Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniśkaa

czy karmiąc piersią można dać 7 mies.dziecku kaszkę na mleku modyfikowanym?

Polecane posty

Gość moniśkaa

czy karmiąc piersią można dać 7 mies.dziecku kaszkę na mleku modyfikowanym?- bo do tej pory odciągałam swoje mleko do kaszek bez mlecznych, ale szczerze mówiąc już mi się nie chce...jak wy robicie?(robiłyście?)

Gość moniśkaa
?

Gość u nas tez...
od 6 miwsiaca daje sie juz na zwyklym mleku! przestan z tym modyfikowanym! na poczatek rozmieszaj mleko z woda i stopniowo rob juz kaszki na zwyklym.

Gość moniśkaa
takim normalnym z kartonu?

Gość u nas tez...
tak,najlepiej na takim co ma krotka date waznosci.i powyzej 3%

Gość lepiej zrób na modyfikowanym
chociaż można na zwykłym z kartonu, ale modyfikowane jest zdrowsze dla dziecka

Gość modyfikowane zdrowsze??
co za bzdura!!! nie,modyfikowane wcale nie jest zdrowsze.nie wiecie,ze to wymysl komercyjny? juz obalaja te teorie.lekarze zalecaja podawac modyfikowane do roku,a potem krowie. A kaszki od 6 miesiaca robi sie na zwyklym mleku. nie czytaj tych bzdur o zdrowym modyfikowanym mleku

Gość oczywiscie ze to prawda
to ze matki daja modyfikowane do 3 roku zycia to wlasnie wymysl reklamy. to ona mowi, ze jak sie kocha dziecko i chce zeby bylo zdrowe i usmiechniete to trzeba mu podawac mleko modyfiukowane. Wlasnie rozmawialam z dietetyczka na ten temat i potwierdzila ze po roku mozna bez obaw podawac juz pelnotluste mleko krowie. I tak samo jest z pieluszkami - producenci tez przkonuja ze dzieci do 2 roku nie czuja ze siusia i nie potrafia nad tym panowac. To ciekawe czemu jak kiedys nie bylo jednorawowek to dzieci juz 1.5 roczne sie nie moczyly. To samo moja corka ma 16 miesiecy i chodzi w majteczkach od pewnego czasu

Gość modyfikowane zdrowsze??
ja robilam na nocnik po skonczeniu 12 miesiecy,moje dziecko po skonczeniu 14 miesiecy. Tylko,ze kiedys to byly inne czasy-komu sie chcialo prac tetrowe pieluszki?:)teraz to wygoda wielka i lenistwo matek no i wymysl reklamy.

Gość mamamam26
aż mnie ciary przeszły z tym krowim mlekiem - wybacz ale jak wole komercyjne mleko modyfikowane - zdrowe i bezpieczne dla dziecka niż krowie - zwłaszcza karmiąc piersią dla zdrowie dziecka a tu daje krowie jeszcze rozcienczone - masakra - przeciez to wogóle nie ma wartości odżywczych i wole tez słoiczki niż pleśniejącą marchewkę z "eko" targu dawaj kaszke raz dziennie - możesz i częściej - wszystko zalezy od tego jak chcesz długo karmić itd - możesz dawać na noc - zawsze to jest szansa że mały sie naje porządnie i dłużej pośpi

Gość do mama 26
swiecisz przykladem totalnej glupoty. ale to twoje dziecko,szkoda tylko ze ma taka glupia matke.

Gość pewnie ze mozesz na modyfikowa
nym robić kaszki. Myślę ze pól roku to za wcześnie na krowie mleko. Tak po roku to jak najbardziej. Sama tak dzieciom dawałam. Po roku dziecko powinno jeść już wszystko wiec jeśli nie ma skazy białkowej to i mleko krowie zarówno w czystej postaci jak i w jogurtach, serach, serkach. A myślisz ze do słoiczków nie wkładają takiej spleśniałej marchewki z targu? Na prawdę wierzysz w te reklamy, ze je mierzą linijką i są eko? Ja tam wolę tą z targu przynajmniej sobie pleśń odkroję a w przetwórni leci razem z pleśnią do przemiału i w sloiki.