Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dcbusaocklsjabjlb

Drzazga w stopie.. zakażenie?

Polecane posty

Gość dcbusaocklsjabjlb

wczoraj wieczorem chodziłam po polu i wpadły mi do buta jakieś trawy i coś wbiło mi się w stopę. Dzisiaj rano zauważyłam małą drzazgę, całkowicie pod skórą. Nie mogę jej wyciągnąć. Próbowałam wyciskać, nakłuwać igłą i moczyć w wodzie. Nic nie pomaga. Teraz od tego miejsca idzie mi taka czerwona linia. Czy to zakażenie? Macie jakieś sposoby na wyjecie takiego dziadostwa?

Gość dcbusaocklsjabjlb
podnosze

Gość ja bym na twoim miejscu
jednak podłubała iglą i pensetą aby ją wyjąć a potem odkaziła to spirytusem salicylowym, albo jodyną. W ostateczności mogą być jakieś perfumy. Możesz też połozyć na to maść ichtiolową albo kompres z sody i obserwować. Jeśli "kreska" będzie się powiększać - na pogotowie. A, jeszcze mi się przypomniało.. jeśli masz pod nosem otwartą jeszcze apteke, to leć po TRIBIOTIC. To antybiotyk do takich przypadków bez recepty

Gość dcbusaocklsjabjlb
a możliwe że ta kreska jeśli wydłubie drzazgę sama zniknie?

jeśli potem dokładnie to zdyzenfekujesz, to raczej tak :) Więc do roboty, zaciśnij zęby i dłub, albo poproś kogoś o pomoc, żeby to zrobił

Gość dcbusaocklsjabjlb
Wyszła! Z dwie godziny się męczyłam. Dzięki za rady ;)

gratulacje!!! Teraz porządnie to zdezynfekuj i może chociaż na 15 minut przyłóż kompres z sody (łyżeczka sody rozpuszczonej w pół szklanki przegotowanej wody)

Gość bojacadupa
Podziwiam, ja od miesiaca mam jakas drzazge w stopie, az mi napuchlo w tym miejscu i boli jak chodze, ale nie mam odwagi tego wydlubac:(

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanocojets
kreska to prawdopoodbnie zakazenie. MUSISZ wydłubac tę drzazgę i dostosuj się do tego, co poradziła "ja bym na twoim miejscu". Na zakazenie pomaga także zwykła apiryna, jednak gdyby kreska się powiększała, to trza na pogotowie, bo zakazenie to nie przelewki :(