Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Whippetka

Piesek w UK ? Jakie są koszty?

Polecane posty

Gość Whippetka

Witam zamierzam kupic pieska w Uk i z tąd moje pytanie jakie są koszty szczepień obowiązkowych w uk? Nie mam w planach podróży z nim do pl więc chodzi mi o szczepionki które są wymagane w Uk i o ich orientacyjny kosz :) Czy ma ktoś z Was psiaka ? Jak ogólnie wygląda opieka weterynaryjna? Jakie ubezpieczenie wybraliście dla swojego pupila? Z tego co wyczytałam szczeniaka szczepi się w wieku 8 tygodni a ten którego wybraliśmy w chwili opuszczenia hodowli będzie miał dopiero 6 więc wszystko przede mną :)

Gość pytankooooo
ja mam psa,ale sprowadzalam go z PL,wiec nie napisze Ci jak wyglada sprawa z szczeniakami i obowiazkowymi szczepieniami. jesli chodzi o ubezpieczenie to wybralam w tesco extra cover (jest jeszcze standard) koszt to ok 40f m-c,ale ja przez zupelny przypadek trafilam na promocje i przez pierwszy rok place polowe tej sumy. nie korzystalam jeszcze z tego ubezpieczenia,ale czytalam o roznych innych i to mi najbardziej odpowiadalo z opisu.

Gość Whipetka
jak będę wyjeżdżać z uk to po prostu go wyrzucę, albo wpuszczę go na ulicy pod samochód, więc nie powinno być kłopotu

To już coś :) ubezpieczenie w tesco też rozważałam :) Dziękuję ci za odpowiedz :) A jak z opieką weta?

Gość pytankooooo
nie robia na mnie wrażenia glupie podszywy.no tak piątej popoludnie to trolle sie nudzą.

Gość pytankooooo
dodam, że każdej niedzieli zakradam się do kurnika sąsiada przebrana za lisa i wybieram kurom jajka :classic_cool:

Gość Whipetka
ja czasem przebieram się za złego wilka i zakradając się do obórki sąsiada straszę młode cielątka i jałówki

Ciele to z ciebie i to niezle ! załóż własny topic i rozmawiaj z jałówkami twego pokroju

Gość pytankooooo
ojj powiem Ci ze dosc drogo :/ na dzien dobry za kazde wejscie (przymajmniej u mnie w miescie) to koszt 30f. moj pies mial infekcje oczu i na szczescie krople nie byly drogie bo 10f,wiec w sumie 40f za jedna wizyte. ja mam duzego psa i koszty sa ogromne jesli chodzi o weta.a ubezpieczenie owszem pokryje koszty (ale tez nie wszystkie) z tym ze w przypadku mojego ubezpieczenia pierwsze 60f place ja,a jesli dana choroba bedzie mnie drozej kosztowac to wtedy moge zlozyc aplikacje o zwrot kosztow,ale leczenie musi sie zakonczyc,ja musze najpierw pokryc koszty a dopiero potem dostajesz zwrot. ta jest w kazdym ubezpieczeniu. w tych tanszych placisz pierwsze 120f leczenia ty,w tych drozszych pierwsze 60f. oczywiscie pewnosci nie mam jak to by bylo gdyby koszty leczenia byly ogromne -samo przeswietlenie rasy olbrzymiej to 500f!!!! wiec tak wykladac sobie kase to tez nie fajnie,wiec moze wtedy przy duzych kosztach jakos szybciej kase zwracaja,lub wykladaja :/ ale nie wiem dokladnie. dla przykladu za operacje mojego psa krzykneli 1500f,nie mialam wtedy ubezpieczenia,ale jakims cudem znalazlam fundacje ktora zrobila mi to za 200f. a dla porownania w pl ta sama operacja to koszt 300zl :/ wiec tu w UK weterynarze maja bardzo wygorowane ceny! szczepienia obowiazkowe placisz sama,tego Ci ubezpieczenie nie zwroci.

pytankooooo Musiało cie to ogrom czasu kosztowac by psinkę z pl sprowadzic :) ale to wszystko przed nami pewnie bo nie wykluczamy wspólnych podróży z naszym niunkiem :D

Ooo koszta faktycznie z kosmosu :D ja też w takim razie wybiore to troszkę droższe ubezpieczenie :) A w jakim mieście mieszkasz jak można ? i napisz jeszcze co to za rasa tego twojego olbrzyma :D

Gość pytankooooo
mieszkam 30km od Londynu,nie chce pisac m-scowości. moj pies to Nowofundland.

Gość pytankooooo
hehe noo jakies 30kg róznicy ;) widywalam charty ale ale takie baaardzo wysokie.

Nie wszystkie whippety w kłębie osiagają jakieś 47 cm :D sprawdziłam ubezpieczenie dla naszego ciapka i Extra Cover wynosi 11,38 p/m

Gość pytankooooo
oo to świetna cena! nie przypuszczalabym ze az tak tanio!! no ale juz sie przyzwyczailam ze dla mojego psiaka wszedzie koszty najwyzsze,nawet u psiego fryzjera najwiecej placi sie za moja rase bo 80f za mycie i strzyzenie :/

no to troszkę musisz zapłacic ;/ ale czego się nie robi dla naszych czworonogów :D Ja też zawsze chciałam miec dużegooo psiaka ale mam tylko mieszkanie co prawda z ogródkiem ale nie mogę pozwolic sobie na takkk dużego misia:) Jednak od pewnego czasu zainteresowałam się chartami i się zakochałam :D Koszt tego ubezpieczenia jakoś optymistycznie mnie nastawił :)

w sumie jeszcze jedno pytanie mi isę nasunęło :) kupujemy psiurka z ogłoszenia internetowego Pisze w nim że psiak zarejestrowany jest w Kennel Club czy to znaczy że wraz z kupnem otrzymam rodowód czy tylko metryczkę i rodowód będę musiała sama wyrobic?

Gość Milosc francuska
Rodowod bedziesz musiala sama wyrobic. Ja ma malego psiaka ale koszty wetenaryjne sa naprawde duze. Za sama sterylizacje takiej malej psinki zaplacilam 200 funtow. Za pierwsza wizyte zaplacilam prawie 100 funtow. W tym bylo pierwsze szczepienie. Za nastepne szczepienia placilam juz mniej ale nie pamietam juz ile. Szczepienie na wscieklizne kosztowalo mnie 46 funtow, badanie krwi 104 f, paszport 79 f. Preparat na robaki i pchly 45 f na pol roku + do tego dochodzi jakas tam tabletka raz na pol roku. Chipowanie nie bylo drogie, nie pamietam dokladnie ale to bylo ok 15 f. Ubezpieczenie ok 25 f miesiecznie. Piesek mial katarek wiec nie mogl jakiegos szczepienia przyjac to wizyta i leki kosztowaly ok 70 f a takich wizyt bylo 2. Pieska mam 1,5 roku ale wierz mi, ze juz spora sumka by sie uzbierala. Dolicz do tego cale wyposarzenie, zabawki, kosmetyki, fryzjer (w moim przypadku) itd Ja jak jestem na zakupach to bym chyba "chora" byla jakbym czekos dla swojego pupila nie kupila a kosmetyki ma lepsze odemnie :) No ale nistety moj pies ma dlugie wlosy i wymaga ogromnej pielegnacji a do tego musza byc odpowiednie kosmetyki. Nawet nie chce tego wszystkiego liczyc bo jak bym tak policzyla ile wydalam na psa przez 1,5 roku to pewnie za ta sume jakies fajne autko bym mogla kupic ale nie zaluje ani jednego funta wydanego na mojego psiaka. Zadne pieniadze nie zastapia tej milosci i radosci jaka nas nasza psinka obdarza kazdego dnia :)