Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grbnhytnytn

boli mnie zab a nie widac dziurki

Polecane posty

Gość grbnhytnytn

a dopiero co miesiac temu bylam u dentysty a ten-nie no spoko wszystkie wyleczone tak kurwa:o i ciekawe czy kanalowe nie bedzie

Jak sie okaze ze rzeczywiscie cos powazniejszego to zmien dentyste bo widocznie jest do chrzanu skoro niczego nie widzial miesiac temu.

Gość grbnhytnytn
wkurwia mnie to bo myje zeby 2-3 razy dziennie pluszcze tym jebanym wstretnym listerinem i co i gowno wciaz sie psuja:/ ciezko o dobrego dentyste w mojej wsi:o

Gość Magda3276
Na ból zęba najlepsze są czopki przeciwbólowe - Mnie jak boli ząb a to się zdarza to wtedy biore czopek do pupy

Gość grbnhytnytn
jeszcze chwytam sie nadziei ze to jakas nadwrazliwosc i minie:o chociaz ze 3 dni juz boli

Idz do dentysty i zobacz co jest a nie chwytaj sie nadziei a prochnica Cie zzera. Nadwrazliwosc? Kiedy wystepuje bol? Nawet gdybys dbala o zeby niewiadomo jak, mozesz miec dziure w zebie (ktora sie zobaczy tylko na przeswietleniu bo nie jest widoczna w tej czesci widocznej golym okiem) np od tzw bruksizmu - zaciskanie zębów, zgrzytanie zębami. Mozesz to robic nawet nieswiadomie w nocy.Ja z tego powodu mialam kanalowe i dowiedzialam sie ze nawet gdybym nie wiem jak bardzo dbala o zeby nic by mi to, w tym przypadku, nie dalo.

Gość Magda3276
Masz czopki w domu ??? Jeżeli masz to weź sobie :) Gdyby cie naprawde mocno bolało to brałabyś wszystko byle pomogło nawet czopek !!!! :)

Gość grbnhytnytn
wlasnie to lekki bol taki wkurwiajacy ale jak poruszam szczeka to ustepuje i po jakims czasie wraca wzielam olfen mam nadzieje ze ustapi do mojego dentysty czeka sie miesiac na wizyte prywatna:o a do innych nie mam zaufania bo kilku spieprzylo mi zeby tez zauwazylam ze zaciskam szczeke z nerwow

Gość grbnhytnytn
miedzy 7 a 8:/ do dentysty latam co 3-4 mc i nie zaluje pieniedzy ale juz mnie to wkurwia powoli:/ tez moja w sumie moze byc wina bo jestem zachlanna na slodycze;/

Moze to bruksizm. Nadwrażliwość byłaby wtedy gdyby ból występował przy zimnym/ gorącym / słodkim a nie cały czas.

Gość grbnhytnytn
zab madrosci jeden mam wyrwany po stronie lewej-2 lata temu drugi mialam naciety rok temu(dziaslo)bo zacząl sie wyżynac aktualnie jest caly na wierzchu chodzi o dolne na prawde co chwile jestem u dentysty lub chirurga szczekowego mam 24 lata

Gość grbnhytnytn
nie mam juz pomyslu jak dbac o te zeby;/

Porozmawiaj z dentysta czy nie widac u Ciebie otarc zębów (Ty ich nie zobaczysz, tylko dentysta) ktore moga swiadczyc o bruksizmie - to z tego moga brac sie Twoje problemy i wtedy higiena jamy ustnej nie ma nic do rzeczy. Bruksizm leczy sie, zazwyczaj, specjalnymi szynami - sa inne techniki ale, prawdopodobnie, mniej skuteczne.

Gość ten przynajmniej się wysilił
nitki pewnie nie używasz....bo o tym nie napisałaś