a-lice 0 Napisano Czerwiec 17, 2011 Chciałabym schudnąć 10 kg i wrócić do mojej wagi 50 kg. :) Codziennie od dziś będę zapisywała co zjadłam. Z diety wykluczam słodycze, sól, cukier, białe pieczywo, gazowane napoje, fast foody i inne niewskazane produkty na diecie :) Stawiam na owoce, warzywa, nabiał, mięso, jajka i minimum 1,5L wody :) 5 posiłków dziennie. Zamierzam również trochę ćwiczyć. Jakiś pilates, rowerek, brzuszki, rozciąganie. Ostatni posiłek 3h przed snem. Może ktoś też chciałby od dziś wspólnie ze mną zacząć dietę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość holy moly Napisano Czerwiec 17, 2011 A dlaczego sól wykluczasz z diety? I czego tak mało płynów skoro ćwiczysz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 17, 2011 Soli od dawna nie używam, więc równie dobrze mogłam o niej nie wspominać. Oprócz mineralnej piję też kawy z mlekiem 0,5%, herbaty... Także mi to wystarcza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
multisync 0 Napisano Czerwiec 17, 2011 chetnie i ja :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 1000 i jedna noc Napisano Czerwiec 17, 2011 Jakie macie ulubione niskokaloryczne a zdrowe jedzonka? Z czego glownie komponujecie posilku? truskawki- pol kg: 145 k twarog poltlusty: 100 g:117 k jajo: 83 kal wielki pomidor 200 g : 40 k ogorek kiszony: 6 k kapusta kiszona 150 g skropiona olejem: 50 k Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 17, 2011 Witam :) multisync, świetnie, że jesteś! :) Na kafeterii kiedyś działał temat "Moja nierygorystyczna dieta + ćwiczenia = 9 kg w 1,5 m-ca..." Dieta smaczna, bez głodu i co najważniejsze efektywna :) Ja jem np. serek wiejski lekki (121.5 kcal), omlet bez tłuszczu z dwóch jajek + słodzik + cynamon + otręby (190 kcal), warzywa na patelnie (ok 150 kcal), jogurt naturalny 0% jovi (140.1 kcal), pierś z kurczaka w ziołach/przyprawach (150-200 kcal) Bardzo lubię także ryby wędzone, pychaaaaaa ! :) Jakby ktoś chciał mogę dołączyć gotowe jadłospisy z diety o której pisałam powyżej :)MÓJ JADŁOSPIS NA DZIŚ: 1 -- serek wiejski lekki 121.5 2 -- omlet z jogurtem i otrębami + kawa 197 3 -- warzywa na patelnie z jogurtem naturalnym 180 4 -- shake truskawkowy (jogurt naturalny + truskawki) 250 5 -- omlet z otrębami z dwóch jajek 170 Razem wychodzi 918.5 kcal. :) Miłego dnia! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a czyy mozna Napisano Czerwiec 17, 2011 a mozna serek wiejski z wsadem truskawkowym z platnicy? on ma chyba 170 kcal http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Serek-wiejski-z-truskawkami-Pi%C4%85tnica.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gazetka Napisano Czerwiec 17, 2011 w-zetka a może się skusimy na dietę proteinową??? :D był taki topik, ale coś zamarł.... zalożony przez truskafkę :) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gazetka Napisano Czerwiec 17, 2011 no wlasnie nie doczyt do końca :) ty pisalas ze juz kiedys bylas na tej diecie... i co udało się czy jak to wyszło?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 17, 2011 Tak, tak !! :) Byłam zadowolona z diety, bardzo! :) Schudłam 6 kg, ale zaczęłam się głodzić czego następstwem było obżarstwo... I przez rok przytyłam. Ale myślę, że jestem bogatsza o nowe doświadczenia, a głodówki mam już za sobą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 17, 2011 Co do serka wiejskiego to osobiście dodałabym świeżych truskawek i osłodziła słodzikiem jeśli zajdzie taka konieczność. I polecam cynamon, dobrze działa na metabolizm i jest pyszny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 17, 2011 Widzę, że chętnych do diety nie ma, trudno :) Ale ja zostaje i będę informować o efektach :P Zjadłam już 3 posiłki, z tym, że trzeci wyniósł 270 kcal. Warzywa zjadłam z dużą ilością keczupu i dodałam kawę. A warzywa jakoś nie bardzo mi smakowały, chyba zrezygnuję z takich na patelnie. Co do kolacji to tego omleta zjem z 1 jajka + poleje szejkiem z podwieczorku :D Czyli 925,5 kcal razem. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malinowyherbacianyogrod123 Napisano Czerwiec 17, 2011 ja tez planuje zapisywac co jadlam+cwiczyc i popijac ok 1,5 l wody min.Jednak 900-1000kcal to chyba jednak za mało=efekt jojo.Mysle ok 1200-1300 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jdzi 0 Napisano Czerwiec 17, 2011 Wuzetka ja też byłam na diecie truskawki jak dla mnie super.Teraz jesteśmy na prywatnym forum adres tej strony na stronie 79 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 18, 2011 Zaczęłam drugi dzień! :D śniadanie omlet, shake truskawkowy, kawa 2 śniadanie grahamka z pasztetem, kawa zostało 410 kcal i 3 posiłki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 18, 2011 Dzisiaj się ważyłam żeby mniej więcej wiedzieć z ilu kg startuje, a tu 61 z groszem :( , tekże jest z czego chudnąć! Prawie 12 kg do zrzucenia! Mam nadzieje, że w ciągu 2,5 miesiąca dam rade to zrzucić. No i zacznę trochę ćwiczyć. Kolejne ważenie 1 lipca. Liczę na 60 kg. Albo 59.9 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 18, 2011 Jdzi, wiem, że macie prywatne forum :), tyle że lepiej mi pisać na kafe :) szkoda, że TU już Was nie ma :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noel* 0 Napisano Czerwiec 18, 2011 Hej :) Ja bym się przyłączyła, jestem na mż. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 18, 2011 Hej Noel*, fajnie, że dołączysz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 18, 2011 Na dziś skończyłam. Obiad 250 kcal, brzoskwinie + jogurt naturalny. Podwieczorek 161.5 kcal, serek wiejski lekki + kawa z mlekiem 2%. W sumie: 1001,5 kcal. :) Idę poćwiczyć na orbiterku :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 18, 2011 Zjadłam jeszcze kolacje. Omlet na oliwie z oliwek z 1 jajka + otręby + jogurt z ziarnami (258 kcal). Czyli w sumie dziś 1259,5 kcal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wszystkozajeteoo 0 Napisano Czerwiec 19, 2011 Dołączam się.. ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 19, 2011 3 dzień ! :) omlet z dwóch jaj + otręby + kawa z mlekiem 2% 240 kcal jogurt pitny + kawa z ml 1,5% 240 kcal activia 139 kcal Narazie 619 kcal :) Jeszcze 2 posiłki i 381 kcal :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniat24 0 Napisano Czerwiec 19, 2011 witam :) widzę, że mamy identyczne metody na dietę, tzn. ja też liczę kalorie, staram się codziennie ćwiczyć, a od kilku lat mam wyrobione pewne nawyki takie jak: pieczywo ryżowe zamiast normalnego (chociaż raz na miesiąc jak mnie najdzie ochota zjem grahamkę :)), słodzik zamiast cukru, mleko 0% lub 0,5% zamiast normalnego :) ja rozpoczęłam odchudzanie od 14 czerwca i bardzo chętnie się do Was przyłącze :) mam W-zetka do Ciebie pytanie- w jaki sposób przyrządzasz omlet? dodajesz do jajka mąkę?bo jakoś tak mało kalorii Ci wychodzi jak liczysz ten omlet i jestem ciekawa jak to robisz? :)chętnie skorzystam z Twojego przepisu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 19, 2011 aniat24 cześć! :) Omlet robię z dwóch lub jednego jajka, rozbijam, mieszam, dodaje otreby, slodzik, cynamon i gotowe :) troche oliwy z oliwek :) i cały przepis :) dopiszę co dziś jeszcze zjadłam: zupkę chińską (nie miałam nic na obiad :D) 304 kcal, 2 kawy z mlekiem 1,5% 80 kcal razem 1003 KCAL :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 19, 2011 Pochwalę się, że miałam okazję zawalić. Ciasta, ciastka i te sprawy. Mmm :( Nie wiem jak będzie z wakacjami, czasem pewnie dojdzie alko :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 20, 2011 4 dzień !! :) Po sniadaniu: grahamka, jajko, kawa (300) :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 20, 2011 Już niedługo koniec dnia 4 :) Dopisuję co zjadłam: koktajl brzoskwinie+jogurt naturalny 500 kcal :O (strasznie kalorycznie wyszło) koktajl truskawki+jogurt naturalny 0% 100 kcal pieczywo chrupkie 4 szt. 72 kcal kawa zbożowa+mleko 0,5% 20 kcal w całym dniu razem 992 kcal :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniat24 0 Napisano Czerwiec 20, 2011 u mnie to z tym liczeniem różnie bywa niestety... kiedyś pamiętam przez kilka miesięcy potrafiłam dzień w dzień zapisywać wszystko co do jednej kalorii...a teraz?? od jakiegoś miesiąca wytrzymuję maksymalnie 2-3 dni...chyba nie mam już tyle cierpliwości co kiedyś...na całe szczęście codziennie staram się ćwiczyć i powolutku zauważam malutkie różnice, na razie boję się stanąć na wadze, dziś mija mój 7 dzień odkąd zaczęłam ćwiczyć i się odchudzać, ale czy jutro stanę na wadze?tego nie wiem bo boję się że jak nie będzie różnicy w wadze (a tak może być) to zniechęcę się i znowu (chyba już po raz tysięczny rzucę dietę w kąt)... no ale prędzej czy później zważyć się trzeba będzie :) a Ty w-zetka co ile masz się zamiar ważyć?? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-lice 0 Napisano Czerwiec 20, 2011 ostatnio się codziennie waże :) a od jutra zamierzam być tylko na kawach, kefirach i sokach pomidorowych, bo potrzebuję troszkę więcej schudnąć, więc kolejne ważenie w poniedziałek :) najgorsze jest to, że w lipcu i sierpniu mnie nie bedzie, wiec nie bede miala okazji pisac na forum, ani sie ważyc... EH :( ale dam rade :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach