Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flottka1990

Dlaczego na maturze nie ma obowiazkowej fizyki?

Polecane posty

Gość Flottka1990

Jest niepotrzebny nikomu polski - powinni go zdawac tylko osoby, ktore ida na polonistyke. Inni nie potrzebuja takiego badziewnego przedmiotu. Matematyka jest, ale na zenujaco niskim poziomie. Mam nadzieje, ze w przyszlym roku beda choc troche trudniejsze pytania. Co do fizyki -jest to bardzo wazny przedmiot, uczy myslenia. Wiadomo, nawet poziom rozszerzony jest dosc latwy, wiec nie powinno byc ze sdawalnoscia tego przedmiotu na maturze

Gość wprowadzic fizyke na mature!!!
oczywscie, ze powinna byc fizyka, lacina i chinski. A co niech maja!

Gość Donata00
fizyka powinna być w ramach równowagi bo teraz jest polski angielski do matematyki 2 do 1 nie równe szanse dla uczniów

Ja właśnie chciałabym studiować fizę, ale jestem pewna, że dużo osób nie zdałoby nawet podstawowej.

Pewnie... fizyka jest niezbedna w zyciu codziennym :) jak upadnie ci jabłko ze stołu, to od razu sobie obliczasz, z jaką siła spadło, pod jakim kątem i jakie skutki w postaci obić mogą się pojawić :)

Ja właśnie chciałabym studiować fizę, ale jestem pewna, że dużo osób nie zdałoby nawet podstawowej.

Gość Donata00
"fizyka jest niezbedna w zyciu codziennym " tak kurwa niezbędne jak umiejętność interpretacji wiersza Norwida kurwa nic co w szkole uczą się nie przydaje w życiu

Donata00 - dokładnie... Powiedziałabym z małymi wyjatkami, takimi jak podstawy matematyki (chocby po to, żeby pani w sklepie nas nie oszukała) czy elementy biologii (wiadomo, po co) :)

19:28 [zgłoś do usunięcia] Donata00 "fizyka jest niezbedna w zyciu codziennym " tak k**wa niezbędne jak umiejętność interpretacji wiersza Norwida k**wa nic co w szkole uczą się nie przydaje w życiu Właśnie, na gówno mam się uczyć interpretacji wiersza... Na polskim ciągle to wałkujemy :/:/

Gość ekriii
Matematyka jest, ale na zenujaco niskim poziomie. za niski?! to sobie zobacz i porównaj poziom w innych krajach idiotko.. taa podwyższyć poziom trudności:o

A dlaczego chemia jest nieobowiązkowa na maturze?Też uczy myślenia.Jak ktoś wybiera się na Politechnikę to będzie zdawał zapewne fizyke a kogos kto jej nie kuma przymusowy egzamin raczej nie nauczy.