Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z zasiłkiem?

rejstracja w Urzędzie Pracy - jak naliczają zasiłek dla bezrobotnych

Polecane posty

Gość co z zasiłkiem?

Mam umowę o pracę do 30 czerwca. 6 lipca wyjeżdżam, wracam 18 lipca. Wiem,że jak pójdę się zarejestrować np 4 lipca a mi wyznaczą termin na np 14 lipca to nie będę mogła się zjawić, a wyjazdy nie są usprawiedliwieniem. Dobrze by było zarejestrować się jak wrócę, czyli po 18 lipca, ale mam w związku z tym pytanie - czy dostanę wtedy zasiłek naliczony od 30 czerwca czy dopiero od 18 lipca (byłabym wtedy stratna). Czy ktoś się orientuje?

Gość co z zasiłkiem?
podnoszę

Gość co z zasiłkiem?
dzięki, może ktoś jeszcze odpowie?

Gość zasilek
tak naprawde to do daty wizyty dodaj 7 dni bo po takim czasie nabedziesz prawa do zasilku czyli 18+7=25.Wizyta pierwsz bedzie po tygodniu,potem co dwa,trzy miesiace.

Gość co z zasiłkiem?
czyli jak pójdę 18 lipca to będę "stratna" prawie cały miesiąc, trudno...

Gość co z zasiłkiem?
dziś mi koleżanka odpowiedziała, że liczy się miesiąc w którym się pójdzie zarejestrować, że nieważne, czy to bedzie np 3 czy 17 lipca, że niby od końca umowy dodają 7 dni i od tego dnia naliczają zasiłek, z tym, że jak pójdę 18 lipca to wypłacą mi w sierpniu dopiero ale zapłacą niby za lipiec (bo z tego co mówiła to do 30 czerwca dodadzą 7 dni i licząc od 7 lipca mi naliczą zasiłek do wypłaty... ale każdy mówi inaczej, wiec w sumie nie wiem kto ma rację?

Gość też ciekawa
podnoszę