Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewna przyszlosci

Nie wiem jaką szkołę wybrać - pomóżcie ..

Polecane posty

Koncze gimnazjum (wreszcie) jestem z rocznika 94. Moze opisze swoja sytuacje. Wiem ze trudno w to uwierzyc ale nie przesadzam, opisze cała prawdę. W podstawówce jeszcze, byłam wesołą dziewczyną, miałam przyjaciół,żadnych problemów. W gimnazjum od samego początku dały mi się we znaki. Szkoła to jednym słowem patologia. Kadra beznadziejna, uczniowie również.. Żałuję, ze nie poszłam do innego gimnazjum, ale czasu nie cofne przeciez. Nauczyciele strasznie gnębią uczniów, obrywa się dosłownie za nic.. Zawsze byłam swietna uczennica a w gimnazjum tak mi zryli psychike ze jestem na dnie. Sporo osob usadzali, bywa ze z 1991 rocznika jeszcze nie wyszli stamtad. Rok temu nie zdałam bo nauczycielka nie zezwoliła na komisa. Z jednego przedmiotu! Oczywiscie ocena bardzo zanizona, ale wez sie kloc czlowieku z nauczycielem.. Miałam juz mysli samobojcze, doslownie robiłam się 'psychiczna' . Na dodatek problemy w domu spotegowaly moj stan.. Z wlasnej woli poszłam do psychologa, potem do psychiatry. Stwierdzono ciezka depresje i nerwice , mam leki od okolo pol roku, poprawa jest minimalna, chodze tez na psychoterapie. Moglabym w sumie zadac odszkodowania tak jak inna dziewczyna ktora wyladowala w psychiatryku przez nich ale szkoda i tak zszarganych nerwow. I teraz mam 2 szkoly do wyboru - technikum gastronomiczne albo liceum ogolnoksztalcace. Wiem ze wszedzie bym sobie poradziła ale zastanawiam sie co sie bardziej oplaca. Do technikum mam 15 minut drogi od domu, do liceum musialabym dojezdzac(20 km od domu). Nie mam pojecia co wybrac( dostane sie do tych szkol na 100%). I tak mam juz rok w tyl, ale w sumie na gastronomie sporo osob idzie, aczkolwiek po liceum nie mam zadnych planow a tak bym chociaz miala zawod juz.. Pewnie bym wybrala gastronomie ale w tym liceum kadra jest zupełnie inna, uczniowie są świetni , nie to co tutaj. Odpoczelabym psychicznie i zawarla nowe przyjaznie.A w tym technikum to podobna patologia jak w gimnazjum. Uwielbiam gotowac i chetnie bym tam poszła, no ale nie wiem... doradzcie mi, prosze... z gory dziekuje. Kasia

Jesli nie wiazasz swojej przyszlosci scisle z gastronomią i uwazasz ze w liceum bedziesz miala lepsze "warunki psychiczne" to wybierz liceum. PS. Myslalam ze to gimnazjum takie wysrubowane a z tego co piszesz to na beznadziejnym poziomie.

dziękuje :* Hmm, no jezeli bym poszla to zawsze praca by sie znalazła i przydalyby sie nabyte umiejetnosci w zyciu prywatnym rowniez ale nie mam w planach np otwarcia restauracji etc, jednak ciagnie mnie tam bardzo a co do tego liceum to nie jestem przekonana bo wolalabym miec zawod a nie tylko maturę ... z warunkami psychicznymi to na pewno jest o wiele lepiej... trudna decyzja :o..