Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oryginalna

depresja czy dołek, jak se radzić

Polecane posty

Gość oryginalna

witam założyłam w/w temat poniewaz pragnę podzielic sie swoimi przeżyciami dnia codziennego, poruszyc kilka waznych wątków na temat depresji i poodbnego stanu , jak i rowniez poznac inne osoby o podobnych problemach, wysłuchac ich rad ... na roznych stronach pocztałam sobie o stanach depresyjnych i zastanawiam sie czy dotyczy tez mnie...porownujac swoje zachowanie z opisanymi na tych stronch to moge dojsc do wniosku ze jednak jestem chora ... jak sobie pomoc i czy moze jednak potrzebuje lekarza ?

jak masz watpliwosci zglos sie do psychologa;* :)

Gość oryginalna
to nie takie proste ....

Gość depredepredepre
a co jest trudnego w pojsciu do psychologa? jesli nie masz kasy to popros o pomoc (nie koniecznie finansowa, bardziej chodzi mi o wsparcie) rodzine/przyjaciol/znajomych

Wiem kochana... Ale czasem taka pomoc jest potrzebna albo po prostu potrzebujesz się komuś wygadac

Gość oryginalna
nie mam nikogo, z rodzina nie dziele sie przezyciami... znajome pozakładały rodziny i maja swoj swiat.. inne wyjechały robic kariere do wiekszych miast a ja zostałam "sama". dodatkowo rozstałam sie z miłoscia mojego zycia- przynajmniej tak mi sie wydawało ... ten depresyjny stan trwa juz 2 mies ... wczesniej tez takie miałam .. czy to chandra ? czy jednak cos juz powazniejszego ?

Gość oryginalna
moze jeszcze dodam, ze spotykajac sie od czasu do czasu ze znajomymi aby podleczyc swoj stan psychiczny ... po spotkaniu - po wygadaniu sie - po wyżaleniu .. czuje sie jeszcze gorzej gdy wracam do domu ...czyli takie spotkania u mnie osiagaja odwrotny skutek ...

mozesz mi sie wygadac:) mozemy sie zakumplowac jak bys chciala ja bardzo chetnie

Gość oryginalna
w sumie nie pisze tylko po to aby sie wygadac, mam w tym celu gg i kilka ofiar ktorych drecze :D jednak chciałabym dowiedziec sie czy ze mna jest tak zle ze musze pojsc do psychologa ? czy juz sie "kwalifikuje" ? czy moze to stan przejsciowy ? jak było u was ? podzielcie sie

ja czasem tak mam, ze jak mój chłopak na mnie na krzyczy wyje.. a czasem cos sb smutnego przypomnę i plączę

Gość oryginalna
jednak ja płacze codziennie przez 2 mies i nie moge zapomniec ...