Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uszatka124675

Praca licencjacka a przepisywanie książek...

Polecane posty

Gość Uszatka124675

Hej! Dużo treści przepisywanych książek do mojej pracy nie zostało zmienionych.. Czyli tekst jest taki sam jak w książce.. Plagiat nie wykrywa mi plagiatu.. A moja promotorka zatwierdza mi pracę.. Czy mogę mieć w tym przypadku jakieś konsekwencję?

Gość mineralka26.
raczej nie, o ile masz przypisy do cytowanych tresci.

Gość Uszatka124675
bez cytowania piszę.. przepisując i od czasu do czasu coś zmieniam

Gość Uszatka124675
Pisze prace na temat fryzjerstwa

Gość Uszatka124675
marny podszyw.. proszę o pomoc!

Gość Uszatka124675
Fryzjerstwo mam w genach

Gość ale o co w ogóle pytasz
plagiat to kradzież i takie grożą konsekwencje - jak za kradzież. Poczytaj kodeks karny

Gość Ale kogo tutaj karać ?
A co to za problem cytaty wpisać i przypisy ? Byś miała od razu bogatszą bibliografię.

Gość fgfgfgfg
chyba nie, nikt nie bedzie sprawdzal, no ale zdania moglas troche zmieniac

poczytaj też kodeks morski, na wszelki wypadek

Gość fgfgfgfg
trudno zeby pisac z glowy jednak, trzeba korzystac z książek. ale bez przesady

polecam też kodeks rodzinny i opiekuńczy i inne kodeksy, mam w domu wszystkie kodeksy

Gość Nie wiem czy Ci coś za to groz
i, ale uważaj na drugi raz. Wiedziałaś chyba, że nie powinnaś robić tego co zrobiłaś.

i na trzeci raz, też uważaj, i potem na czwarty też

Czy ktoś ma przepis na rosół z kury, bo mam kure a przepisu nie

teoretycznie, jeżeli nikt się nie zorientuje, to nie będzie konsekwencji. Ale pamiętaj, że plagiat może też wykryć recenzent, a to grozi wtedy komisją dyscyplinarną. I jeżeli kiedykolwiek w życiu zajmiesz się karierą naukową lub będziesz pracowac jako ktoś wazny, mogą zechcieć prześwietlić jeszcze raz twoje prace, one sa przechowywane w archiwach uczelni przez chyba 25 lat. Ostatnio była afera, że rektor jedej z polskich uczelni został sprawdzony i wykryto mu plagiat:)

Gość ty goopiaaaa
no właśnie o odebrali mu tytul profesorski a najlepiej to wez tas prace jak jeszcze masz mozliwosc zmiany i powstawiaj przecinki pozmieniaj kolejnosc wyrazow i wyrazy jak np i na oraz itd wtedy nie ma sily zeby to wykryli a skad wiesz ze antyplagiat tego nie wyrzuca?

Gość Extra jestes dziewczyno
Na początku pracy masz oświadczenie że nie złamałaś prawa i że pisałas samodzielnie. Nie umiesz zrobić przypisów czy co? :/

Gość brumbrumka
U mnie bylo tak, ze jak w pracy bylo wiecej niz 30% cytatow to automatycznie byla odrzucana, a juz nie mowiac o tym, jesli ktos przepisuje ksiazke i nie zaznacza tego cudzyslowem i nie daje przypisu. Chyba mialas seminarium to promotor wam to mowil. Zreszta nawet na stronie uczelni znajduja sie jakies ogolne wytyczne.

Gość samina86
hm... ja robiłam tak: przepisywałam tekst, ale w każdym zdaniu prawie starałam się coś zmienić, np. wyraz o tym samym znaczeniu ale trochę inny, przestawić wyrazy itp. i oczywiście przypis do tego. Nikt się nie przyczepił. podobno te programy do plagiatu reagują jak np. 2-3 zdania lub całe długie zdanie jest takie same jak w jakimś popularnym opracowaniu na ten temat, książce itp. Aha i podobno treści artykułów ustaw i innych aktów prawnych nie trzeba przerabiać.

Gość Evilucifer
no trudno żeby ktoś zmieniał treśc aktów prawnych jak tam nieraz i drobne zmiany mogą zmienic sens przepisu albo choc wykładnię

Gość profesjonalnapomoc
Uwaga! Jeżeli chcesz mieć profesjonalnie napisaną pracę (maturalną, zaliczeniową, licencjacką, dyplomową, magisterską, inżynierską) zachęcam do zapoznania się z moją ofertą! Piszę pracę na wiele tematów (nie na każdy), szybko, w przystępnej cenie, gromadzę materiały do napisanego tekstu (możliwość dołączenia). Sprawdzam pracę w plagiacie- raport do każdego przesłanego materiału! Nie kopiuję z Internetu, nie przepisuję książek- praca napisana jest tak, by mogła zostać oddana do sprawdzenia i obroniona. Kontaktuję się na każdym etapie pisania, zarówno przez maila, jak i gg, a także telefonicznie - co nie jest możliwe u wielu innych osób. Napisz- w wiadomości podaje temat, rodzaj pracy, szacunkową ilość stron i termin napisania- a na pewno dogadamy się w każdej kwestii, tak, że dla obu stron współpraca będzie satysfakcjonująca. Mój mail: profesjonalna_pomoc@interia.pl gg 45659463; telefon po kontakcie mailowym lub gg.

Gość gość
Oferuje pomoc w pisaniu licencjackich, magisterskich i zaliczeniowych. Przy pisaniu prac korzystam z różnorodnych źródeł, tj. pozycje literackie, czasopisma, roczniki statystyczne itp. Opieram się na źródłach powierzonych lub własnych. Cenę oraz termin ustalam z każdym indywidualnie w zależności od złożoności tematu, długości pracy oraz czasu potrzebnego na jej napisanie. Wszystkie prace powstają na indywidualne życzenie klienta od początku do końca. Zapewniam wysoką jakość, rzetelność, terminowość, anonimowość. Każda praca sprawdza jest w cenie systemem plagiatowym. NAPISZ; pelcwiktoria@onet.pl

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość gość
Profesjonalna pomoc przy pisaniu prac magisterskich, licencjackich, zaliczeniowych i doktoratów. Głównym obszarem mojej wiedzy są kierunki ekonomiczne: Ekonomia, Szeroko rozumiane Finanse, Stosunki Gospodarczej, Handel Zagraniczny, Analiza Ekonomiczna i Finansowa, Zadania z rachunkowości finansowej, zarządczej, Rachunek kosztów, Marketing i Zarządzanie. Na co dzień jestem analitykiem finansowym w sp. z o.o. i szkoleniowcem z zakresu zarządzania finansami i audytem. Każdą pracę piszę indywidualnie, od początku do końca sam zgodnie z sztuka pisarską prac dyplomowych. Jako profesjonalista zapewniam gwarancje jakości, nigdy nie podejmuję się zleceń z dziedzin, z których nie jestem ekspertem. Współpraca ze mną to gwarancja solidnie wykonanej pracy stały, miły kontakt, konsultacje, dyskrecja i profesjonalizm. Tomasz Romanowski dobrapraca33@o2.pl

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość gość
Oferuje pomoc w pisaniu licencjackich, magisterskich i zaliczeniowych. Przy pisaniu prac korzystam z różnorodnych źródeł, tj. pozycje literackie, czasopisma, roczniki statystyczne itp. Opieram się na źródłach powierzonych lub własnych. Cenę oraz termin ustalam z każdym indywidualnie w zależności od złożoności tematu, długości pracy oraz czasu potrzebnego na jej napisanie. Wszystkie prace powstają na indywidualne życzenie klienta od początku do końca. Zapewniam wysoką jakość, rzetelność, terminowość, anonimowość. Każda praca sprawdza jest w cenie systemem plagiatowym. NAPISZ; pelcwiktoria@onet.pl

Gość gość

Gość ponczuśś
Ci ludzie z proposterusa są terminowi bardzo i fajnie sie z nimi wspolpracuje. Odpisują na majle i poprawki też wprowadzają więc jest bezproblemowo. Ja nie ogarniam tych przypisow i tego wszystkiego wiec bardzo mi pasuje to co robią