Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samantha1992

Proszę o rady dot. wyboru studiów dla niezdecydowanej.

Polecane posty

Gość samantha1992

Witam. Piszę, ponieważ potrzebuję świeżego spojrzenia na pewne sprawy, może ktoś ma doświadczenia, rady itp. Niestety trochę za późno zorientowałam się, co mnie interesuje i jest za późno na dążenie za zachciankami, a przede wszystkim nadrabianie zaległości, ale z tym się już pogodziłam. Chcę iść na studia- dzienne, niepłatne, byle nie humanistyczne, najlepiej w Krakowie. Problem w tym,że żadne nie sprawią mi przyjemności. Chciałam być neurologiem- nie umiem chemii (zaległości jeszcze z gim), także medyczne kierunki odpadają;reżyserem- nie wiedziałam, że oczekują gotowych filmów na egzamin (nie mam dorobku, chciałam się dopiero czegoś nauczyć);architektura- oczekują rysunku, na który nie chodziłam, zresztą i tak nie mam talentu. Kocham języki, ale nie chcę ich studiować, bo stracą one dla mnie swoje piękno, podobnie jak z gotowaniem- to pasje, które chcę rozwijać sama. To, co naprawdę chcę robić, to założyć mydlarnię albo sklep z czekoladkami. Obawiam się tylko, że nie dam rady z tego wyżyć, więc może kiedyś na emeryturze :(. Zdawałam podst. ang, podst. pl i obie maty (rozsz. nie poszło najlepiej). Nie chciałabym studiować na typowo babskim kierunku, ale z drugiej strony z z fizyką i chemią u mnie kiepsko (chemii ani rusz, fizyka na poziomie gim/lic ok, ale na studiach mogę nie wyrobić). Matematykę lubię i mogę coś z nią studiować.

Gość ddfdfdfdf
informatyka

Gość samantha1992
Słyszałam, że informatyka nie jest taka różowa, jak się wydaje- to prawda? Lubię komputery, szybko się uczę nowych rzeczy na ich temat, ale czy się nie przejadę...