Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia9888888888888

Picie karotki a karnacja dziecka?

Polecane posty

Gość gosia9888888888888

Czy faktycznie jak sie fije karotke w ciazy to dziecko moze urodzic sie brzoskwiniowe?

Gość solaris31
nie wiem ile bys musiala wypic tego soku:O a poza tym z sokiem marchewkowym w ciazy nalezy uwazac-zawiera duze ilosci witaminy A,ktore w zdyt duzej dawce dzialaja toksycznie na plod:O

Gość prędzej z obciażona wątrobą si
ę urodzi i ty tez ją sobie zniszczysz, ale to musisz pic litrami

słuchajcie, moja mama jak była ze mną w ciąży pila bardzo dużo soku marchwiowego, takiego domowej roboty (tj. z sokowirówki) i ja się urodziłam właśnie pomarańczowa, ale zdrowa jak rydz.

Gość gosia9888888888888
pytam o normalne pice np szklanka dziennie.

Gość asdhwajklas
Moim zdaniem odcień skóry jest zakodowany genetycznie. Pijąc soki marchwiowe dostarczasz do organizmu B-karoten, ktory ułatwia opalanie, stąd ładniejsza skóra. Jeżeli dostarczasz go za dużo, wątroba nie nadąża z przetwarzaniem i może się pojawić żółtawy odcień skóry. Możliwe, ze u dziecka tez.

Gość moja znajoma urodzila
murzyna i razem z mamusia twierdzily ze to dlatego,ze duzo kubusia w ciazy pila hahaha :D Maz jakos nie uwierzyl hihi dodam,ze maz byl bialy

Gość moja znajoma urodzila
murzyna i razem z mamusia twierdzily ze to dlatego,ze duzo kubusia w ciazy pila hahaha :D Maz jakos nie uwierzyl hihi dodam,ze maz byl bialy

ja tam miałam ciśnienie na karotke własnie w ciązy, to bylo 15 lat temu, młoda byłam i nikt mi nie powiedział , ze wasnie nadmiar b-karotenu szkodzi wątrobie. Ale na szczeście moja dzidzia urodziła sie zdrowa , marchewkowa a ja miałam pomarańczowe mleko. Dopiero połozna to zauwazyła na porodówce i mnie ochrzaniła ze widocznie za duzo tego soku pije , ale on mi wtedy tak smakował . :)