Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nanao

Kolor włosów - pytanko.

Polecane posty

Czy to będzie ładnie wyglądało, jeśli przefarbuję sobie włosy na czekoladowy brąz (http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Koloryzacja-wlosow/Deluxe-750-Czekoladowy-braz-29616-big.jpg), a na nim zrobię sobie pasemka w kolorze cynamonowego blondu (http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Koloryzacja-wlosow/Deluxe-Gold-Gloss-Blonds-455-Zloty-swietlisty-cynamonowy-blond-29588-big.jpg)??? Jak myślicie?

Gość dobrrraRADA
Mi sie podoba takie polaczenie.

Gość balellenka
pierwszy kolor-świetny, oby wyszedł tak jak na obrazku ale pasemka wzięłabym w kolorze miodu, karmelowego, coś w tym stylu. Pasemka w sumie już wyszły z mody. Ładniej wyglądają cieniutkie refleksy

A na grzywce mam też robić pasemka, czy ją zostawić tylko w kolorze czekoladowym (mam ukośną grzywkę)?

Gość dobrrraRADA
tez na grzywce zrob. Chociaz jak chcesz ;)

Gość jksdbgksdgbfkgbfkjadadf
jak chcesz to zrobic najpier pofarbowac na ciemno a pozniej pasemka na to? Nie wyjdzie ci

Kiedyś robiłam pasemka blond (platynowy) na farbie w kolorze kasztanowym i wyszło bez problemów :) A jak mam to inaczej zrobić?

Chociaż chyba macie rację i pójdę do fryzjera. Aż strach się bać, co sobie mogę sama zrobić... :)

nie wiem co mialas za farby ja jestem po szkole fryzjerskiej, nie chce cie namawiac oczywiscie na wizyte u fryzjera, sama tam nie pracuje :) ale doswiadczenia wiem ze farba jasna na bardzo ciemnej nie wyjdzie. nawet jakbys mocnym rozjasniaczem zrobila to itak wyda zlte. musisz najpier wylapac jasne pasma i je pofarbowac a potem calosc. tak sie robi w zakladach.

Oj tam, oj tam. Naprawdę mi wtedy wyszła ta farba, tylko ją dłużej trzymałam. A do fryzjera jednak pójdę (tak jak to wyżej już napisałam) :) P.S. Szkoła fryzjerska tzn zawodówka, czy jakiś profesjonalny kurs? Płaciłaś coś za nią? I ile trwa nauka w takiej szkole?

A te pasemka, to w końcu lepsze te: http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Koloryzacja-wlosow/Deluxe-Gold-Gloss-Blonds-455-Zloty-swietlisty-cynamonowy-blond-29588-big.jpg czy te: http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Koloryzacja-wlosow/Deluxe-Gold-Gloss-Blonds-345-Zloty-swietlisty-miodowy-blond-29586-big.jpg? (ktoś wyżej zasugerował jaśniejsze, więc się zastanawiam). Bo wydaje mi się, że ten pierwszy kolor w zestawieniu z czekoladowym będzie sprawiał takie cieplejsze wrażenie. Jak myślicie?

zawodowka, jesli myslisz ze na kursie czegos nauczysz (takim zwykłym) to sie zawiedziesz:) gdzies jakas firma zagraniczna w warszawie ma siedzibe i tam rzeczywiscie podobno ucza parzadnie ale kurs w cenie jakichs 30 000zl mowie powaznie :) a oprocz tego najlepsza jest wlasnie zawodowka, bo masz praktyki w salonie przez 3 dni w tygodniu przez 3 lata, oczywiscie jak jestes slaba to przez 3 lata zamiatasz :) ale jak trafisz na jakis dobry zaklad (najlepiej po znajomosci niestety) to wtedy najwiecej sie nauczysz. zadna szkola i zaden kurs sam ci nic nie da, potrzebna jest praktyka tylko i wylacznie.

wiele osob znam w ogole bez szkoly pracujace w tym zawodzie, ale one trafily wlasnie na dobry zaklad w ktorym pracowaly przez kilka lat zazwyczaj za darmoche (no moze po roku gdzies juz ci placic zaczynaja) normalny kursic zazwyczaj 6-8 tysiakow podstawowy, niesttey obcinac i robic fryzury wieczorowe sie tam raczej nie nauczysz, ale pasemka, farba itd to tak.

Oł, no to fajnie. Szkoda tylko, że szkoły same nie zapewniają praktyk, bo nie wszyscy niestety znajomości mają :) Ok, dzięki za odpowiedzi :)

Ten kolor jest dziwny jak na pasemka. Już bardziej byłabym skłonna sobie cały łeb przefarbować na ten kolor, który podałaś, a na tym te blond pasemka/refleksy :) Chyba nie byłoby tak źle.

jksdbgksdgbfkgbfkjadadf - czemu mówisz ze nie wyjdzie na ciemnych jasne? ja właśnie z ciemny blond koloryzowałam na jasny blond szamponem koloryzującym.. fryzjerka mi mówiła że nie wyjdzie bo ...... a wyszły ładne ( takie jak na opakowaniu) tylko długo musiałam trzymać ;)