Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z trójmiastaaaaaaaaa

Której mamy dziecko z rocznika 2006 idzie od września do szkoły ??

Polecane posty

Macie obawy jak to będzie ? Ja mam ogromne ponieważ mój syn nie chodził do przedszkola.Także nie wie jakie mniej więcej panują zasady ;) Wie,że od września idzie do zerówki.Jest podekscytowany i nie może się doczekać. A ja boję się jak poradzi sobie wychowawczyni z moim synkiem. Jest tzw. żywym srebrem, wszędzie go pełno. Wszystko go interesuje, ma 100 pomysłów na minutę. Nie potrafi na dłużej czymś się zająć bo zaraz coś innego go zainteresuje. Po za tym jest grzeczny, nie rozrabia więc to jedyna pociecha

Gość od kiedy to dzieci
z rocznika 2006 idą od września do szkoły skoro mają dopiero 5 lat??? Moja córka jest z tego rocznika, chodzi do przedszkola od 3 roku życia i przed nią ostatni rok przedszkola, gdzie już obowiązkowo 5 latki muszą chodzić a szkoła to dopiero za rok.

A no właśnie od tego roku heheh Obowiązkowa Zerówka dla rocznika 2006

Twoja córka będzie miała Zerówkę w przedszkolu. Także do szkoły pójdzie jako 6 latka

Gość od kiedy to dzieci
wszystkie dzieci z rocznika 2006 obowiązkowo zaczynają szkołę w wieku 6 lat

Gość od kiedy to dzieci
jak Twoje dziecko nie chodziło wcześniej do przedszkola to od września obowiązkowo na ten rok musi iść. Nam już w przedszkolu powiedzieli że od września do grupy dojdą nowe dzieci - 5 latki, które nie chodziły wcześniej do przedszkola a przez ten rok muszą.

Gość dokładnie - zerówka dla
5ciolatkow obowiazkowa w szkole lub przedszkolu

Tak tak ! Mój syn miał wybór czy ten obowiązek przedszkolny chce realizować w przedszkolu czy od razu w szkole. I my postanowiliśmy,że do szkoły go poślemy. Jest już na liście. klasa Ob - 16 dzieci :)

Gość dokładnie - zerówka dla
fajnie- mój pojdzie za rok do 1ej klasy ale tam dzieci bedzie pewno z 40sci bo idzie rocznik 2006 i 2007

Zgadza się. Dyrektora szkoły, do której będzie chodził mój syn mówiła nam na spotkaniu, że namawia rodziców dzieci z rocznika 2005 by już w tym roku od września posłali swoje dzieci do szkoły. Za rok w jednej klasie spotkają się dwa roczniki więc lepiej byłoby gdyby rodzice już teraz zdecydowali się na posłanie dzieci do szkoły

Za bardzo panikujecie z tą szkołą dla 5 latków. Moja córka poszła do przedszkola przy szkole jak nie miała jeszcze 3 lat i normalnie tam funkcjonuje (ma teraz 3,5). Zna większość dzieci z podstawówki i część gimnazjum. Dzięki temu stała się odważniejsza i nie wstydzi się podejść do kogoś i zapytać się o coś, wie na jakiej zasadzie funkcjonuje szkoła i czeka tylko kiedy będzie w zerówce. A ja nie mam żadnych obaw jak sobie tam będzie radziła.

Gość da radę ! nauczycielki
z niezłymi gagatkami miały styczność heheh