Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sxxxxxxxxx

skierowanie z urzedu pracy-.... moze mimtos wyjascnic..?!

Polecane posty

Gość sxxxxxxxxx

co tojedt to cale skierowanie ??? podobno zanosi sie do do pracodawcy i on ma w odpowiednia rubryke cos wpisac??? jesli np. mi nie odpowiada ta praca np. za niskie zarobki lub cos babka z UP powiedziala ze oczywiscie nikt nas do tej pracy nie zmusi ale nie wolno odmowic przy pracodawcy a ewentualnie powiedziec ze sie zastanowimy.... czyli jesli nie pasuje mi oferta mowic ze jeszcze sie zastanowie to co pracodawca ma mi wpisac a rubryke i z czym to sie wiaze jak wroce z tym do urzedu/

Gość Jeśli....
Sama odrzucisz taka ofertę i pracodawca ci tak napisze to urząd cię wykreśli na 120 dni. Jeśli to on cię nie przyjmie to urząd nic ci nie zrobi. Zawsze możesz dogadać się z pracodawca żeby wpisał że już nieaktualne czy coś takiego jak ci nie pasuje

zawsze rozmowę można tak poprowadzic,ze cie nie przyjmą :D raz mnie się zapytał taki ew pracodawca "co jeśli bym nie przyjeła oferty z UP" powiedziałam,że na kilka miesięcy bym straciła ubezpieczenie przez wykreślenie z rejestru bezrobotnych :) Byłam w ciąży a potem z małym dzieckiem to zawsze o tym mówiłam,jak byłam w ciąży to na rozmowie mowiłam,że wolę na pół etatu na przykład na pytanie "dlaczego" mówiłam o ciąży :D zawsze było to pomocne :D Potem miałam fajną osobę która mnie przyjmowała i tylko wyznaczała termini,nie dawała ofert pracy,a najlepsza była ostatnia wizyta w maju,oczywiście nie było ofert dla mnie,bo miałam wymagania co do pracy :P i termin mam w połowie lipca :P

a dlaczego jedne osoby maja np. termin powiedzmy co dwa miesiace a inni np. rowno co miesiac-od czego to zalezy? wie ktos?

Gość srutu tuututututut
urząd cie wykresli jeśli 3 razy odmówisz pracy.