Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość selfik

escapelle, tabletki anty

Polecane posty

Gość selfik

słuchajcie, zdarzyła mi się taka sytuacja, że zapomniałam tabletki anty ale za późno sie zorientowałam i byl stosunek, to była tabletka z 1 tygodnia, z samego początku opakowania wiec lekarz przepisał mi escapelle ale kazał też dalej obrać normalnie tabletki anty no i teraz tak sie zastanawiam... wiem, ze po escapelle moze byc krwawienie, ale ja biore te tabletki anty wiec jakby miało byc to one mogą mi je chyba póki co hamować, czuje juz bóle jak na okres, a jeszcze nie skonczyłam opakowania zastanawiam sie czy jak potem zrobie 7 dniową przerwe to z tego wszystkiego nie dostane jakiegoś mega krwotoku :( wypada mi wazne spotkanie wtedy kiedy ma byc okres, zastanawiam sie czy nie wziąć 1 tabl dodatkowo z nastepnego opakowania (czyli przyjąć 22 pod rząd) żeby okres był po prostu następnego dnia niż ma wypaść, ale boje sie bo juz naprawde nie chce mieszać w tych hormonach :( poradźcie

Dostajesz krwawienie z odstawienia pierwszego dnia przerwy? Nie jest powiedziane, że nie dostaniesz krwawienia po Escapelle. Escapelle zawiera dużą dawkę hormonów, tabletki antykoncepcyjne niewielką, więc organizm może odczuć spadek poziomu hormonów.

Gość bo to tak właśnie jest
z Escaplle nigdy nie wiadomo. Duża dawka hormonów, organizm różnie może zareagować. Ale z tabletkami to może już lepiej nie kombinuj ;)

Gość selfik
dostaje krwawienie piątego dnia i tak wyliczyłam że to akurat wypada kiedy mam coś ważnego i boje się, że to będzie jakiś hardkor po prostu ten okres po escapelle raczej krwawienia nie dostane bo brałam ją 2 tygodnie temu, a do końca opakowania zostały 4 tabletki wiec tak czy siak już raczej dostane w przerwie normalnie krwawienia ale nie odp mi na pytanie nikt,.. czy mam sie obawiać intensywności tego krwawienia czy raczej bedzie normalnie? na pewno któraś brała escapelle przy tabletkach anty i cos wie :(

Gość Wpadka.pl
Każdy organizm reaguje inaczej więc nie da się do końca przewidzieć ani skutków ubocznych ani ich nasilenia. Ktoś Ci powie że nie miał w ogóle problemów, a drugi że 2 tygodnie się męczył. To kwestia indywidualna.

Gość MilaKunis
Myślę że gdybys miała dostać krwawienia na skutek działania escapelle to już pewnie byś dostała. lepiej nie mieszać sobie w cyklu. Co do działania tabletek anty i Escapelle, polecam stronę wpadka.pl gdzie jest wszystko dobrze wyjaśnione.

Gość czterolistek
a oprócz tego, że wyjaśnione, to jeszcze można zgłaszać swoje wątpliwości do eksperta! Czy to nie lepsze niż siedzenie i czekanie na nie zawsze dobre odpowiedzi internautów ? :) Polecam, korzystam nagminnie

Gość wedkarka
wpadka.pl konkretnym serwisem jest! duzo przydatnych informacji mozna znalezc!!