniczną, jeśli przedstawisz sprawę na pewno Ci nie odmówią pomocy. Przynajmniej dowiesz się czy to coś poważnego czy nie. I uzyskasz już jakieś wstępne informacje a z dzieckiem pojedziesz wtedy kiedy bedziesz miała jak

Gość camerun
a po kąpieli nie używasz czasem suszarki do osuszania pipki?

Gość kasiaa:))))
szukasz dziury w całym,

Dziękuje za normalne odpowiedzi.

teraz możecie spadać do garów 🖐️

kiepski podszyw, widac ze dzieci neo sie nudza, wakacaje... eh

czytam i nie wiem o co chodzi, jaka błonka ? i gdzie ona jest bo z tego co wiem małe dzieczynki niczym nie roznia sie budowa od kobiet a błona dziewicza znajduje sie kilka dobrych cm w pochwie....wiec autorko o co ty konkretnie pytasz...jaka błonka i jak ją wogole byłas w stanie zobaczyc ??? to jest zadziwiajace !!!

Normalna. Wiem jak wygląda to u kobiety ale u nie jak u dzieci. Mam jedną córkę. Wejście do pochwy zasłania błonka, tak to wygląda, nie tak jak u nas. I ta błonka delikatnie pękła w jednym miejscu, o. Inaczej tego nie umiem opisac.

Gość ???!!
Gdzie Ty k.urwa widzisz błonkę , która zasłania wejście do pochwy? Może dawno nikt Cię nie przeleciał i to pajęczyna....

Autorko też mam malutka córeczkę ale nie widziałam siłą rzeczy podczas pielęgnacji żeby miała jakąś błonę tuż przy wejściu do pochwy , może tobie chodzi o naruszony przedsionek pochwy?

nie, kurcze normalnie tak jak u nas jest tak u córki jest taka blonka. eh, dzięki

Gość kkkkjkljpijp;j
ja tez nie wiem o jakiej błonce mówisz słyszałam że przy synechii takie błonki mogą się tworzyć, ale żeby normalnie coś takiego było.. hmm no nie wiem

Gość mamaOlivi
słuchaj twoja córeczka ma najprawdopodobniej synechie .Zrośniecie warg sromowych mniejszych.Pewnie teraz ta błona [u mojej skóra] rozerwała sie ale to nic .Powinnas udac sie z nia do pediatry i zadac skierowania do chirurga dzieciecego zeby ja dokladnie obejrzal.Moja ma całkowicie zrosniete to wejscie o ktorym piszesz i ma miec zabieg pod narkoza 1 sierpnia.Trzymaj sie cieplutko.Jakby cos to pisz tutaj ja bede zagladac.

mamaOlivi - dziękuje za odp, czytałam o tym i wszytsko by na to wskazywało. Ide do pediatry, jak wrócę napiszę. Dziekuje

Mamo Olivi dziękuje. Byłam u pediatry i ma zrośniete wargi. Tzn wargi się rozkleiły ale tej błony być nie powinno i w pn jestem umówiona do ginekologa dziecięcego. Jeszcze raz dziękuje

Gość biba:
dobrze zrobilas. ja tez bym poszla z tym do pediatry najpierw. kobiety a wy sie puknijcie za te glupie komentarze. dlaczego tu prawie nikt nie odpisuje po normalnie??????

Moja córka właśnie też miała zrośnięte wargi, ale u nas to nie była błonka, tylko już gruba skóra. Dostaliśmy maść od ginekolog dziecięcej i się rozeszło ładnie :) Powodzenia :)

mamo Oliwii- o jakim zabiegu ty mowisz? rozklejania tych warg? na twoim miejscu bym sie zastanowila czy sie na to zgadzac (bo jest ryzyko ze sie zrosna z powrotem) mojej kolezanki corci tez tak sie stalo ze miala zrosniete - ale po kilku miesiacach same sie rozkleily-a Jullcia ma teraz 16 mies wiec moze lepiej nie ingerowac?

Powiedzcie mi rosże czym mogę podmyć córkę żeby złagodzić ból? Widze ze Ja to boli, wkłada raczki w pieluchę, pokazuje ze boli a ja nie mam pojęcia czego użyć żeby nie doprowadzić do jakiegoś zakażenia.

własnie przez tę błonkę zbierają się tam zanieczyszczenia i robi się stan zapalny. posmaruj jej clotrimazolem, albo podmyj w wodzie z nadmanganianem potasu.

dzieki, myslę że clotrimazolum nie zaszkodzi. Kurcze, że też zadnen lekarz do tej pory tego nie zauważył, żeby ta płonka nie pękła to też bym nie wiedziała ze to jest nieprawidłowe, nigdy nie przewijałam innej dziewczynki, eh...