Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flottka1990

Wstyd mi za polskich studentow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Flottka1990

Wiekszosc nie potrafi rozwiazac prostej calki, zadania z elektroniki czy wyliczyc procentu kredytu. To jest zalosne. Takie osoby nie powinny uzyskac wyzszego wyksztalcenia

procent kredytu potrafię obliczyć. Umiem też obliczyć ile farby będę potrzebowała do pomalowania ściany w pokoju czy mając podaną kwotę w dolarach obliczę sobie ile to będzie w euro. Całki i zadania z elektroniki sa mi do niczego niepotrzebne:)

Gość czesław czesławski
to jestes wyjatkiem takim geniuszem a nawet w porywach eugeniuszem, ale w wiekszosci prawda o studentach jest taka , że to debile i nieudaczniki.

Jeszcze jedno zastosowanie matematyki: obliczyć, czy bardziej opłaca się zamówić jedną dużą pizzę czy dwie małe mając podane ich średnice:) Też nie potrzeba do tego całek:P

Gość Laczek.
Polscy to jeszcze nic. W niektorych krajach zachodu studeci nauk ścisłych maja problemy z odejmowaniem (w granicach 100) oraz mnożeniem i dzieleniem przez 100 i 1000 :)

Gość to zależy.
nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. jak ktoś studiuje tylko dla papierka to nic nie wyniesie ze studiów i dalej będzie matołem, ale są studenci(nieliczni) którzy studiują, żeby się czegoś nauczyć🖐️

Gość wierszokleta kafe
na co mi całki, macierze, granice? elektronika? a co to takiego? jestem za to genialnym mistrzem przegrywania kafeteryjnego:(

Gość tak tak no i co
Flottka1990 co na studia sie nie dostalas??

Gość skoro to prawda to dlaczego
ja wiem jedno- całka to odwrotność pochodnej. czy zaliczyłam Twój test, autorze? :classic_cool:

Gość laska widac nudzi ci sie
ja jestem po mat fizie mialam 5 z matematyki i 4 z fizyki wszystko potrafilam zorbic rozwiazac ale szkole srednia skonczylam 8 lat temu a mature zdawalam z historii zreszta tez na 5 i jestem mgr prawa takze wybacz po 8 latach "nieuzywania matematyki" jest to logiczne ze nic nie pamietam

Jest pewien zakres wiedzy, tzw. wiedza elementarna, którą każdy posiadający średnie wykształcenie, o wyższym nie wspomnę, powinien opanować. Nawet Ci, którzy są specjalistami w swojej ścisłej dziedzinie powinni mieć podstawową wiedzę z historii sztuki i innych. Niestety rzeczywistość jest przykra. :(

dobra zgodzę się z Perwersją, wszechstronnie wykształceni ludzie znają się na wielu dziedzinach chociaż elementarnie, ale jak studenci kierunków humanistycznych mają znać całki, macierze, pochodne jak tego dopiero uczą na studiach, w szkole średniej nigdy tego nie byo.

nie narzekajcie! Polska ma szkolnictwo na wysokim poziomie na tle innych krajów. Kiedyś był tu topik o Polonii w Anglii i o tym, jak tam jest. Ludzie pisali, że Anglicy potrafią się ich pytać, czy w Polsce są misie polarne? Tam dopiero brakuje ludziom elementarnej wiedzy, naprawdę ELEMENTARNEJ!

pochodne były w szkole średniej, całki dopiero na studiach.

ale chcialam sie cieie zapytac dziecinko czy ty pamietasz GODZINY bitew i wszystkich PRZYWODZCOW wszysktich polskich powstan ?? albo czy ty dziecinko potrafisz opisac funcjonowanie ameby czy potrafisz dzisiaj dokonac rozbioru gramatycznego i logcznego zdania wielokrotnie zlozonego ?? albo czy pamietasz zasady przeksztalcania jerow ??

chociaz mloda gowniara jeszcze jestes to moze cos pamietasz bo skzole skonczylas dziecinko ni tak dawno ale i tak nie woerze ze jestes omnibusem najlepiej by bylo jakbys spojrzala na siebie i sie zastanowila czego ty sama nie potrafisz bo jest tego duuuuzo

do kogo byly te epitety gowniaro do mnie czy autorki?

Obejrzyjcie sobie filmiki Matura to bzdura. Tam ludzie odpowiadają, że stolicą Francji jest Luwr, potylica jest gdzieś w brzuchu, a prezydent elektryk to Kwaśniewski. :o 🖐️

obejrzałam 35 odcinek i doszłam do wniosku, że to nie może być film życiowy. facet pyta się drugiego, jak nazywa się najsłynniejszy polski skoczek narciarski, a ten drugi mu odpowiada: "Robert Mateja". Ciężko uwierzyć, że można tego nie wiedzieć;/

Gość czesław czesławski
miasto na eł ? Ełk

Gość Rututur
Wow o tych misiach polarnych i Anglikach to ja w tamtym temacie pisałam :) jak miło natrafic na swoj ślad po latach hehe... Ale nigdy nie porownywałabym poziomu edukacji w Polsce i za granica. Ten kto ma pojecie ( prakryczne nie zasłyszane od kuzynki ktora zbierala truskawki latem w Angli ) to wie że systemy sa róne ( ale nie lepsze czy gorsze)