Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izaurana

Założenie dziecku konta w banku?? Czy moj przyszły teśc powinien założyc konto

Polecane posty

Gość izaurana

moim dzieciom. Dowiedzialam sie ze syn siostry mojego narzeczone ma założone konto w banku. Co miesiąc tam ojciec mojego narzeczonego wpłaca 1000 złotych, wczoraj spytałam się teścia czy wpłaci również dla moich dzieci które noszę pod sercem. Narzeczony mówił że napewno jego ojciec założy konto naszym bliźniakom, ale jego matka - przyszła teściowa wtrąciła swoje 3 groszę i powiedziała że napewno będą wpłacali pieniądze ale ja nie powinnam się o te sprawy pytac. Nie wydaje wam się to pytanie bezczelne?

Gość izaurana
Dlaczego ja? Dowiedziałam się że tamto dziecko ma założone konto w banku które założyli mu dziadkowie. Ja za miesiąc również urodzę syna i córeczkę, i też chce zadbac o ich przyszłośc. A pytanie w tej sytuacji było całkiem naturalnym pytaniem.

Gość kierowniczka imprezy :D
chcesz zadbać to powinni dostać od Ciebie, a nie od dziadków. to czy założą czy nie zależy od ICH DOBREJ WOLI a nie od Twojego widzimisię. a to, że pierwszy wnuk ma konto nie oznacza, że Twoje dzieci też je będą miały. a pytanie było nie na miejscu - widocznie tylko czekasz na ich kasę.

Gość izaurana
Tylko że moi rodzice nie mają takich wielkich pieniędzy jak moi teściowie, niestety. A teściowie powinni trochę wspomóc przy wnukach finansowo, moi rodzice pomogą w inny sposób, jestem ich jedyną córką a moje dzieciaczki będą ich jedynymi wnukami więc skoro moi rodzice są już na emeryturach to będą się zajmowali wnuczętami.

to nieźle sobie wszystko wymyśliłaś :D ja po takiej akcji i takiej Twojej postawie nie dałabym CI ani grosza. wspomóc to oni mogą jeżeli mają ochotę. a Ty się za robotę weź żeby swoim dzieciaczkom zapewnić dobrobyt i żebyś TY mogła im wpłacać po tysiaku na konto

Gość izaurana
Może pójdę do pracy jak będę chciała, po urodzeniu dziecka to trochę za wcześnie. Ale będę mogła jeździc na wczasy, oczywiście na te które teściowie będą fundowali. Mój przyszly maz co jakis czas jezdzi do chorwacji czy do egiptu (5 razy do roku).

Gość izaurana
Ale skoro teśc założył jednemu wnukowi konto to moim dzieciom również powinien. Moja szwagierka ma pracę w firmie teściów, mój mąż również. Wiesz jak będę chciała isc do pracy to mam pracę załatwioną :)

za taką roszczeniową postawę ja bym Ci nic nie dała :P a tamten wnuk to dziecko ich córki a nie synowej - synową mogą mieć inną za 3 lata :P

zresztą temat już był. zapomniałaś napisać, że jesteś lepsza bo ich córka wpadła i ojciec dziecka się na nich wypiął wysil się następnym razem.

Gość izaurana
Ale to są również dzieci ich syna. I co z tego że tamten jest córki? Przecież moje dzieci mają jednakowe prawa do pieniędzy dziadków jak tamto dziecko.

mówiłam Ci, wysil się następnym razem :)

Chyba trochę się zagalopowałaś , prawo do pieniędzy mają tylko te osoby którym teście podarują. Tobie zaś nic do ich forsy.Jeżeli zechcą to nie dostaniesz ani funta kłaka od nich i to do nich nalezy decyzja co zrobią z forsą.Lepiej węż się za robotę niż liczyć na czyjąś kasę.

Gość gość
Witam, Finansami zajmuje się od ponad 10 lat. Posiadam w ofercie kredyty, pożyczki, konta osobiste, kredyty konsolidacyjne, hipoteczne oraz wiele innych. Najlepsze warunki, negocjowane specjalnie dla państwa to mój atut! e-finanse.5v.pl Polecam, Sławomir Radzikowski

Gość gość
Obecnie jednym z najtańszych i najkorzystniejszych kont bankowych dla dziecka, młodzieży jest konto bankowe mKonto m w mBanku. Polecam opis tego konta: https://www.m-zarabianie.com/2018/07/ekonto-m-konto-mlodziezowe-opis-zalety.html Warto też zajrzeć to porównywarki kont młodzieżowych: https://www.m-zarabianie.com/2018/06/porownywarka-kont-modziezowych.html

Gość gość
Ja po tej twojej bezczelności bym nic nie dała, ani złamanego grosza. Co zrobią ze swoimi pieniędzmi, to tylko i wyłącznie ich sprawa, a tobie wielkie "G...o" do tego! To, że założyli konto jednemu wnukowi, wcale nie oznacza, że muszą założyć wszystkim wnukom, może chcieli tylko pierwszemu? Wiadomo, od córki to jest 100% ich wnuk, a od syna 99%, a 1% to kwestia zaufania, nigdy stuprocentowej pewności! Jak już ktoś wspomniał, córka będzie zawsze córką, a synowe to towar napływowy, dziś możesz być ty, jutro zaś inna, życie płata figle. Do tego jesteś pazerna i chciwa! To ty powinnaś zapewnić swoim dzieciom przyszłość, czyli założyć im konta i wpłacać ile możesz, a nie patrzeć na dziadka. To, że wyszłaś za mąż za syna bogatych rodziców wcale nie oznacza, że ich majątek jest twój, wybij to sobie z makówki :classic_cool: 🖐️