Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja919191

pyt do studentów

Polecane posty

Gość maja919191

hej, co się robi na przedmiocie o nazwie statystyka i demografia na studiach? czy to trudny przedmiot? bardzo związany z matematyką? humanista da sobie radę? pozdrawiam

Gość geografka
trudny przedmiot, mozesz nie dac sobie rady, sama matematyka... calki, pochodne, logarytmy, macierze... liczy sie i liczy na tym przedmiocie

Gość katafian56
Nie dasz rady nie idz na studia bo polegniesz:(!!!

Gość maja919191
Chciałbym iść na stosunki międzynarodowe ale tam właśnie jest statystyka i demografia i jeszcze ekonomia. Kurcze słyszałam, że nikt nie odpadł przez te przedmioty ale boje sie bo jestem matematyczny głąb:-)

calki, pochodne, logarytmy, macierze były kiedyś w programie szkoły średniej, więc nie przesadzajcie:) Nie lubię rozróżniania ludzi na umysły ścisłe i humanistyczne, ale jeśli już trzeba, to uważam, że humanista może nie poradzić sobie na zajęciach z matematyki lub fizyki na politechnice. Natomiast rok przedmioty typu statystyka, logika, czy matematyka na ekonomii są do opanowania przez każdego, tylko trzeba przysiąść i popracować, ewentualnie zastanowić się nad sensem dalszego studiowania:)

Gość ona670
nie przesadzajdzie , jestem po humanie a egzamin ze statystyki na1 roku studiow zdalam bez zadnych problemow, duzo zalezy od wykladowcy, ale to jest raczej latwe!! do ogarniecia :)

Gość jenk
Statystyka jest chyba na wszystkich kierunkach

Natomiast rok przedmioty typu statystyka, logika, czy matematyka na ekonomii są do opanowania przez każdego ło matko, ale dziwadło wyszło mi z tego zdania, przepraszam:) Miałam na myśli, ze roczny przedmiot typu (...) jest do opanowania przez każdego:)

Gość statystyka i ekonomia
teraz są chyba wszędzie - podobnie jak kiedyś logika - nawet na humanistycznych studiach. Powiem ci, że przy moich problemach z matematyką (mam dyskalkulię) poradziłam sobie świetnie - po prostu uczyłam się więcej, starałam się przede wszystkim rozumieć! To nie jest wcale trudne :-) Powodzenia i odwagi!

Gość jeśli chcesz iść na
"stosunki międzynarodowe" w AMW w Gdyni to uprzedzam, że tam trzeba się uczyć, niemniej problemów nie powinaś mieć. Ale czy to jest takie "humani" to bym się zastanawiała. Lepiej wybierz coś z historycznych

Gość mineralka26.
jesli o state chodzi, to z tego co pamietam, tam bylo duzo procentow, dzialan na sumach no i wzory, ale spokojnie do ogarniecia. ja mialam piateczke, a w liceum z matmy bylam taki kiep, ze az rodzice przychodzili do szkoly :D:D

Gość maja919191
Statystyka jest chyba na wszystkich kier poza pedagogikami, filologiami, dziennikarstwem, kulturoznawstwem z tego sa i ćwiczenia i wykłady? i wgl na ćwiczeniach to się siedzi i liczy? jestem w kropce czy nie będzie lepiej jak pojdę na kier gdzie tego nie ma

Gość mineralka26.
tak, sa i cwiczenia i wyklady. tak, na cwiczeniach sie siedzi i liczy. nie nastawiac sie negatywnie prosze, to nie jest az takie trudne, jak ludzie mowia.

Gość maja919191
Dzięki za pocieszenie, ale jestem taka noga z matmy, że szok i jak mam sie kompromitować to może lepiej iść na inny kier? a czym się różni statystyka i demografia( ten przedmiot jest na stosunkach miedzynar na tej uczelni na którą chcę iść) od samej statystyki( widziałam na innych kier taki przedmiot)?