Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Orange_Bud

Gdzie pracujecie/co studiujecie, a co chcielibyście w życiu robić?

Polecane posty

tak sobie właśnie siedzę w to sobotnie lekko pochmurne południe w pracy i sie zastanawiam nad rzeczami ktore chcialabym w życiu robic, ktore dałyby mi satysfakcję, poczucie spełnienia. napiszcie gdzie pracujecie/w jakiej branży, czy lubicie swoją pracę, lub też co studiujecie ? co chcielibyscie w życiu robić i w jaki sposób dążycie do tego?:) pozdrawiam!

Gość madeleinessssss
ja to w sumie dopiero ide na studia wiec chyba nie za duzo moge miec do powiedzienia :p jedno jest pewne - nie mam zielonego pojecia co chce w zyciu robic

Gość smutkom się nie dajmy zwieść
oj, żebym to ja wiedziała sama czego chcę od życia!:D mam wykształcenie ekonomiczne, ale i filologię skończyłam, i logopedii trochę jakby...:D pracowałam w wielu miejscach i zawsze po jakimś czasie mi się nudziło. ostatnio brakowało mi odwagi by to rzucić w pizdu, ale tak się jakoś złożyło, że bez mojej inicjatywy rozstałam się z kołchozem. aktualnie bezrobotna i w sumie szczęśliwa w tym słodkim nieróbstwie. póki co... pewnie za kilka miesięcy będzie mi z tym źle.;) brak mi konkretnych aspiracji zawodowych. robota to robota i wykonuje się ją dla pieniędzy. prędzej czy później i tak zapał nowicjusza minie i zacznie śmiertelnie nużyć. a marzy mi się biały domek, zielony sad, kwiaty w ogródku a tam rozesmiana rodzinka.;)

Gość studenciarka
ja jestem na 1 roku anglistyki. ale tym, co naprawde chcialabym robic w zyciu, jest muzyka. marzy mi sie, ze gram na gitarze i spiewam dla wiekszej publicznosci. zaluje, ze nie poszlam do szkoly muzycznej. umiem spiewac i grac, ale wiadomo - po szkole muzycznej umialabym o wiele wiecej :)

Gość madeleinessssss
ja to chyba najbardziej chcialabym miec prace gdzie duzo by sie dzialo, chcialabym tez duzo podrozowac :p poznawac kraje kulture itp :) najchetniej poznalabym cala europe, w kilku krajach juz bylam. i zajac sie bardziej na powaznie fotografia :)

a ja mam wykształcenie ekonomiczne mgr, pracuje w centrali banku... jeśli chodzi o pracę nie chciałabym w niej nic zmieniać..:)

inwestuję w nieruchomości i wynajmuję. a sama dalej siedzę na kafeterii. :classic_cool:

Gość e-tinkaaa
skończyła studia -nauczyciel Historii pracy w zawodzie brak z mężem prowadzę własną firme transportowa 4 tirki 2 solówki mam trochę więcej kasy niż na studiach :P budujemy dom mamy synka 2 latka Co chciałabym robić pracować zawodowo na etacie tęsknie za tym pracowałam tak przez 6 lat jako sekretarka-recepcjonistka -spedytor i brakuje mi tego

Gość e-tinkaaa
tez jesteśmy z mężem na kupnie 2 małych lokali i mieszkanka kawalerki w centrum w Krakowie więc pewnie to wynajmiemy i zawsze trochę kaski wpadnie

ja sie zastanawiam nad wzięciem kredytu na kupienie domku i splacanie kredytu wynajmem mieszkania ktore mamy z chlopakiem co o tym myslicie? ktos tak zrobil? myslicie ze to ryzykowne?

ja skonczylam psychologie ale nie chce robic nic w związku z tym,teraz sobie zaocznie studiuje prawo a przede wszystkim pracuje w salonie samochodowym,a w przyszlosci chce miec wlasny biznes

Własny biznes-to mi się marzy. Jestem mgr pedagogiki Chciałabym odtworzyć swoją szkołę nauki jazdy (kiedyś miałam) ale taką full wypas. Poza tym chciałabym zrobić prawo jazdy na motory oraz samochody ciężarowe i być także instruktorem w w/w kategoriach. Obecnie siedze w domu i zajmuje się dzieckiem. Mam nadzieje, ze kiedyś moje marzenia się spełnią! Czego i Wam życze :)

trzeba brac zycie we własne ręce, ludzie po maturze mają wielkie plany, później na studiach/w pracy rzeczywistość sprowadza ich 'na ziemię' i zaniedbują wlasne marzenia, pamietajcie-kto nie ryzykuje ten nie ma:) czasem najtrudniej jest zrobić ten pierwszy krok do zmian

oki, to idę kupić cebulki do ogródka.;) powinno tam być mnóstwo tulipanów.;)

Gość aneta88883838
studiujesz zaoczne prawo? i jakie wrazenia?

Gość niewymagająca
Chce poduczyć się 2 języków: niemieckiego i franuskiego. I wyjechać do Niemiec. Od 1 maja 2011 rynek pracy dla Polaków został otwarty przez: Niemcy, Autrie, Szwajcarie, Francje. To znaczy że od tego czasu w tych krajach Polacy mogą pracować w pełni legalnie! Chce przez rok zrobić szkołe policealną z uprawnieniem na rehabilitanta, i wyjechać na stałe do Niemiec do pracy. Sprawdzałam rynek pracy w Niemczech - niemieckie szpitale wystaiają ogłoszenia że przyjmą rehabilitantów od razu! Można też negocjować z niemiecką służbą zdrowia warunki płacy. Miesięczny zarobek rehabilitanta w niemieckim szpitalu wynosi ok 12000 zł

Gość fdfd
CHCE BYC ARCHITEKTEM!

Gość niewymagająca
Do Madeleinesss : Możesz bytć np pilotem wycieczek lub przewodnikiem turystycznym

a ja interesuje się fotografią i podróżami, ale niewiem jaki zawód można wykonywać w związku z w/w oprócz zawodu fotografa, marzy mi się też własna firma. Kiedyś

Gość to moglo by nie byc prowokacja
Ja kidyś miałem marzenia z typu "co chcę robić" teraz mówię, że chcę po prostu pracować tam gdzie mnie przyjmą, nieważne gdzie studiuje, bo studia nie są wrotami kariery. Chcę po prostu godnie żyć.

Gość pSZeCZkolanka
Od 6 lat pracuję jako nauczycielka w przedszkolu i uwielbiam swoją pracę! Właśnie to zawsze chciałam robić i udało mi sie zrealizować marzenia ;) Dlatego też poszłam na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Teraz jedynie marzy mi się własne przedszkle, polsko-francuskie. Może i to się uda ;)

Ja też jestem mgr pedagogiki, a mam swój własny biznes - to znaczy z mężem, ale zupełnie nie związany z pedagogiką :) Na studia poszłam z miłości do dzieci, z wizją pracy w domu dziecka.... niestety praca w domu dziecka okazała się ok, ale cóż, pieniądze okropnie marne, a każdy chce jakoś żyć na poziomie. No i rozkręciliśmy własny biznes. Teraz jest ok i żyję bez stresów o jutro czy następny miesiąc. W domu dziecka owszem, pomagam ale jako wolontariuszka w miarę możliwości czasowych. Mam dziecko,super męża, doskonale działającą firmę i jstem najszczęśliwsza na świecie. Z takich moich niespełnionych marzeń :) - miałam zawsze w planie zrobić prawo jazdy ma autobus i ukończyć kurs instruktora nauki jazdy, ale wątpię, że to zrobię, ponieważ nie mam takiej potrzeby i ciężko mi się za to zabrać :)

Gość niewymagająca
Do Orange Bud: Pytałeś czy to dobry pomysł żeby wziąść kredyt na dom pod zastaw mieszkania i spłacać kredyt wynajmem tego mieszkania. To zły pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!! Dlaczego ? Kredyt na dom pewnie rozłożył by ci bank na 15 lat. Przez te 15 lat nie wiesz czy będziesz miał prace i czy będziesz ze swoim partnerem. Na wybudowanie domu musisz liczyć około roku czasu. Z czego będziesz spłacał kredyt przez 12 miesięcy? Nie wynajmiesz mieszkania na ten rok no bo gdzieś będziesz musiał mieszkać. Dom to duże koszty ogrzewania zimą i jesienią. Dom łączy się z wielkimi kosztami remontowania go po 15 latach. Chwile po skończeniu spłaty kredytu będziesz musiał wyżucić ok 120000zł w remont.

Gość niewymagająca
Do Orange bud: Jeśli chcesz budować dom poza miastem. To musisz się liczyć z kosztami codziennego dojazdu do pracy. Konkretnie chodzi mi o PALIWO. Jeśli masz samochód i twój partner też ma to przelicz koszty paliwa dwóch samochodów w obie strony. Jak to zrobisz to przekonasz się że taniej od paliwa wyjdzie Cie czynsz w bloku niż ceny codziennego dojazdu do miasta. Moim zdaniem dobry pomysł to taki żebyś wzioł (wzieła) kredyt na KAWALRKE w dużym mieście takim jak np Poznan i wynajmowała ją nie na cały miesiąc np stuentom tylko na doby!!!!!!!!!!! 120zł na dobe na dwóch osób!czyli 60zł od osoby!!! Wiesz jaki na tym jest byznes?

Gość niewymagająca
Do Orange Bud: Wzięcie kredytu na 15 lat jest zbyt ryzykowne! Co będzie jak stracisz prace i nie będziesz miał za co żyć? Wtedy będziesz żyć za kase z wynajmu mieszkania. Jak będziesz żyć za kase z wynajmu z mieszkania to z czego będziesz spłacać kredyt? Jedna rata nie zapłacona, druga , trzecia, czwarta, Na końcu bank odbirze Tobie i mieszkanie i dom! I zostaniesz z niczym! Wiem i rozumiem że chciałbyś pomnażać swój kapitał nieruchomościowy (wielu by tak chciało) Ale do pieniędzy należy podchodzić z rozsądkiem, a nie z chęcią jak największych zysków! Wielu ludzi chciało się szybko wzbogacić i wielu z nich traciło całe dorobki swojego życia

Gość seni37
jestem chirurgiem :)