Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Czy jest to mozliwe ze mojemu 7 tygodniowemu synkowi baaardzo zadko odbije sie po posiłku,czasami nosze go na pionowo z 30 min i nic.Karmie butelka.

Gość a miałaś potwierdzoną
a ulewa? Mojemu się nie odbijało, ani nie ulewało, więc pediatra nie kazała nosić. Zjadł i zasypiał

Ja noszę i odkładam jak się odbije albo po 10 min.- zależy co szybciej. Tzn. więcej niż 10 min. nie noszę. Czasami pośpi godzinę i dopiero po spaniu biorę go na ręce i wtedy beka... Dzisiaj pierwszy raz za radą znajomej do odbicia... kładłam na brzuszku. Statystyka taka jak przy noszeniu na rękach a ja nie bujam się z 7-kilowym dzieciem :) Oczywiście działa jeśli mały nie śpi, bo jak zaśnie po karmieniu t noszę. Najwyżej mu się uleje ale to zdarza się i po odbeknięciu, śpi na boku z podniesionym materacem więc się nie dławi tym tylko pluje. A z brzuszkiem problemów nie ma.

Gość a miałaś potwierdzoną
tak jak pisałam mój chyba nigdy nie ulał, więc zapytałam pediatry i powiedział, że nie muszę go tak trzymać w nieskończoność.

Zawsze po posiłku kłade na boczku i za pleckami robie wałek z kocyka by sie nie przekulnął na plecki.Ale do godzizny po posiłku co sekunde dogladam bo boje sie ze akurat sie uleje i zadławi.gdyby sie odbiło byłabym troszke spokojniejsza.Na brzuszku tez kłade i tez nic.osatnio odbyło sie synkowi 2 tyg temu.

Gość mamamaaaaa26
spróbuj robić tak że trzymaj do odbicia i jak się nie odbije to obniż tak jakbyś go chciała odłożyć i znów podnieś na ramię - niewiem czy to dobrze wizulanie napisałam - ale tak żeby ten ruch do góry był jeszcze raz - mojemu to pomagało - aa i ja tak czy siak kładłam maleństwo na poduszcze klin i dawałam tzn bezpieczne wałeczki - popatrz w allegro - mnie się przydało i byłam spokojna że się niezawinie niczym i nieprzewróci na plecki

Gość mamamaaaaa26
ps. jak go długo będziesz trzymac do odbicia to zaraz bedziesz miec problem że mały będzie chcial noszony być na rękach w pionie - ja tak odbijałam bo kolki i koiecznie pilnowałam odbijania i potem mały tylko tak chciał być noszony na ramieniu a potem przodem do świata a był taki malutki w innej pozycji był mega wrzask