Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Berry__

Samoakceptacja!

Polecane posty

Gość Berry__

jest tutaj ktoś, kto po prostu chciałby pogadać, podzielić się swoim doświadczeniem? Otóż, pewnie jestem zwykłą dziewczyną, mam chłopaka, ale nie potrafię się cieszyć życiem. Moim problemem jest niska samoocena zakorzeniona głęboko we mnie - najbardziej doskwierają mi w zyciu lekki trądzik i okulary. Co mam zrobić, zeby siebie polubić? To mi niszczy zycie! Często mam złe humory, opory np przed ludźmi, przed znalezieniem pracy, strach przed kontrolą drogową czy zapytaniem o drogę! Wiele wysiłku kosztuje mnie np rozebranie się przed chłopakiem, bo chociaż on lubi mnie całować po całym ciele, ja siebie nie akceptuję. Próbowałam wyleczyć chociaż trądzik, żeby mi się polepszyła samoocena, ale próbowałam wszystkiego i nadal mam brzydką cerę ;( Już nie wiem co robić ;(

Gość Berry__
To mnie nie interesuje. naprawde chciałabym z kims pogadac, jesli ta niska samoocena wiecznie bedzie mi zaprzatac mysli i wszystko niszczyc, osoby z tym problemem wiedzą, o czym mówię, to moj chłopak nie wytrzyma tego zrzędzenia i mnie zostawi... i bede sobie sama winna. Juz nie wiem jak sobie pomóc

Gość czy masz z hormonami ok
?

Gość Berry__
Hormonami? Nie wiem, od miesiąca biorę tabletki anty, trochę z początku na cerę pomogły, ale teraz znowu jest katastrofa..

miesiac to bardzo krotko, jesli cie po tym wywalilo moze to oznaczac ze tabletki sa zle dobrane

Gość Berry__
Powiem tak, na początku brania tabletek cera uległa poprawie, ale pod koniec opakowania znowu cera wróciła do poprzedniego stanu. Najbardziej cierpi czoło i broda i okropnie sie czuje z powodu tej cery ;( wszystko pomaga tylko na krótka chwilkę, po czym moja skóra się przyzwyczaja i wszystko wraca do normy, czyli chyba nigdy nie będę miała ładnej cery.. Nawet na dobry podkład mnie nie stać, wstydzę się pokazywać ludziom z zaczerwienioną cerą i trądzikiem ;( w dodatku mam tendencję do czerwienienia się i też nie wiem co z tym zrobić.

odstaw tabletki, idz do gina popros o inne. byc moze masz uczulenie na krem? tradzik kosmetyczny jest czestszy niz pospolity. czego uzywasz?

Gość Berry__
Po wszystkich specyfikach przepisywanych na receptę od pani dermatolog (nawet nie pamiętam nazw) postanowiłam używać tylko szarego mydła i kosmetyków z Garniera, co pewnie jest błędem.. "Garnier czysta skóra" , w dodatku mam cerę tłustą na czole i brodzie..