Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość T_O

POTRZEBUJE WSPARCIA

Polecane posty

Gość T_O

Witajcie, Jestem gejem tak głupio mi powiedzieć to rodzinie i przyznać się sobie prosto w twarz. Czy ktoś z was też tak kiedyś miał?? Czuje się źle że oszukuje ojca gdy pyta kiedy przyjdę z synową. mówie niebawem ale co zrobić gdy ja nie potrzebuje kobiety tylko czuje pociąg do mężczyzn?? Najgorsze jest to że właśnie niedawno rozstałem się z kimś kto wydawał się być najważniejszy. Związek ukrywaliśmy pod pretekstem kupelskiej znajomości i faktu że "imprezując poszukujemy dziewczyn". Mam 23 lata i czuje że potrzebuje pomocy. A tylko tuwiem że mogę na nią liczyć. Proszę o poradę.

Gość TaSamaCoZawsze
Przyznaj się jak najszybciej, nie oszukuj rodziców. Na pewno na początku będzie im niezręcznie, ale z czasem oswoją się z tą myślą i wszystko będzie tak jak być powinno. To nie jest żadna zbrodnia, że jesteś gejem, a oszukując najbliższych źle robisz. Przyznając się na pewno Ci ulży. Do dzieła!

Gość Popoeram
rodzicom tak znajomym i innej rodzinie NIE kAZDY MA PAWRO ZYC JAK CHCE! ZYJ I CIESZ SIE ZYCIEM BO KOCHASZ ALE INACZEJ CO NIE ZNACZY ZE GORZEJ!

Gość T_O
Dziękuje za wsparcie. To dla mnie straszne. Początkowo myślałem że to tylko jakieś zmiany chormonalne ale jak sięgam pamięcią zawsze kobiety nie wydawały mi się tak pociągające jak mężczyźni. Boje się powiedzieć rodzinie jak zareagują?? Myśle że ojciec wywali mnie z chaty. Zawsze jak widzi geja w TV to bardzo ostro ich krytykuje. Myślisz że moge to zrobić już teraz?? Co na to moja Matka ?> pewnie będzie się obwiniała a ojciec będzie ją dołował.

Gość TaSamaCoZawsze
Myślę, że na pewno u Twoich rodziców wystąpi poczucie żalu, obwinianie oraz różne negatywne emocje, względem siebie oraz Ciebie. Ale po tym wszystkim na pewno zrozumieją. Wytłumacz im, że nie jest to złe, że tak Ci lepiej, bo przecież Twoje dobro dla rodziców powinno być najważniejsze. Na pewno nie przeprowadzaj tej rozmowy pod wpływem złych emocji, nie krzycz, tłumacz jak najwięcej, przede wszystkim nie prowokuj. Chyba najwyższy czas, żebyś im powiedział, skoro jesteś pewny na sto procent swojej orientacji.