Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańczowa miseczka

moja dieta dukana

Polecane posty

Postanowiłam założyć temat w którym będę opisywała swoje postępy i to co zjadłam. Może ktoś się przyłączy? U mnie dziś 1 dzień 2 fazy. Na razie wynik to 6 kg w dół po 1 fazie. Mój jadłospis z wczoraj: jajecznica na gotowanym mięsie kurczaka pół kubeczka jogurtu naturalnego z cynamonem i słodzikiem pół dzwonka łososia pieczonego w foli, z sosem koperkowym (zmiksowany jogurt naturalny z koperkiem) pół serka wiejskiego z papryką w proszku, wędlina drobiowa. dzisiaj warzywa.

Gość ja też ja też
Hej Ja też stosuję tę dietkę tyle że mniej restrykcyjnie. Dużo białka i warzywa. Nie jem pieczywa, kaszy, makaronu, ziemniaków, owoców, słodyczy. Głównie chodzi mi o ograniczenie węglowodanów te z warzyw są ok te z owoców to sam cukier. Dziś na śniadanie zjadłam 2 paróweczki odłuszczone i do tego kawa bez cukru z mlekiem 1,5%. Dziś w sumie drugi tydzień mojej diety się zaczął i brzuch ginie z dnia na dzień :)

Gość DuzaDziewczynaUK
hej hej

Gość ja też ja też
hej, hej

Gość DuzaDziewczynaUK
jak juz pisalam na innym topiku, ja narazie serek wiejski 300gr na lunch mam steka z korniszonami a na kolacje jeszcze nie wiem.. w miedzyczasie woda mineralna evian a i kawka z odtluszczonym mlekiem i slodzikiem (bez aspartamu) mam tez cherry coke light jakby mi sie zachcialo slodkiego.. to niestety juz z aspartamem

Gość Lenus_ia
pomarańczowa miseczka a ile dni byłaś na 1 fazie, że aż 6 kg zrzuciłaś, super :-) Czy w 100% przestrzegałaś diety z fazy 1 czy czasem było jakieś odstępstwo, "grzeszek"? Zero słodyczy w 100% ??? myślę, by dołączyć do Was ale chyba nie od dziś bo już zjadłam na śniadanie 2 kromki chleba z szynką, pomidorem i ogórkiem, więc dziś już chyba nie ma sensu dołączać??? jakie macie wymiary (wzrost, waga, obwódy)? ja 164 cm i 64 kg, udo w najgrubszym miejscu 60 cm !!! a obwód mierzony "pod tyłkiem" 96 cm. czy schudnę w udach? kiedyś próbowałam dukana ale przestałam, nie potrafiłam bez słodyczy, podjadałam,,, ale może teraz z Wami by się udało. za 3 tyg wyjeżdżam nad morze i chciałabym troszke wyszczuplić się...

Gość DuzaDziewczynaUK
oki ja lece piec dukanowy chlebek :)

Gość ja też ja też
162cm, 60kg, udo 56cm :P mimo, ze zjadłas normalne sniadanie przyłącz sie. kiedys trzeba zaczac :)

Gość ja też ja też
Zalozenie diety jest dobre. Tyle, ze jak mam jesc samo bialko przez 5 dni to przestaje mi sie chciec jesc w ogole. Nie jedzenie zwalnia metabolizm wiec jem bialkowe sniadanie i kolacje a obiad z warzywami i tez sa efekty.

Byłam 11 dni. Trochę długo ale wczoraj nie miałam w domu żadnych warzyw a nie chciało mi się iść na zakupy więc zrobiłam sobie dodatkowy dzień pierwszej fazy. Żadnych odstępstw nie robiłam. Może tylko czasami z korniszonami przesadziłam ale jak widać nie popsuło to efektu ;)

Pije ogromne ilości coli zero, light, free wszelkich podróbek takiej coli od polocokty do jakiegoś syfu z Lidla. Woda mineralna. Herbata. W a nie wiem czy wolno ale wczoraj wypiłam herbatę wiśniową. W sumie pewnie w niej nie ma owoców tylko jakieś sztuczne aromaty więc się nie liczy. Myślę, ze raz na jakiś czas mogę sobie pozwolić żeby zaspokoić potrzebę zjedzenia owoców. Jak mi się chce słodkiego to rozpuszczam w łyżeczce wody trochę słodziku i wlewam do jogurtu naturalnego. Dodaję cynamon. Bardzo smaczne jest. Jak się do tego doda troszkę żelatyny i wstawi do lodówki to wychodzi coś pysznego na słodko.

Gość ja też ja też
ja nie mam ochoty na slodycze tylko ciekawe jak dlugo tak bedzie?

do ja tez- uwazaj bo i ja tam mialam jak bylam wczesniej na dukanie i przez to mi sie noga podwinela, jedz jakies jogurty 0% ze slodzikiem, lub piecz cos slodkiego bo mozesz skonczyc jak ja, na polowce nutelli ktoregos dnia ;) w ogole to nie wiem co mi sie stalo, z reguly nie jem slodyczy wcale ew. przed i w trakcie menstruacji.. moja waga wynika z obzarstwa 'slonymi' potrawami i innymi swinstwami.. chlebek sie piecze, za pol h bedzie gotowy

Gość djkladjfsk
"Aspartam jest to związek używany do słodzenia produktów żywnościowych (jest dwukrotnie słodszy od cukru). Dzięki temu że nie zawiera wiele kalorii, przyjął się też do jedzenia dietetycznego. Został uznany za najbardziej trujący związek dopuszczony jako legalny składnik pożywienia. Występuje w większej liczbie produktów niż to sobie wyobrażamy, wystarczy sięgnąć po gumę do żucia by przeczytać na etykietce "aspartam", lub butelkę Coca-Coli lub Pepsi. Oprócz tego występuje tez w takich rzeczach jak rozpuszczalne kakao, leki, drinki, slodziki (sugar), napoje wysoko słodzone, herbata, polewy, jogurt, galaretki, napoje owocowe i mleczne, rozpuszczalna kawa i herbata, srodki przeczyszczajace, mrozone desery, mietowe, odswiezacze oddechu, płatki, a więc w wielu słodkich rzeczach. Dolegliwości spowodowane przez aspartam to m.in. rak mózgu, cukrzyca, zaburzenia emocjonalne, padaczka, choroba alzhaimera, parkinsona, syndrom chronicznego zmeczenia. Poza tym owy środek wyżera komórki mózgowe. Mimo to, aspartam jest legalnym środkiem spożywczym, na którym zarabia wiele firm. Przykładem może byc Pustynna Burza. Co to ma wspólnego z wojną? Otóż Oddziały Operacji Pustynna Burza były "pojone" wielkimi ilościami napojów słodzonych aspartamem, które ogrzewały się w słońcu Arabii Saudyjskiej do temperatur przekraczających 30C (w tej temperaturze z aspartamu wydziela się metanol i temu podobne składniki). Wielu z nich wróciło do domu z licznymi zaburzeniami podobnymi do tych, które występują u ludzi zatrutych chemicznie formaldehydem. Uwalniający się w napojach metanol mógł przyczynić się do powstania tych chorób (znanych w świecie medycznym jako syndrom Pustynnej Burzy). Czynnikiem, który mógł również przyczynić się do ich powstania mogą być inne produkty metabolizmu aspartamu takie jak DKP" Aspartam. Szczury od tego zdechły, my to jemy i pijemy: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,3075657.html Smacznego...

zignorujcie poprzedni post... nie ma co sie wiklac w niepotrzebne dyskusje, jestemsy tu w innym celi :) i tyle tlyko napisze odnosnie tego co powyzej!

Gość djkladjfsk
DuzaDziewczynaUK no przeciez to taka swietna dieta... ;) Nie wiesz skad Ci sie to wzielo? Wlasnie z rozregulowania organizmu, ktory w koncu upomnial sie o swoje :) Ale przeciez wszystko mozna olac i udawac, ze tego nie ma ;)

Gość ja też ja też
wole zjesc kostke czekolady niz truc sie slodzikami ... nigdy nie bylam ich zwolenniczka

Biorąc pod uwagę to co zjadałam do tej pory i moje uzależnienie wręcz od glutaminianu sodu to żaden aspartam mi nie straszny. A 90% ludzi umrze na raka takiego czy innego. Sąsiad uprawia szczypiorek który później sprzedaje na placu. Pryska go co 3 dni! To nie szczypiorek a jedna chemia! Tym sposobem musielibyśmy całkiem zrezygnować z pożywienia albo zainwestować we własne ogródki, stadko kur i kozę. Pewnie nie byłoby to wcale zle, tylko raczej w takim świecie w jakim my żyjemy niewykonalne bo uprawa warzyw, hodowla zwierząt wymaga pracy i czasu, a w naszym wyścigu szczurów te dwie rzeczy to towar deficytowy. Jak sama napisałaś aspartam jest w zasadzie we wszystkim, a w tym w czym go nie ma jest co innego wiec moim zdaniem nie ma co siać paniki.

wyjeżdzam na urlop za 17 dni dziś 1/17 i od rana dukan zjedzone: serek z korniszonem i chuda wedlina drobiowa na obiad mięsko z indyka

Gość ja też ja też
do wszystkiego można sie przyczepic dla tego uwazam ze kazdy sam decyduje co dla niego dobre a co zle :) ja sie urlopuje od 2 lipca na zaglówce i chcialabym jakos wygladac...

Gość ja też ja też
staram sie duzo pic ale srednio mi to wychodzi bo potrafie zyc o jednej kawie dziennie :( ale przez to nabawialm sie kamieni nerkowych teraz codziennie walcze ze soba zeby pic wiecej

Gość djkladjfsk
Ta... najlepiej nie dyskutowac, bo mozna uslyszec prawde, ktorej sie nie chce znac? :P Co do podejscia do aspartamu... Spoko... jesli tak, to po co sie w ogole odchudzacie? Co za roznica, czy wykonczy Was rak czy nadcisnienie i zawal? Przeciez kazdy na cos umrze, a co sobie podjecie to Wasze... :)

ja z piciem wody nie mam problemu, to akurat moj jedyny dobry nawyk :) wlasciwie pije tylko wode, wczoraj kupilam cherry coke diet na wszelki wypadek jakby mi sie slodkiego zachcialo :D