Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kloss

Jak sie nauczyc perfect jezyka obcego???

Polecane posty

Gość kloss

Ile lat trzeba na to by sie nauczyc j.obcego? Wystarczy rok by miec podstawowa wiedze?

Gość studenciarka
zalezy ile masz lat. i czy masz zdolnosci jezykowe. mysle ze rok to jednak zbyt malo.

Gość kloss
Ale tak by nauczyc się głównie podstaw przez rok?

Gość madeleinessssss
a jaki to bylby jezyk?

Gość kloss
czeski

Gość karkaka
no to sie w koncu pytasz jak? czy ile? to wszystko zależy. już pomijam osobiste predyspozycje. na pewno najszybciej sie czlowiek nauczy przebywając za granicą + jakiś kurs dla obcokrajowców. na pewno wtedy po roku już by niezle sie gadalo. a np w takiej polskiej szkole to 3 lata sie ludzie udza i gówno umieją. także wiesz..

Gość kloss
Podszyw! Miałam na myśli język angielski, trochę znam ten język ale muszę się trochę dokształcic bo moje umiejętności z tego jezyka są kiepskie.

Gość madeleinessssss
hmmm wiesz no wydaje mi sie ze czeski nie jest jakos specjalnie trudny, szczegolnie dla polakow bo wymowa czy znaczenie niektorych slow jest podobne :p o ile sie orientuje to czeski ma kilka innych literek...z ktorymi trzeba by bylo sie zapoznac itp ale jak sie przylozysz przez ten rok to czemu nie :)

Gość madeleinessssss
aha. no skoro angielski to musisz sie przylozyc :D a najlepiej wyjechac na jakis czas do uk i tam sie oswajac z jezykiem

angielski jest mega prosty, gramatyka się wydaje skomplikowana, ale w zycu codziennym nie istnieje, podstawa to słownictwo... gramatyki możesz się nauczyć na jakimś kursie, posługiwania się jezykiem juz raczej w jakimś anglojęzycznym kraju

Gość katalina muczaczo
mieszkam w Czechach czeski jest złudny, wydaje się, że jest podobny ale inaczej się odmienia, ma bardziej skomplikowaną deklinację, dużo wyjątków nie jest tak schematyczny, jak np. język niemiecki poza tym wiele słów, które są identyczne jak w języku polskim - oznaczają zupełnie coś innego ja mieszkam tu 2 lata, już rozumiem prawie wszystko, dogaduję się ale robię błędy uczę się we własnym zakresie, najlepsza w tym jest telewizja, oglądanie tv po czesku najwięcej mnie nauczyło

Gość karkaka
i jak ci się w czechach mieszka? fajnie tam jest? lepiej niż w pl?