Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olllo

Czy ktoś stosował głodówkę?

Polecane posty

Gość Olllo

Dziś jest mój pierwszy dzień. Nie jem nic, pije tylko wodę.chcę sie oczyścić i troche schudnac. Chciałabym wytrzymać z 5dni, ale nie wiem czy nawet dwa dam radę, czy rzeczywiście po 3dniach nie czuć głodu, muszę sprawdzić. Później mam zamiar przez ok 2dni dolozyc soki warzywne domowej roboty, później wypije troche bulionu, później zacznę jeść warzywa i owoce przez ok tydzień, na początku niewielkie ilości. Dopiero później wrzuce mięso, nabiał itd.stopniowo. Mam zamiar przez około miesiąc podchodzić do limitu tysiąca kcal.czy ktoś stosował coś takiego? Moja koleżanka z pracy tak robiła, ma piękna cere, nie ma już alergii, nie chce jej sie jeść żadnych słodyczy, i przede wszystkim schudla, nie tyle na głodowce co najwięcej przy wychodzeniu z niej.może ktoś sie przyłączy?:)

5 dni to dużo będziesz zupełnie bez sił. Ale jeden dwa dni jest ok. Jeśli człowiek jest zdrowy to jest tylko lekko osłabiony :).

Gość zalamalam sie normalnie no
zapomnialas o jednej, bardzo waznej rzeczy

Gość Olllo
Jakiej? No podejrzewam że 5 dni nie wytrzymam.jestem w pełni zdrowa. A i przygotowałam sie do niej, ostatnio jadłam dużo mniej głównie same warzywa.

jak robisz dluzej niz 2 dni to musisz zrobic lewatywe...

Gość Olllo
Dlaczego muszę? Moja koleżanka nie robiła, w internecie też o żadnej lewatywie nie pisze.

Gość Olllo
I jak zniosłas/es tą głodówkę? Oczyścić w sensie czuć się lżej, jakieś tam toksyny też na pewno wyjdą.

dlatego ze sie zatrujesz wtornie toksynami z jelit, poniewaz gdy nie jesz to jelita przestaja pracowac jak do tej pory, pracuja wolniej, bo nie ma co "przechodzic" dalej. rozumiesz?

Gość Olllo
Rozumiem:)

zestawy do domowej lewatywy kosztuja pare zlotych doslownie w aptece. niektorzy polecaja robienie lewatywy z jogurtu naturalnego (ale prawdziwego a nie tego sztucznego tworu z mlekiem w proszku z supermarketu) poniewaz sa z nim szczepy te co w jelitach i pozywka dla nich od razu, wiec wspomaga sie tym flore jelitowa

Gość Olllo
Dzięki:)

Niestety ale zestawy do lewatywy wielorazowego użytku kosztują więcej:O. " [zgłoś do usunięcia] Olllo Dlaczego muszę? Moja koleżanka nie robiła, w internecie też o żadnej lewatywie nie pisze. 10:52 [zgłoś do usunięcia] Olllo I jak zniosłas/es tą głodówkę? Oczyścić w sensie czuć się lżej, jakieś tam toksyny też na pewno wyjdą." Nie wiem czy musisz ale na pewno tak jest zdrowiej:classic_cool:. No i ja jak zwykle miałem problemy(ale nie z winy głodówki) z buzia bo czułem obrzydliwy syf w sobie i czasami problemy z układem moczowym:O.Poza tym tego czego można sie było spodziewać-czyli problemy z formą:P.

max ale kto jej kaze kupic do wielokrotnego uzytku? :O