Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FANTA_MIRINDA

MAM 19 LAT, NOWO POZNANY CHŁOPAK AŻ 26 LAT...CZY TO MA SENS?

Polecane posty

Gość FANTA_MIRINDA

MAM 19 LAT, NOWO POZNANY CHŁOPAK AŻ 26 LAT...CZY TO MA SENS? Znamy się krótko, pierwsze spotkanie było ok. on już stwierdził, że mu się podobam, często do mnie dzwoni itd. Przeraża mnie ta różnica wieku...nie wiem co mam robić. Boję się, że w późniejszym etapie nie będę miała wyjścia z sytuacji. Co o tym myślicie?

Gość fddsdf
zawsze masz wyjście idiotko :O nikt cię siłą nie będzie przy nim trzymać :O

Gość vvv111
7 lat to az tak wielka roznica ? :O

Gość FANTA_MIRINDA
Nie wiem czy moi rodzice będą to w stanie zaakceptować. Ich najstarszy syn czyli mój brat ma tyle samo lat co tan chłopak! Zaraz będą doszukiwali się podtekstów itd. Wizualnie mi się podoba lecz nie znamy się na tyle dobrze.... nie dziwcie się, że mam obawy.

Gość fddsdf
jakich podtekstów :O ? ? że z nim sypiasz?? a z równolatkiem byś nie sypiała ? :O

Gość ssdsdsdsdds
7 lat to nie duza roznica... Sama jestem z moim narzeczonym od 4 latach -przy tej roznicy wieku. Wiadomo ze wszyscy ludzie nie sa tacy sami ,ale dlaczego nie sprobować?

Gość logiczna
między mną a moim facet jest dokładnie 7,5 roku różnicy:) poznałam go parę miesięcy przed moją 18-stką. jesteśmy razem 2 lata i super się rozumiemy:) na początku taka różnica wieku może przerażać ale potem się zaciera:) jak koleś Ci się podoba i dobrze Wam się rozmawia to daj mu szansę:) wiem że po pierwszym spotkaniu mało można powiedzieć o osobie ale ja bym tego z góry nie skreślała:) a więc powodzenia:)

Gość z obawami:(:(:(
ja mialam 19 lat jak poznalam swojego(teraz) narzeczonego a on mial 26 ale tej roznicy wcale nie widac ale jakby to wcale bys sie tym nie przejela...Spodobal mi sie bo zawsze trafialam na takich niedojrzalych smie;li sie z byle czego a znim do tanca i do rozanca ja w lipcu koncze 21 a w sierpniu nasz slub jestrem bardzo szczesliwa.... Ja nie mialam takich obaw nie obchodzilo mnie zdanie innych...wiec jak cos do niego czujesz i dobrze ci z nim to nie masz co sie zastanawiac 7 lat to nie jest duza roznica:) My jak sie poznalismy to po uplywie 3 dni juz bylismy para i wcale nie zaluje

Gość Słuchaj/czytaj:)
Byłam w takiej sytuacji parę lat temu, byłam na pierwszym roku studiów, chłopak był wartościowy, zależało mu na mnie, ja na swój wiek byłam bardzo dojrzała życiowo wiele przeszłam. No ale... Nie wyszło nam ja chciałam używać młodości raczej studia szkolenia z uczelni wyjazdy z organizacji studenckich a on stabilny praca dom praca dom itp więc jak pewnego dnia powiedział że po roku bycia ze sobą ma zamiar się oświadczyć to zwiałam. Do tego dochodziły jeszcze inne rzeczy, np w prawach łóżkowych ja młodziutka on doświadczony, wstydziłam się, poza tym jego bezpośredniość wtedy mnie krępowała. Myślę że gdybyśmy poznali się jakieś dwa lata później to nawet by nam wyszło, a tak za młoda byłam wtedy. Nie mówię wcale że wam nie wyjdzie, wręcz przeciwnie życzę ci żeby ci się ułożyło, tylko zastanów się czy jesteś gotowa na stały związek bo on na pewno tego oczekuje, tak mi się wydaje. Spróbować możesz nikt ci za to nic nie zrobi ważne żeby wiedzieć w jakim momencie odejść w razie potrzeby.

Gość ssdsdsdsdds
Skoro masz watpliwosci to nie musicie zaraz tworzyc zwiazku... Mozecie spotykac sie bez zobowiazan .

Gość hodgkin
wielka ! Masz 30 ,a on prawie 40! Będziesz się oglądać za młodszymi

Gość z obawami:(:(:(
tez mam starszego brata tylko on jes starszy ode mnie 6 lat a moj narzeczony 7 i nie bylo zadnych podtekstow i gadania..Ja po pierwszym spotkaniu stwierdzilam ze to jest wlasnie ten alnie nie ukrywam ze trochce sie balam jak rodzice zareaguja na ta roznice bo wczesniej spotykalam sie gora 3 lata starszymi ale bylo ok ale nawet gdyby co mowili nie mieli by wplywu na moja decyzje taka juz jestem

Gość eureka120
miedzy mna a moim jest niecale 10 lat roznicy...mam 20 lat, razem jestesmy od roku, mnie tez ta roznica przerazala, moi rodzice tez zachwyceni nie byli, ale jak zobaczyli, ze jestesmy szczesliwi to zaakceptowali moj wybor.

ma sens!! miedzy mna a nim jest dokladnie 7 lat roznicy i od 17 lat jestesmy razem :)

Gość SDFGHJ&/()
facet 26 lat ma zone ?

Gość ten ciekawy samiec
Autorko czy juz ktos penetrowal twoje sekretne oko?

Między mną a mężem jest 10 lat różnicy. Też miałam 19 lat jak sie poznaliśmy a on 29. Po 3 latach znajmości byliśmy już małżeństwem. Osoby z otoczenia mogą gadać (u mnie też gadali). a ja miałąm to gdzieś a dziś jestem najszcześliwszą osobą pod słońcem, mam wszystko co było dla mnie tak ważna mam swoją drugą połowę.

Gość drdrttf
w zwiazki z takimi malolatami wchodza zazwyczaj niedojrzali faceci, wiec moze pasujecie do siebie. Sama mam 26 lat i 19latki to kompletnie inny swiat, co jest zreszta zrozumiale, bo czlowiek wlasnie podczasu tych 7 lat dojrzewa, ksztaltuje sie i trudno, aby 19nasta i 26latka byly na takim samym etapie. Chyba zdajesz sobie sprawe, ze facet nie interesuja sie toba ze wzgledu na bogate wnetrze:D

Gość logiczna
heh...moja mama też była w szoku że mój facet ma tyle lat:P ja jak sama się go zapytałam o wiek i wtedy usłyszałam 25 lat to też mi szczęka opadła:D ale już po paru spotkaniach wiedziałam że to ten. to mój pierwszy poważny związek i wiem że też ostatni:) za pół roku chcemy zamieszkać razem i wiemy że trafiliśmy na te przysłowiowe "drugie połówki":)

a nie pomyślałaś, ze 19 nastka może być bardzo dojrzała emocjonalnie?

Gość hihihihihihih
drdrttf- to co kobietami w swoim wieku interesujecie sie ze wzgledu na wnetrze ,a mlodszymi na du pe? :O 7 lat to nie duza roznica :O a ty pier dolisz jak potluczony

Gość hihihihihihih
pewnie kobiet w swoim wieku nie chcecie dymac ,a te mlodsze tak :D zabawne :D

Gość FANTA_MIRINDA
Dziękuję Wam za wsparcie :) miałam już 2 chłopaków ale byli ode mnie 2 lata starsi. rodzice nadal traktują mnie jak dziecko i nie wiem dlaczego, skoro się tak nie zachowuję. może dla nich będzie to dziwne dlaczego facet 26 letni ogląda się za 19 letnią dziewczyną...od paru dni mam taki dylemat, że szok.

"trudno zeby 19nasta i 26latka byly na takim samym etapie" taaa... dziwne ,że znam wiele "mądrzejszych 19tek :classic_cool:

Gość drdrttf
a nie pomyślałaś, ze 19 nastka może być bardzo dojrzała emocjonalnie? dojrzalosc zdobywa sie z wiekiem, z doswiadczeniami, a co wie o zyciu osoba, ktora ledwo co zdala mature? Nie pisze tego zlosliwie, przeciez to normalne, ze czlowiek sie zmienia, dojrzewa, kazdy wiek ma swoje prawa. 19 latka moze byc super dziewczyna, ale nie jest jeszcze uksztaltowana i dlatego starsi faceci, ktorzy nie sa w stanie zaimponowac rowiesniczce (czy o sobie o rok/2 mlodszej), interesuja sie takimi mlodziutkimi dziewczynami. Wsrod moich rowiesnikow wszyscy wartosciowi faceci ulozyli sobie zycie z osoba w podobnym wieku.

Gość outsider19
ja mam 5lat różnicy w wieku i to nie jest przeszkoda,jesli do siebie pasujecie to nie patrz na ta róznice

Gość ells
gdy miałam 20 lat poznałam 30latka. od 2 lat jestesmy szczesliwą parą :) ani razu nie poczułam róznicy wieku, zreszta... czy ja juz naprawde nie mam sie czym martwic, zeby sie zamartwiac takimi pierdołami? :P