Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukurikukakad

Czy worki pod oczami mogą być?

Polecane posty

Gość kukurikukakad

Przez alkochol? Czy picie codziennie piwa moze sie przyczynic do powstawania worków pod oczami?

Gość kukurikukakad
ale pytam powaznie , bo pije 3 piwa wieczorem i kiedys nie miałąm tak. Ale jak tu nie pic skoro sa wakacje:(

Gość kukurikukakad
nikt nie wie

Gość wraca żona z wczasów
a "wczorajszy" mąż siedzi na środku pustego pokoju. Żona pyta: a gdzie się podziały meble?!! Mąż: sprzedałem. Żona: A gdzie pieniądze?!! Mąż: w workach. Żona: gdzie te worki? Mąż: pod oczami!

Gość malinkahalinkah
hahahahahahhahahhahhahaha no bez jaj . czy wypowie sie jakas kosmetyczna lub pani doktor:D :D :D

Gość no sorry bardzo wypraszam se
moze byc bo alkoHol :O obciaza nerki i watrobe a jak sa z nimi problemy to ma sie wory pod oczami

Gość malinkahalinkah
czyli odstawic alkochol czy jesc cos na watrobe, hepatil czy jak go tam>?

nie wiem co to alkochol, ale alkohol jest lepiej odstawic

Gość malinkahalinkah
o j tam sie czepiasz, alkohol nie wiem czy zostawie.

no ale moze nie tak czesto? to juz jest alkoholizm, wiesz?

Gość malinkahalinkah
ze jak codziennie sie pije 3 piwa? przeciez nie jestem pijana wtedy. ale lepiej mi sie spi.

Gość a ciekawe czemu...
to oblesne ze mloda dziewczyna tyle chla, pewnie od tego masz wory, co gorsza, spojrz na alkoholiczki, one wygladaja na 10 lat starzej niz mają

Gość malinkahalinkah
nie jestem młoda mam juz 28 lat to stara dupa ze mnie. chleje z nudow raczej wieczoem bo wlasnie wtedy niemam co robic, a tak wypije to nawet na necie mam ochote siedziec.

lepiej sobie blanta zapal, zawsze to zdrowsze niz piwo

Gość gab
Moze masz cos z nerkami? lepiej sie zbadaj

Gość malinkahalinkah
tylko mieszkam z babcia, juz to widze jak babcia dostaje szoku, albo nawet nie bedzie wiedziala co to z a zapach:) narazie biore apap noc kolejne uzaleznienie:/ apap noc plus piwo 3 szt i nocka jest. bez tego potrabie wogule nie usnac naprawde i caly dzien potem gorzej niz na kacu. pomysle o tych blantach, ale to chce sie jesc potem co?

Gość malinkahalinkah
gdybym miala cos z nekami to by mnie bolaly. czuje sie dobrze nic mnie nie boli tylko brak snu.

spodziewaj się więc ciężkich chorób wątroby przede wszystkim, nerek zresztą też. czy dla chwilowej przyjemności chcesz narażać tak bardzo swoje zdrowie? wiesz jakie to jest toksyczne? ale jesteś głupia, brak słów.

Gość malinkahalinkah
a moze to przez botox?

"malinkahalinkah gdybym miala cos z nekami to by mnie bolaly. czuje sie dobrze nic mnie nie boli tylko brak snu." wyobraź sobie że niekoniecznie, i nie od razu, ale jak dalej będziesz ciągnęła taki tryb życia to się nastaw na to.

Gość malinkahalinkah
tłumacze sobie to tym gdyby apap noc byl toksyczny byl by na recepte, a watraba sie z czasem sama regeneruje . Wiem jestem głupia ale nie potrafie innaczej.

Gość gab
no sorry bardzo wypraszam se rzeczywiscie:) zgadzam sie z toba, ale widze ze dziewczyna ma gdzies swoje zdrowie, nie wiem czy zdolasz ja przekonac do czegokolwiek:(

apap czyli paracetamol jego wadą jest to, że podawany w wysokich dawkach lub przez długi okres może prowadzić do trwałego martwiczego uszkodzenia wątroby. Toksyczność paracetamolu jest wiodącą przyczyną ostrej niewydolności wątroby na Zachodzie. W Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Australii i Nowej Zelandii paracetamol jest najczęściej przedawkowywanym lekiem U osób regularnie spożywających alkohol istnieje szczególnie duże ryzyko uszkodzenia wątroby (addytywne działanie toksyczne alkoholu i paracetamolu). Po podaniu zbyt dużych dawek (np. omyłkowo), podczas metabolizowania paracetamolu w wątrobie przez cytochrom P450, powstaje N-acetylo-4-benzo-chinonoimina bardzo silny utleniacz, który zaburza gospodarkę wolnorodnikową w tym narządzie, prowadząc do nieodwracalnego uszkodzenia hepatocytów.

gab szkoda ze ludzie sa tak niedoedukowani i mysla tak prosto, ze skoro mozna kupic bez problemu to na pewno nie szkodzi :( szkoda ze jest taki totalny brak szacunku dla wlasnego zdrowia :(

Gość malinkahalinkah
no wlasnie mam gdzies swoje zdrowie sama nie wiem co sie ze mna dzieje, od 2007 nie zalezy mi na niczym a juz tym bardziej na zdrowiu. Tak bardzo bym chciala nie brac tych tabsow i piw ale wtedy usypiam o 1 lub 2 w nocy a o 6 musze wstac do pracy wtedy czuje sie jeszcze gorzej.nie wyspana, zmeczona, wqurwiona na caly swiat.

Gość malinkahalinkah
szkoda ze nie potraficie mnie zrozumiec i oceniacie powierzchowo ale moze i dobrze ze temat jest dla was obcy. zdrowka i dzienki za odp.

Spożywanie napojów alkoholowych łącznie z paracetamolem może prowadzić do toksycznego uszkodzenia wątroby nawet w przypadku stosowania zalecanych w ulotce dawek. uszkodzenie wątroby (żółtaczka, martwica) i nerek (zapalenie, martwica), głównie podczas długotrwałego przyjmowania wysokich dawek; Przedawkowanie paracetamolu może zakończyć się zejściem śmiertelnym pacjenta. U osób dorosłych przyjęcie jednorazowej dawki 6 gramom prowadzi do lizy hepatocytów. Objawy przedawkowania nie pojawiają się natychmiast, lecz dopiero po upływie 24 godzin, a nawet 48 lub 72 godzin, ale proces nieodwracalnego niszczenia wątroby rozpoczyna się już w pierwszych godzinach po przedawkowaniu, dlatego zatrucie paracetamolem ma bardzo podstępny charakter. Zatrucie przewlekłe Związane jest z powtarzającym się zażywaniem podwyższonych dawek paracetamolu i jest coraz częściej asocjowane ze stwierdzanymi uszkodzeniami wątroby oraz zgonami z powodu niewydolności wątroby.

Ciężkie zatrucia paracetamolem często prowadzą do ostrej niewydolności wątroby. Jeżeli leczenie zachowawcze nie rokuje pomyślnych rezultatów, to pacjenta kwalifikuje się do przeszczepienia wątroby to moze warto sie zastanowic co jest tego przyczyna a nie truc sie?

poza tym sa metody alternatywne naprawde, nie truj sie, nie marnuj zdrowia. jesli masz problemy to pogadaj o tym z kims, znajdz przyczyne i ja wyeliminuj. kazdy z nas ma gorszy czas wiec cie rozumiem, ale nie narazaj sie az tak!