Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinkahalinkah

duphaston i brak miesiaczki

Polecane posty

Gość malinkahalinkah

co moze byc przyczyna bralam go zgodnie z wytycznym lekarza od 16 do 25 d.c, i dzis mija 22 dzien od ost. tabl. a okresu brak

ciąża jest BARDZO prawdopodobna lub zaburzenia hormonalne z którymi duphaston nie dał sobie rady i miesiączki brak. Zrób test koniecznie.

Gość a miałaś potwierdzoną
owulację czy lekarz kazał brać Ci w te dni z kalendarzyka? Jeśli to drugie to mogłaś zablokować owulację. Przechodziłam to u konowała. Zapisywał mi dupka tak jak Tobie a ja sobie blokowałam owulację. Dopiero później trafiłam na normalnego lekarza, który zrobił monitoring i kazał wziąć dupka po owu, czyli u mnie od 20dc. Od razu zaszłam w ciążę

Gość malinkahalinkah
mialam nie regularne okresy, i tylko kazal brac od 16 dnia cyklu zeby wyrównac okres, powiedzial ze jak nie dostane okresu to mi przepisze mocniejsze hormony. Bo antykoncepcji bo je sie stosowac zawsze mam potym jazdy, i niemam ochoty probowac wszystkie antykoncepcyjne tabsy zeby zobaczyc jakie mi pasuja. a hormony znosze lepiejj, wsensie hormony bez antykoncepcji. nie chce byc w ciazy. kurcze jutro lece po test. ale sie boje

Gość a miałaś potwierdzoną
hehe napisałaś na ciąży, więc myślałam, że się starasz. Nie martw się progesteron pomaga w zajściu w ciążę, ale też właśnie reguluje cykl u niestarających się :) A kiedy odstawiłaś? Generalnie @ powinna być kilka dni po odstawieniu, musi być ten spadek progesteronu. Zdarza się, że trwa to dłużej

mi jeden konowal przepisal prinolut czy cos takiego na faze po krwawieniu i potem duphaston,rozpieprzyl mi caly cykl... malinka powiem ci tak,są kobiety ktore mają takie cykle a nie inne,ja swoj wlasny mialam 34-36 dniowe,niczym nie wywoływane,potem wpier...się jakiś specjalista i chcial mi zrobic cykle 28 dniowe,bo podobno mialam nieregularne heh :D no i zrobil mi ale 34-56 dniowe :D zmienilam lekarza,moja nowa ginekolog jest od niego mlodsza o jakies 20 lat ale wiedze ogromną,zrobila mi monitoring cyklu i okazalo sie ze mam owulacje,ze wszystko jest ok,powiedziala ze nic mi nie będzie robić z cyklami,że ja po prostu tak mam-taki moj urok. Po odstawieniu wszystkiego okres się pojawił i mialam go nieregularny przez wcześniejszą chyba ingerencję,ale zaszłam w ciążę bez problemu,w sumie problem byl ale taki ze zlą metodę mieliśmy :D po porodzie cykle mialam dwa razy po 34 dni a potem 34-38dniowe,teraz czekam i czekam,poprzedni miałam w kwietniu ;) ciąża oczywiście wykluczona i nie będę z tym nic robić,robię regularnie cytologię,badam się co pół roku i wszystko jest dobrze.