Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość humbaaa

Ślub - kościelny czy cywilny?

Polecane posty

Gość humbaaa

Sama nie wiem co lepiej...Jestem po rozwodzie ale z unieważnieniem, więc mogę wziąc ślub kościelny. Mój narzeczony wolałby raczej cywilny - bo ogólnie nie lubi kościelnych ceremonii, woli szybko i w USC, nie chce tych wszystkich procedur kościelnych chyba :D Z jednej str. też mi to na ręke bo nie mam 25 lat i dawno wyrosłam (o ile kiedys miałam) z marzeń o białej sukni i welonie :P - tylko żeby zaoszczędzić gadania rodzin, dalszych znajomych itd, że ja taka 'potępiona rozwódka' itd, to może jednak kościelny ?:O Nie wszyscy wiedzą o mojej sytuacji i może niekoniecznie musze wszystkich uświadamiać :P CO BYŚCIE WYBRAŁY??

Gość ja mam rozmiar 70F
owiem wam cos bo nie wiem co robic. w ten weekend co byl przespalam sie z mężem siostry. siostra jest w delegacji, mialam pomoc zajmowac sie jej męzowi bliźniakami 2 latkami i zostalam na noc. I stalo sie. On mi sie cholernie podoba. Ja mam 22 lata, a on 43 ale bylo cudownie, szczytowałam 2 razy, byłam w niebie i najgorsze jest to, ze mam ochote to powtorzyc. w weekend siostra bedzie u nas w domu nie wiem jak mam jej spojrzec w oczy jak sie zachowywac

Gość humbaaa
:O

Gość olatola1
wiesz co, humba... Ślub kościelny powinno się brać dla jakiś wyższych idei. Jeżeli jesteś katoliczką i nie chcesz żyć w grzechu to weź kościelny. A jeżeli nie ma to dla Ciebie znaczenia to po co robić ze ślubu cyrk? Zwłaszcza że piszesz że nie zależy Ci na białej sukni itd. Rób tak jak Ci sumienie podpowiada a nie oglądaj się na innych.

Gość humbaaa
tylko ja sama nie wiem co bym chciała, w tym problem... a jestem przewrazliwiona na krytykę, ludzi sa podli, nawet znajomi :O i przekonałam sie o tym ni eraz... więc zeby zamknąc im paszcze może lepiej kościelny - nie beda wiedzieli o co chodzi - ci co wiedza o rozwodzie, a nie bedzie pytan od tych co nie wiedzą, a jest ich dużo.... Jelsi koscielny to skromny i cichy, bez szopki i sztucznej otoczki, bez spędu ludzi...

Gość alilala
Ślub KOścielny - bo zawsze warto zaufać Panu Bogu:):):) Jeśłi tylko jesteś pewna, że to to na 100% Wszystkiego dobrego:)

Gość humbaaa
dziekuję :)

Gość dsds
dorosla kobieta a przejmuje sie bardziej tym co ludzie powiedza zal mi cie:o