Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaa.....

dziennik zajęć karcianych

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaa.....

Witam! Ma ktoś może wzór takiego dziennika? Jak go wypełnić jeżeli chodzi o dodatkowe zajęcia z jęz. obcego?

Gość zapałka123
Nie macie w szkole Dziennika Zajęć Pozalekcyjnych? Taki sam, jak zwykły dziennik, tylko inaczej wygląda. Skąd ta nazwa "godziny karciane"?

Gość aaaaaaaaaa.....
Tak tu u nas mówią lub godziny dodatkowej. Jest taki dziennik tylko dopiero zaczęłam prace i niewiem jak go wypełniać, bo każdy z nauczycieli ma praktycznie inny dziennik:(

Gość zapałka123
Przecież masz zrobić to samo, co w zwyklym: zrobić listę uczniów, wpisywać frekwencję i tematy. A na początku tego dziennika wpisać plan zajęć na semestr lub dwa - co będziesz robić z uczniami, typu: leksyka - słownictwo z zakresu... i wpisujesz liczbę przewidzianych godzin. Wiem, co to godziny pozalekcyjne, tylko zastanawia mnie, skąd ta durna nazwa "godziny karciane"? :O

Gość karciane- bo te godzinki
do odbębnienia zostały zapisane w karcie nauczyciela. Ja mam taki biały, cienki. zapisuje tam dane uczniów, obecności, tematy . No i oczywiscie program zajęć. Wsjo

Gość zapałka123
No tak, ale nadal nie wiem, skąd określenie "karciane"? Tego przecież nie ma w Karcie Nauczyciela, że "karciane" :D Mi się to z jakąś meliniarnią po lekcjach kojarzy: karty, piwko, papieroski i czytamy słówka po angielsku :D

Gość aaaaaaaaaa.....
Ok. Dziękuje za rady. Niby wiem o co chodzi, ale trudno się do tego zabrać:(

Gość aaaaaaaaaa.....
A jeszcze jedno pytanie- czy na tych dodatkowych godz. realizowałyście zajęcia o tematyce podobnej do tych co na lekcjach ogólnych czy całkiem nowe?

Gość karciane- bo te godzinki
realizujesz co chcesz Ja np gram też w karty. Serio :D Zajecia z upośledzonymi intel.

Gość zapałka123
Ja realizowałam zajęcia pod kątem matury. Ej, autorko, wypełnienie tego dziennika nie jest trudne, daj spokój! Co najwyżej zajmie ci to trochę czasu, skoro nie robiłaś tego na bieżąco.

Gość aaaaaaaaaa.....
Bo są jakieś zajęcia, których nie można przeznaczyć na te dodatkowe godziny

Gość aaaaaaaaaa.....
Wiem że nie takie trudne, ale jak się coś robi 1 raz to zawsze są obawy. Ja mam zajęcia z dziećmi kl. I-III SP :)

Gość zapałka123
Ale jakie obawy? Masz wypełnić dziennik - papier, a w dzisiejszej szkole papier jest niestety często ważniejszy od typowego nauczania. Nie pękaj, tyle ci powiem, a jak czegoś nie wiesz, to pytaj nawet 100 razy - na głupka nie wyjdziesz.

Gość aaaaaaaaaa.....
A ten ogólny zarys zajęć to zapisuje się w planie zajęć na początku dziennika czy na stronie indywidualny program pracy z uczniem lub program pracy grupy?

Gość karciane
Do aaaaaaaaaa..... Nie żaden ogólny zarys, lecz program pracy. I zapisać go należało w rubryce podpisanej Plan zajęć. Ja zrobiłam to na cały rok, bez rozdrabniania się na semestry.

Gość aaaaaaaaaa.....
Ok. Dziękuje za odpow. Ja niestety nie pracuje od początku roku jestem tylko na zastępstwo:(

Gość aaaaaaaaaa.....
A czy plan zajęć rozpisujecie oddzielnie dla ucznia zdolnego i mającego trudności w nauce?

Gość karciane
Skoro na zastępstwo i nie od pocz roku, to należało przejąć dziennik i cały plan zajęć po kimś. Oczywiście z możliwością zmian, bo przecież możesz mieć własne pomysły na te zajęcia. Dziwi mnie, że dopytujesz teraz- na koniec r. szk. U mnie kontrola zajęć i dziennika była 2 razy w semestrze, ale to może nadgorliwość dyr. :-)

Gość aaaaaaaaaa.....
ja dostałam czysty dziennik jeszcze z opóźnieniem :(

Gość karciane
Pod ogólnym Planem pracy na cały rok zrobiłam rozpiskę: Praca z uczniem zdolnym: - przygotowanie do konkursów, - realizacja treści dodatkowych (spoza podstawy programowej), - omawianie testów kompetencji-rozwiązywanie zadań, -... Praca z uczniem słabym: - wyrównywanie szans, - dodatkowe zadania mające na celu przyswojenie materiału, -... Nie mam przy sobie dziennika, więc nie pamiętam już co w nim zapisałam konkretnie (a było to we wrześniu :-) )

Gość aaaaaaaaaa.....
do karciane Dziękuje Ci bardzo, zawsze to mi już coś zobrazuje:)

Gość karciane
Nie ma za co. Cieszę się, że mogłam jakoś pomóc. Pytaj spokojnie- praca na zastępstwo, za kogoś wcale nie jest łatwa. :-)

Gość aaaaaaaaaa.....
Teraz już to wiem, ze nie jest łatwo. A perspektywy na dalsze zatrudnienie nie ma:(

Gość karciane
Jeśli dałaś/eś radę, to gratuluję. Zawsze to jakies doświadczenie, które można wpisać do CV. :-)

Gość aaaaaaaaaa.....
właśnie o to mi chodziło:) bo i zarobki były marne biorąc pod uwagę, że było to tylko kilka godz. tyg. a czy dałam rade to nie mnie oceniać, ważne że dzieci były zadowolone i to ich zdanie się liczy:)

Gość zapałka123
Jak wytrwałaś do końca, to dałaś radę.

Gość aaaaaaaaaa.....
Tak łatwo się nie poddaje:), chociaż czasem nie było łatwo

Gość karciane
Bardzo ładnie napisałaś o zadowoleniu dzieciaków. Życzę więc znalezienia pracy, w której się spełnisz, a uczniowie docenią Twoje zaangażowanie.

Gość aaaaaaaaaa.....
Nie dziękuje:);) Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Witam serdecznie Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś z Was wysłać przykładowe wpisy do dziennika godzin karcianych dla klasy 1 ( zajęcia w świetlicy)?? chodzi mi szczególnie o rubrykę: cele, zadania oraz treści programowe. Z góry dziękuje