Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rRrEeeeEEee

Kto z Was jest na rencie ? Pytanie

Polecane posty

Gość rRrEeeeEEee

Jak mozna sobie to załatwic ? To jakis koszmar ,ale u mnie na uczelni w grupie dwie dziewczyny (kolezanki) mają rente... nie wiem na co , zdrowe jak kobyły , imprezują chlają wodke litrami , biegają na tramwaj :O Taki offerma z kafe - na co ma rente i skąd ? Bo na pewno nie legalną drogą . Moja mama ma powazne problemy z kregoslupem ,nie moze pracowac a renty nie dostala,bo wg lekarzy jest w pelni zdrowa :O

Gość to zalezy jaka renta
a moze twoje kolezanki maja rente rodzinna i dostaja kase bo zmarlo im ktores z rodzicow?

no pewnie, że mają rente rodzinną, trzeb mieć przepracowane min. 10 lat żeby mieć prawo do ewentualnej renty więc jeśli koleżanki masz w typowym wieku studenckim to nie jest to możliwe

Gość glupia sucz ze mnie
Ciekawe skąd offerma ma rente ,przeciez on cale dnie siedzi w domu i pisze na kafe !:D

Gość glupia sucz ze mnie
ponawiam pytanie o Offerme ma 36 lat i ma rente !!

Gość Jest również renta socjalna
Jest coś takiego jak renta socjalna - wówczas nie trzeba mieć przepracowana x lat. Warunkiem jest, że niezdolność do pracy powstała przed ukończeniem 18 roku życia albo w trakcie nauki w szkole średniej, wyższej - przed ukończeniem 25 roku życia. Chodzi o to, że taka osoba nie miała możliwości podjąć pracy i przepracować ileś tam, bo pojawiła się owa niepełnosprawność.

Gość kjnfjenfwje
ja mam rente socjalna ale powaznie choruje akualnie jestem po 2 operacjach i czeka mnie kolejna;/ moja choroba jest przewlekla(rzs)

Znam ( znałam, bo już nie mamy kontaktu) dziewczynę, która miała rentę socjalna - chora była na schizofrenie. Studiowała zaocznie, nikt z grupy nie wiedział o jej chorobie. Także to, że koleżanki biegają, wyglądają na zdrowie nie znaczy, że są zdrowe.

Gość ooooooooooooood
To pojde do psychiatry ja tez , bo chyba mnam fobie spolleczną albo schizo

Gość kjnfjenfwje
idz:o

Po jednej wizycie u psychiatry albo i kilku nikt nie da ci renty. Ta koleżanka chora na schizofrenie była kilka razy w szpitalu psychiatrycznym, brała leki wypisywane przez psychiatrę, była pod stałą kontrolą lekarza.

Gość kjnfjenfwje
a ja sie balam ze na moja chorobe nie dostane renty :D a tu zwykla schiza i starczy

Gość Universal_pictures)
Noxelia z kafe ma zdiagnozwaną schizo ale chyba renty nie bierze Offerma i BLE BLE nie wiem na co dostają

Gość offerma prodakszyn
ktoś może być sprawny fizycznie, ale niezbyt sprawny umysłowo i ma rentę

Gość co do renty rodzinnej
zapłacę za zaświadczenie że się uczę (chodzi o studia) ktoś ma takie możliwości? Chodzi o to że muszę iść do pracy a renta przyda sie matce...

Gość Universal_pictures)
mozesz isc do szkoly policealnej ,tam daja takie papierki albo podrobić ,ja kiedys tak zrobilem , bylo potrzebne do Mops-u papier ,ze nie dostaje stypendium..a dostawałem :P

Gość 343345
ja wiem dlaczego offerma ma rentę - ten prawdziwy offerma, i wierzcie mi, chodzi o poważny problem zdrowotny nie chcę pisać, bo zapewne on by sobie tego nie życzył

ale jak podrobić ? jakaś pieczęć by sie przydała chyba... chociaż wyrobienie pieczatki to grosze hm ciekawe czy to sprawdzają ? policealna mówisz, to jakieś wpisowe się tam wpłaca czy jak ?

Gość Universal_pictures)
No ja miałem wzór ,zeskanowałem podobne zaswiadczenie od kolegi , potem podrasowalem pieczatki na kompie :P W policealnych wpisowe jest często za darmo ,albo 1 semestr za free ,placi sie za drugi . Zoabcz w necie ,pelno tych szkol :) Cosinus jest chyba za darmo

Gość offerma prodakszyn
nawet poważny problem zdrowotny nie usprawiedliwia bluzgania na wszystkich

Gość kałczukolandia
ja mam rente, 5 lat temu zmarł mi tata było ciężko psychicznie, niczego nie chcialam , ale rodzice zawsze podatki placili wiec dlaczego mialabym nie ciagnac od panstwwa?????????????????? najlepiej jest okradac zlodzieja!

Gość offerma prodakszyn
akurat prawdziwy jest specjalistą od wyzywania :D

Gość 343345
nie jest chyba że jakieś inteligentne dogryzki, ale na pewno nie nazywa sukami, kurwami, dziwkami, nie używa wulgaryzmów

Universal_pictures) dzieki :) masz u mnie piwo

Gość offerma prodakszyn
dziwne że fascynacja człowiekiem może doprowadzić do niedostrzegania u niego negatywnych cech

Gość to nie wulgaryzmy ?
nazywa niedorozwojem , jebnietym , idiotka , debilka i wieloma innymi