Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jose Gonzalez - Heartbeats

tez macie wrażenie że miłości nie ma?

Polecane posty

człowiek w biologi uznawany za zwierzę gdy osiągnie dojrzałość naturalnie szuka partnera do rozmnożenia( każdy tak ma, podświadomie chcemy przedłużyć swój gatunek) ot miłość

w telewizji czasem pokazują miłość

Gość ddgf456456
każdy człowiek w końcu do tego dochodzi - jedni później a drudzy wcześniej.

Gość jack ill
czyli wszelkie romansidła można zaliczyć do sci-fi?

ci co nie potrafią kochać myślą że miłości nie ma. Wiecie chociaż czym jest miłość? może wam się myli z motylami w brzuchu albo z pożądaniem seks. może nikogo nie spotkaliście kogo moglibyście pokochać prawdziwie. Najprostsza definicja miłości " pragnienie szczęścia drugiej osoby nawet bardziej niż własnego" ale jeśli ktoś opiera swój związek na zauroczeniu i pieprzeniu się co chwilę to jak można pokochać szczerze?

Gość energy drink
to w takim razie dlaczego niektorzy nie spotykaja kogos takiego kogo pokochali by taka prawdziwa miloscia, ktora opisalas?

opisałem, a skąd ja mam kurwa wiedzieć? może nie każdemu to dane? wydaję mi się że ludzie dziś się o siebie nie starają, i szybko się poddają, panuje egoizm i dlatego tyle zdrad itp, zbytnie przywiązanie do cielesność a zaniedbanie strony duchowej/umysłowej, ale ja tam się nie znam w sumie..

Gość nieładnie
Prawie prawdziwą miłoscią jest miłość macierzyńska. A tak poza tym zeby pokochać człowieka PRAWDZIWĄ miłością musileibyśmy się pozbyć własnego EGO. A kto zdobędzie się na to? Kto potrafi?

o właśnie celnie ujęte, udany związek to sztuka kompromisu i starania się obu stron o wspólne dobro, a w wielu związkach trwa walka kto komu na głowę wejdzie

Gość u mnie so fine
ja nie mam takiego wrażenia, miłość jest, ale nie wszyscy na nią trafiają.

Gość kachaa88333
w dzisiejszych czasach "milosc" w 90% to - pozadanie (pozniej przyzwyczajenie) i wyrachowanie. milosc jest ale jedynie matki do dziecka (chociaz i z tym to roznie bywa).

Gość i tyle w temcie!
miłość=seks

Gość i tyle w temcie!
a jak ktoś nie jest zaspokajany odpowiednio przez drugą połówkę to ? koniec myłości

Gość iiirrraaa
Ja mam takie wrażenie. Im więcej mam lat, im więcej doświadczeń za mną, tym mniej wierzę w to, że coś takiego jak miłość istnieje. Mimo moich 30-stu lat wydaje mi się nieprawdopodobnym spotkać kogoś, dla którego bym pragnęła więcej szczęścia niż dla siebie. Albo jestem ekstremalną egoistką, albo miłość nie istnieje.

Gość Wooly
- Powiedz mi jak mnie kochasz. - Powiem. - Więc? - Kocham cie w słońcu. I przy blasku świec. Kocham cię w kapeluszu i w berecie. W wielkim wietrze na szosie i na koncercie. W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach. I gdy śpisz. I gdy pracujesz skupiona. I gdy jajko roztłukujesz ładnie - nawet wtedy, gdy ci łyżka spadnie. W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku. I na końcu ulicy. I na początku. I gdy włosy grzebieniem rozdzielisz. W niebezpieczeństwie. I na karuzeli. W morzu. W górach. W kaloszach. I boso. Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą. I wiosną, kiedy jaskółka przylata. - A latem jak mnie kochasz? - Jak treść lata. - A jesienią, gdy chmurki i humorki? - Nawet wtedy, gdy gubisz parasolki. - A gdy zima posrebrzy ramy okien? - Zimą kocham cię jak wesoły ogień. Blisko przy twoim sercu. Koło niego. A za oknami śnieg. Wrony na śniegu. Bo milosc to normalne zycie i codzienny trud, ale razem :) Moze chcecie zbyt wiele, zbyt wiele wymagacie, a sami niewiele dajecie?

Gość smutkom się nie dajmy zwieść
och, miłość jest. popatrz na słonie. te to potrafią kochać. a łabędzie?

a słuchaj iiirrraaa nie jesteś extremalną egoistką ale moim zdaniem miłość jest, czy jak Twój facet osiąga sukcesy, nie cieszysz się razem z nim? czy jeśli ma problemy nie chcesz mu pomóc ze wszystkich sił? o to w tym chodzi, to każdy głupi wie. Albo ja inaczej pojmuję pewne sprawy. i tyle w temcie a mi się wydaję że pożądanie to instynkt, czysta fizjologia. Nie ma wiele wspólnego ze stroną duchową.

Gość _dowcip o Magdzie_
"Skąd wiadomo że to miłość, a nie pożądanie, ciekawość, potrzeba bliskości, lęk przed samotnością? " "Miłość, miłość, ludzie często mylą stan zakochania z miłością a zakochanie jest jak koktajl mleczny z owocami, ile go możesz wypić? potem mdłości.. A miłość jest jak woda źródlana- gasi pragnienie przez całe życie" Myślę, że miłość istnieje, ale potwornie zdeformowana, niewłaściwie odbierana, no i właśnie mylona

Gość smutkom się nie dajmy zwieść
gałczyński pięknie o niej pisał.:)

Gość i tyle w temcie!
a powiedz czy sam byś swojej ukochanej nie zdradził gdyby coś z tym było u was nie tak?

Gość faceeepalm
""Skąd wiadomo że to miłość, a nie pożądanie, ciekawość, potrzeba bliskości, lęk przed samotnością? " hmmm dokładnie

Gość i tyle w temcie!
a jak nie masz wyjścia? jeśli chodzi np. o jakąś chorobę?

Gość _dowcip o Magdzie_
faceeepalm - gdy pierwszy raz przeczytałam te słowa, moja reakcja była dokładnie taka, jak twoja:) Ciężko dzisiaj z tą miłością..ale nie przestaję wierzyć, że jest