Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pola7878

2011r. starania o trzecie dziecko - synka.

Polecane posty

Gość pola7878

Witajcie ? Może dołączy do mnie ktoś kto tak jak ja planuje trzecią ciąże i marzy o synku ? Mam dwie śliczne i kochane córeczki i do kompletu brakuje tylko małego chłopaczka. Jak go ustrzelić ? Może ktoś zna metode na zaplanowanie płci dziecka ? Może u kogoś się sprawdziło ? Zapraszam do topiku i z góry dziękuję za wszystkie porady :)

Gość pola7878
Witaj :) Słyszłam,że chłopaczka można ustrzelić tuż po owulacji ? Ale nie wiem ile w tym prawdy ?

Wiesz co...Powiem tak: 2 cora miala byc chlopcem i jest z 13 dnia cyklu 28 dniowego :) W jakim wieku masz coreczki ?

Gość pola7878
Moja pierwsza córa jest z 12 d.c. a druga z 13 d.c też 28 dniowych. I tak sobie myśle,ze w obu cyklach owulacja była pewnie ok 14 dnia stąd dziewuszki :) Jak dla mnie planowane :) bo tak chciałam ale mąż chciał drugiego chłopaczka ;) Wredna jestem co ? - ale teraz jak już mam te upragnione dziewuszki - też zaczął mi się marzyć chłopaczek :) Tylko czy to się sprawdzi ? Strasza ma 5 lat a młodsza 1,5 roczku. A Twoje w jakim wieku ?

Gość pola7878
Teraz zmykam. Ale czekam na odpowiedź Majóweczko :) I zapraszam kobitki planujące trzeciego bobasa i nie tylko : ) na ten na ten topik !!!! Pomóżcie mi w zaplanowaniu synka :) Pozdrawiam :)

Gość praktyczna mamuśka
metody na synka : sex dokładnie w dniu owulacji oraz pozycja od tyłu, u mnie się sprawdziło w 100 %, męskie plemniki są szybsze i krócej żyją niż żeńskie, trzeba im ułatwić, żeby miały bliżej..., dodam, że ja miałam zawsze bardzo wyraźne objawy szczytu owulacji (silne kłucia w jajniku).

Gość polo7878
Dzięki za odpowiedź Praktyczna Mamuśko :) U mnie ten szczyt objawiający sie bólem jajajnika jest chyba troche przed momentem owulacją. Tak to ostatnio zaobserwowałam, a n podstwie testów owulacyjnych. Mój plan jest taki, aby kilka miesięcy staranka były dzień po tym kłociu - ok 15-16 d.c w cyklach 28-29 dniowych. Skoro plemniki męskie są takie szyybkie to może jeszcze zdążą ;) Co o tym sądzicie ?

Gość na syna to najrozsądniej
od pierwszego dnia płodnego zacząć współżyć i tak co drugi dzień;) my takim sposobem poczęliśmy synka działając od 11dc do 25dc;) owulacja była w 17dc

Gość polo7878
No właśnie na chłopaczka najlepiej współżyć często a na dziewuszkę zrobić sobie przerwę przed owulacją - ale my mamy problem bo mąż w delegacji i jest tylko w weekendy :( Więc u nas sie to nie sprawdzi :(

Gość na syna to najrozsądniej
no to ciężka sprawa może być, ale warto próbować;) a podczas urlopu?

Gość mamia :)
Ja mam 3 corki i 4 synka :) I powiem Wam,ze u mnie teoria,ze synka mozna trafic w sama owulacje sie nie sprawdzila,wiem dokladnie kiedy zaszlam w ciaze z malym,bo gumka nam pekla :P i byl to 12dc a cykle mam zwykle 31-34 dniowe,wiec w 12 dniu cyklu jeszcze owulacji nie bylo, bylam na bank pewna ze kolejna core bedziemy mieli a tu takie mile zaskoczenie :)

Gość asadfs
A ktoś wie jak najpewniej zrobić dziewczynkę przy cyklach 26 dniowych? Teraz jestem w ciąży ze synkiem, a celowałam w dziewczynkę. Nie wyszło, ale przynajmniej będzie parka jak teraz się uda. :) Współżyłam na pewno przed czuciem pracy jajników, a nie po, a i tak wyszedł synek. Jak będę współżyć trzy dni przed to będzie już dziewczynka na 100%, czy tylko z zapłodnieniem będzie ciężej? Wiem, że męski plemnik krócej żyje, ale ile czasu? Cykle mam regularne, że dwa dni po owulacji nigdy się nie zabezpieczałam dodatkowo, a w ciążę nie zaszłam, więc widać można na nich polegać. Teraz po urodzeniu nie wiem czy będzie tak samo. Kiedy po ciąży wraca dawny i można próbować na nowo?

Gość autorko a czy to wazne
czy trzecie dziecko bedzie chłopcem? wazne chyba zeby byl zdrowe prawda? ja walcze juz 3 lata o dziecko pierwsze dziecko

Gość asadfs
mamia :) ja też na pewno przed owulacją współżyłam, prawie dwa dni przed, bo czułam potem jak zawsze kiedy ją dostałam, a wyszedł chłopiec.

Gość asadfs
*wraca dawny cykl

asadfs przy tych cyklach 26 dniowych, w ktorych wyszedł ci synek to w jakich dniach cyklu były próby

Gość asadfs
autorko a czy to wazne - może i nie takie ważne, ale mi się od dziecka marzyła córeczka, ładne ubranka itd. Poza tym patrząc po rodzinie to wydaje mi się, że z córkami w późniejszym okresie jest lepszy kontakt. Bardziej dbają o matki i częściej przyjeżdżają w odwiedziny. Syn ma później swoją żonę jako najważniejszą kobietę w swoim życiu, a matka schodzi na dalszy plan. Potem teściowa jest częściej odwiedzana niż matka za sprawą tej żony.

ale ja tez mam cykle regularne 326 dniowe i ciekawi mnie w ktorym dniu cyklu trafiłas

autorko czy wazne-bardzo mi przykro,ze starania nie wychodza..Jednak podejrzewam,ze autorka topiku,ma swiadomosc,ze moze byc kolejna dziewczynka i jest na to przygotowana,a marzenia? Wiadomo kazde z nas je ma :) zycze powodzenia w staraniach !

Gość asadfs
To było 6 dnia.

o matko 6? ja mam takie cykle jak ty 26 dniowe aproba nastapiła z 10na 11dc

Gość asadfs
:P Ale ze mnie blondynka. :D Spisałam z kalendarzyka dzień miesiąca. 6 zaszłam, a dzień cyklu to był 10. A 12 mnie kuło, bo zaznaczyłam sobie na na przyszłość.

kurcze to ja bylam pewna ze celujemy na dziewczynke przy 26 dniowych cyklach jak owulka jest w 12dc a my próbowalismmy takk jak ty 10-11dc

Ja mam 2 synków z dnia owulaci i teraz jestem w 3 ciązy tez z synkiem choc kombinowałam na dziewczynkę. Teraz zaszłam 2,5 doby przed owulacją. Czasem nie udaje się zaplanowac płci bo czesc mężczyzn ma tylko plemniki jednego rodzaju.

Gość asadfs
"Teraz zaszłam 2,5 doby przed owulacją." No to kolejna osoba co współżyła przed owulacją, a ma chłopca. Może lepiej teraz próbować trzy dni przed na wszelki wypadek. Najwyżej nie zajdę wcale dłuższy okres czasu. :/ Coś mi się wydaje, że może wcale nie mamy na to wpływu.

Nie wierzę w tę metodę:-P My w obu przypadkach staraliśmy się o chłopca, bo w naszych rodzinach chłopcy to rzadkość i nie udało się. Przy pierwszym dziecku na 100% wiedziałam, że mam owulację, bo byłam u ginekologa na USG, przystąpiliśmy do starań, celowaliśmy w chłopca i jest córeczka. Za drugim razem kupiłam paski i również to samo, a wiem, że celowałam w owulację i dzień, dwa po. Moje koleżanki, którym się poszczęściło twierdzą, że ta metoda jest niezawodna i, że działa, ale wiadomo- udało im się, dlatego tak mówią. Niech ktoś nie ubzdura sobie, że mam córki i jestem nieszczęśliwa, wręcz przeciwnie, w ciąży i po porodzie płeć już nie ma znaczenia, ale przed pokombinować można.

Ja długo starałam się zajsc w ciąże kilka dni przed owulacją ale się nie udawało. Pierwszą próbę podjełam w pazdzierniku 2009 r i tak az do stycznia 2011 gdzie wreszcie sie poszczesciło ale jak widac bedzie 3 chłopczyk. 2 synków z owulacji poczelismi prawie od razu bo 1 w pierwszym cyklu a 2 w trzecim cyklu ;)