Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinus

test ciążowy... proszę o poradę

Polecane posty

Gość ewelinus

Hejka. Mam problem. Kochałam się z chłopakiem w tamtym tygodniu (tzn niedziela rano około godz 3 w nocy) skończył w środku:( nastepnego dnia wziełam escapelle... po około 9godz od stosunku... to były moje dni płodne:( kiedy mogę zrobić test ciążowy? mam 19 lat więc nie orientuję się najlepiej a z mama nie chce o tym rozmawiać. Czy mogę zrobić go w środę? bardzo sie denerwuje.... proszę o powazne rady a nie uszczypliwe komentarze.

Gość ewelinus
czy po 11 dniach od stosunku wynik bedzie prawidłowy?

Test ciążowy powinnaś zrobić najwcześniej w 1 dzień spodziewanej miesiączki (jeśli nie wystąpi). Kilka dni po stosunku to zbyt wcześnie.

Gość ewelinus
kilka dni... czyli 11 to za mało?

Gość ewelinus
miesiączkę powinnam mieć około 23 czerwca.... więc w tych dniach powinnam zrobić test?

Gość ewelinus
po escapelle miałam krwawienia bardzo obfite... około 5dni:( więc nie wiem co ja mam teraz zrobić:(

Gość ewelinus
hailie.... czy ta escapelle zaaplikowana po 9 godzinach nie daje gwarancji?

Jeśli wyjdzie negatywny, to mimo to dla spokoju powtórz test po 2 tyg. Możesz jeszcze zrobić badanie krwi - wykazuje ciążę najwcześniej po 7-8 dniach od zapłodnienia. Najlepiej jednak wykonać je po 10 lub więcej dniach od owulacji (a nie od dnia w którym doszło do stosunku, gdyż owulacja i zapłodnienie mogą nastąpić nawet do 7 dni po dostaniu się plemników do dróg rodnych).

Gość chlopak z zasadami
w jakim wieku stracilas dziewictwo?

Czekaj jeszcze, escapelle ma chyba 97% skuteczności. Poza tym wzięłaś ją wcześnie, bo nie minęła nawet doba od stosunku - tym lepiej dla Ciebie.

Gość ewelinus
jaki test polecasz? któy jest najlepszy/najdokładniekszy?

Gość ewelinus
któy test wybrać? na testach piszę że wykrywają ciąże już 6dniową..... co ja mam zrobić? sama już nie wiem

Mogą wykryć takową, ale pamiętaj, że stosunek nie znaczy od razu zapłodnienia. Zapłodnienie może być nawet kilka dni po stosunku. Wzięłaś escapelle, miałaś krwawienie, powinno być ok. Testy mają to do siebie, że nie zawsze dobrze wykryją wczesną ciążę. Ja bym zrobiła test teraz i dla spokoju drugi raz za ok 2 tyg:)

Gość ewelinus
umuwiłąm sie z chłopakiem ze zrobimy razem w środę.... któy test wybrać? który jest najlepszy? jeszcze nigdy sie tak nie bałam jak teraz

Gość ewelinus
hailie... dziekuje za podpowiedzi. fajnie ze jesteś taka miłą aby mi doradzić w sprawach o któryh mało wiem... dziękuje:)

Poszukaj w internecie jaki test jest najlepszy. Wg mnie większość ma podobną skuteczność. Poproś farmaceutkę w aptece, by sprzedała Ci test, który wykrywa jak najwcześniejszą ciążę (powinna się orientować).

Gość ewelinus
masz racje.... jejku ależ ja się boję:( mam nadzieje że escapelle zadziałą... już mi się odechciewa seksu.....

Gość ewelinus
haile.... napisz mi proszę jakie twoim zdaniem mam szanse na zajscie w ciązę? tylko tak szczerze.....

Wg mnie bardzo niewielkie. 1-3% co najwyżej. Jeszcze kwestia tego, w którym dniu cyklu byłaś czy w okolicach owulacji, czy kilka dni po ostatniej miesiączce?

Gość ewelinus
jak myslisz???

Gość ewelinus
jak to obliczyć?

Gość ewelinus
ostatni okres przed stosunkiem miałam 22-23 maja... cykle mam srednio co 28dni.... a z chłopakiem kochalam się 12 czerwca? jakie wg ciebie sa wnioski? może to głupie ale nie wiem o co chodzi z tą owulacją:(

Gość ewelinus
hailie potrafisz to jakos obliczyc?

Masz regularne miesiączki? Prowadzisz kalendarzyk? Pierwszy dzień cyklu rozpoczyna się zawsze 1 dnia miesiączki, więc jeśli miałaś poprzednio okres np.: 25 maja to właśnie wtedy był 1 dzień cyklu; i jeśli kochałaś się 10 czerwca, to można wyliczyć, że był to 17 dzień cyklu.

Skoro tak, to najpewniej stosunek odbył się po owulacji, gdy jajeczko zostało uwolnione z jajowodu. Ale skoro wzięłaś escapelle, to nie martw się na zapas. Zrób test, za 2 tyg kolejny i jeśli obydwa wyjdą negatywnie, to nie masz się o co martwić:)

Gość ewelinus
któru dzień cylku jest tym płodnym? mam regularne miesiączk.... a dokładnie to był wg tych wyliczeń co ty 16dzień cyklu? co to oznacza?

To może oznaczać, że było już po owulacji. Bądź spokojna. Jeśli nadal masz wątpliwości, idź do ginekologa. On Ci wszystko dokładnie wyjaśni i będziesz spokojniejsza:)