Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozaaaikkkaa

Dieta Dukana, co sądzicie??

Polecane posty

Gość mozaaaikkkaa

Mam zamiar zrzucic z 10kg. Jednakze nie mam czasu na gotowanie nie wiadomo jakis wymyslnych potraw poniewaz mam malutkie dziecko i wiadomo pochłania wiekszosc mojego czasu. jest sens abym rozpoczynała diete? na czym ona dokladnie polega ? co mozna jesc a co nie??

Czytałam o nim wczoraj,bo chciałam zacząć. Dieta dzieli się na fazy 1-atak - jesz proteiny (chude mięso i wędliny,podroby,ryby,owoce morza,jajka,chudy nabiał i mleko,przyprawy,musztardy itp bez cukru,gumy do żucia) 2 - naprzemienna (kilka dni same proteiny,kilka dni roteiny wzbogacone warzywami: szparagi,boćwina,pomidory,sałata,rzodkiewka,szpinak,seler,cukinia,zielona fasolka,bakłażan,por,marchew,buraki) 3 - utrwalenie (trzymasz dietę,ale możesz ją wzbogacić o 1-2 owoce dziennie,2 kromki pieczywa,odrobinę sera żółtego) 4 - stabilizacja - wracasz do normalnego żywienia,ale jeden dzień w tygodniu jesz tylko proteiny, do tego codziennie 3łyżki otrębów owsianych

Gość lepiej Się zastanowic
Moim zdaniem ta dieta to gwóźdź do trumny. Zalecone produkty do spożycia znajdziesz w interenecie. Obserwowałam osoby na tej diecie dwie koleżanki. Jedna bardzo dużo schudła około 10 kg poczym bardzo szybko przytyła z nawiązką. Jadłam sama jajka od których wszystko śmierdziało. Jedzenie tak dużej ilości białka zakwasza organizm. Jest również ciężkie dla Twoich nerek. Żadna z diet nie jest dobra. Tylko właściwe racjonalne jedzenie wszystkich produktów zapewni Ci nie tylko zdrowie, ale również ładną sylwetkę. Jeśli masz z czego schudnąć to można założyć, że jadłaś więcej niż Twój organizm spalał. Masz, więc dwa wyjścia jeść mniej, albo więcej się ruszać. Najlepiej zrobić jedno i drugie. Nie oznacza to, że nigdy nie możesz zjeść czekolady, bo możesz, ale nie tabliczkę a kilka kostek. Podobnie jest z innymi „zakazanymi na dietach produktami. Warto pamiętać, że każdego dnia kalorie są podliczane, jeśli w jeden dzień nie zjadłaś dużo to nie oznacza, że drugiego dnia możesz wyjeść wszystko z lodówki. Musisz jeść rozsądnie, panować nad ilością i nie robić sobie wyrzutów sumienia, że zjadłaś pizze. Jedź mądrze dopierając produkty, a schudniesz. Pewnie nie szybko i spektakularnie, ale zdrowo i na zawsze.

Do tego dokładasz zmianę trybu żywienia: -kilka małych posiłków dziennie -kolacja najpóźniej 3godz.przed snem -posiłek spożywac przez 20minut,by poczuć nasycenie nawet mała porcją -pić duuużo wody

Ale dieta jest ciężka dla nerek i żołądka (moim zdaniem).Poza tym nie wyobrażam sobie,by nie jeść owoców. Na stronie regimedukan.com możesz sobie zrobić test ile poszczególne fazy u ciebie powinny trwać.Mnie wyszłó,że I i II koło 50dni - nie wyobrażam soebi 1,5miesiąca bez owoców.Koszmar. Zamiast się truć i męczyć,lepiej po prostu zdrowo się odżywiać i zażywać sporo ruchu (masz małe dziecko,więc nie będzie trudno :)

Gość gfdsalkjhgfghjk
polecam na poczatek dietę turbo. zachęci Cię i da zastrzyk na start. Chudnie sie, je 6 razy dziennie, duzo rzeczy do wyboru, nie jest sie głodnym.

Gość podnosnik tematow on air
nerki wysiadaja od tej diety. Moja siostra wylądowala na ostrym dyżurze z bolem nerek i od razu sie zapytali czy moze diety dukana nie stosuje, to cos musi w tyym byc