Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siren

podkablowalabym znajomego

Polecane posty

serio.starszy pan po 50 roku zycia.czesto tlumaczylam mu rozne rzeczy jak czegos nie rozumial.ogolnie sympatyczny czlowiek i taki rozwazny.chcial sie starac o mieszkanie counsilowskie by potem je wykupic i sprzedac.poprosil mnie bym poszla do counsila zalatwic mu to mieszkanie.mial jedno mieszkanie puste w warszawie i wynajal je.mowilam mu ze nie moze starac sie o counsilowskie w uk bo ma juz mieszkanie w pl.ale on byl pewny ze nikt sie nie dowie.facet rozwodnik,sam bez dzieci.wszyscy wiedzieli ze nie byl biedny.zmarl nie dawno:( ale mimo wszystko ja bym powiedziala w counsil ze on ma mieszkanie w pl bo to jest oszustwo!! jest tyle roznych rodzin i angielskich i polskich i roznych innych ktorzy naprawde potrzebuja takiego mieszkania a tu przyjedzie taki z zagranicy i jeszcze oszukuje.rozumiem jak ktos mialby problemy i probowal by cos oszukac by stanac na nogi to bym nie miala sumienia podkablowac.ale szlag mnie trafia jak ktos kombinuje.dostane chate potem wykupie i sprzedam !

Gość wygodnicka
wiesz co! facet zmarl to zostaw go juz w spokoju choc czasem bym chciala podkablowac to jednak nigdy sie nie zdecydowalabym

nie chce tylko chcialam.oszukiwanie w ten sposob to zlodziejstwo.

Gość olivia dunham
a to tak mozna? tzn wykupic mieszkanie, ktore sie dostalo od councilu?

Gość olivia dunham
counsilu

Gość kapary
teraz już nie można sprzedać właśnie przez takich ludzi co najpierw dostwali, remontowali i sprzedawali. teraz jedynie możesz przepisać na kogoś z rodziny.

Gość jkhgfdfhjkj
mozna wykupic , wczoraj bylam ze znajoma ktora chce takie mieszkanie wykupic moze nie w kazdej okolicy sie da bo w kazdym councilu maja troche inne przepisy

coraz gorzej jest z tymi mieszkaniami.coraz mniej kasy na takie mieszkania maja.czytalam w gazecie.ale fakt uk niepotrzebnie wydaje biliony na inne cele.

bylabym za wykupieniem takiego mieszkania dla siebie zeby w nim swobodniej mieszkac a nie by sie dorobic na sprzedawaniu.

Gość Co to znaczy swoboodniej
Mieszkać? Myślisz zd jak zapłacisz to będziesz inaczej mieszkać:D Ja mam counsilowy domek niewykupiony , mam zamiar wykupić ale po to aby w przyszłości zostawić któremuś z dzieci lub wrócić do pl a to wynajmować i brać kasę.

Gość Luisa3535
Ja znam ludzi co oszukują bo : On ma firmę , wynajmuje dom, ma duże zarobki Ona ma mieszkanie z councilu bo jest " samotna matka" a mieszkają u niego z dziećmi , swoje mieszkanie wynajmuje , ma mieszkanie w Polsce które tez wynajmuje, bierze duże benefity, jeżdżą sobie na egzotyczne wakacje itp... :o

mieszkac swobodniej to znaczy przebudowac mieszkanie w srodku np.wywalic jakas sciane i z dwoch pokoi zrobic jeden.o to mi chodzi.cokolwiek chcesz zmieniac w mieszkaniu to musisz pytac councila.chcesz przemalowac dom musisz pytac counsila.poza tym jak np.dostaniesz oferte pracy w innym miescie czy panstwie i musisz sie wyprowadzic to counsilowskie mieszkanie tracisz,a wykupione mozesz wynajac.mozesz se wyjechac na bahamy na 6 miesiacy wakacji jak masz swoje wykupione a jak masz counsilowskie to juz nie.

jezcze jedno.ja np.jakbym mieszkala w tym mieszkaniu tylko z 3 letnia corka i jak cos mi sie -odpukac-stanie to corka musi sie wyniesc z tego mieszkania bo jest za mloda by na nia przepisac.a tak wykupione odziedziczylaby.

jezeli ona ma mieszkanie w pl. a dostala counsilowskie to ja bym to zglosila.ale dziwne ze dostala cousilowskie bo counsili sprawdza ponoc czy ktos ma w innyck krajach UE mieszkanie.

Gość Ona je kupiła jak już dostała
Te z coucilu. :)

slyszalam ze counsilowskie mieszkanie moga zabrac jezeli sie kupi jakies drugie.moga zabrac w przypadku jak cie nie ma dluzej niz 4 tygodnie w domu i tego nie zglosisz ze wyjezdzasz.moga rowniez zabrac w przypadku jezeli dostaniesz prace gdzie zarabiasz powyzej ilus tam tys.funtow na rok. jak ja nie cierpie kombinatorstwa.szczegolnie za granica bo tam sie opinia o nas wyrabia.mieszkania powinni dostawac osoby ktorym naprawde sie one naleza.ja bym zglosila te kolezanke ze dostala counsilowskie i wynajmuje a mieszka gdzie indziej.to jest nic innego jak kradziez. w polskiej mentalnosci osoba ktora ukradnie ci 10 zl. z portfela to zlodziej.a jak ktos kombinuje by cos dostac,mataczy i okrada panstwo to nie zlodziej tylko zaradny cwaniak ktory daje se rade w zyciu.a to jeszcze gorszy zlodziej niz ten co ci te 10zl. z portfela ukradl.jak ktos ukradl np.milion to jest zaradny ale jak ktos ukradnie 10 zl. to jest zlodziej jak chiolera :D

Gość A weź przestań. !
Myślisz ze concil sprawdza takie rzeczy. Jest tak wielu kombinatorow ze szok. Ja tam nic zgłaszać nie będę , mi to lata , Szczesliwsza nie będę a po co mam sobie kłopot na głowę ściągać. :D

no wlasnie jest tyle kombinatorow przez takie osoby ktorym to lata.

Gość Sandra Dre
Zawsze byli I bedą.nie zwalczysz tego.:)

Gość hej dziewczyny ....
taka nasza polska mentalnosc niestety kombinatorstwo na kazdym kroku

Gość a ile ludzi oszukuje
teraz kazdy oszukuje, a kablowania nie pochwalam, koles powiedzial ci w tajemnicy i zaufaniu a ty masz to gdzies, tzn mialas, daj mu teraz spokoj, niech odpoczywa w spokoju, miejmy nadzieje ze z dala od takich tepych i zazdrosnych suk jak ty