Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańczowa miseczka

moja dieta dukana

Polecane posty

Gość ja też ja też
djkladjfsk jakos malo nas interesuje to co mowisz... dziekujemy za rady i idz gdzies gdzie bedziesz gloscic swoje slowo na dzis :) baj!

i jeszcze jedno bo tak patrzę i patrzę na moją stopkę przez cztery miesiące nic nie schudłam 😭 a ćwiczyłam i to sporo - spining, joga, step - 3 a nawet 4 razy w tygodniu i du.....pa 😭 no ale nie było dietki w tym czasie może chociaż ze trzy kilo mi sie uda w te siedemnascie dni :D

Gość ja też ja też
mialam gosc w weekend od piatku do dzis rana zgrzeszylam na rzecz wina wytrawnego 1 butelka przez caly weekend i jakos nie czuje zeby bylo zle :)

aha no coz zobacze moze uda mi sie b. ograniczyc, aa i jutro mam znajoma na lunchu i zupelnie nie mam pomyslu... chyba wyjdzie na to ze bede musiala ugotowac 3 posilki, dla dzieci- 2 czterolatki, znaomej cos i sobie dukanowe :/

krasnal ze mnie - 162 cm a wczoraj jeszcze załamka - kupowałam kilka nowych ciuszków na wyjazd - i jakos tak dokładniej obejrzałam się - i z przodu i z tyłu ( bo takie fajne lustro było w przymierzalni) kurcze płakać nad swoją głupotą nie będę - muszę coś zmienić przez te dwa tygodnie

elamela ja mam troche wiecej czasu, zalozylam sobie jakis spadek - moze nawet te 5 kg do 20.06 wtedy przyjezdzaja do mnie z wizyta mama z siostra :)

Gość do pomaranczowej miseczki
z jakiej wagi przy jakim wzroscie startowalas? gratulacje!!

Nie odchudzam się dla nadciśnienia tylko dla siebie. Kiedyś umrę może szybciej, może później, ale zanim to zrobię to bym chciała być przez chwilę z siebie zadowolona, czuć się dobrze zarówno w ubraniu jak i bez niego :P i móc założyć strój kąpielowy bez ryzyka ze pół plaży dostanie mdłości na mój widok.

prawie 94 kg wzrost 162 teraz mam 87-88 ale nie będę się już codziennie ważyć bo to nie ma sensu. Kolejne ważenie w piątek. Będę miała 65! Nie wiem czy zza 3 miesiące czy za 6 ale kiedyś będę! :)

Gość ja też ja też
162cm i ok 60kg marzy mi się 55kg :)

Gość ja też ja też
chociaz dupsko mam okropnie duze i biodra :( nienawidzę ich

Hej dziewczyny :) dzisiaj jest moj drugi dzień. Jeszcze 6 przede mną :D Już mam dosyć pisania na temat aspartamu. Nudne to się robi. Nie bylam na diecie i też aspartam pochłaniałam... chociażby w gumach orbit, coli itp. Hmm szkoda, ze takie wpisy psują topik :)

cukier to też "biała śmierć" - to apropo słodzików zastanawiam się nad uderzeniówką - ile dni??? nie wiem czy wytrzymam 10 😭

Cisza zapadła. Ja już po obiedzie. Duszone warzywa w pomidorach. Pyszności.

Udam, że tego nie widziałam ;) Jestem na pierwszej fazie i warzywka dla mnie jeszcze nie istnieją ;)

Bella bella :D:D Postaram się już nie pisać. Jutro mam znów dzień z proteinami to wtedy pogadamy a i jeszcze raz dziękuje- wiesz za co ;)

Gość ja też ja też
dziś u mnie zupka kalafiorowa bez ziemniaków z kurczakiem pychaaaaaaaa

normalnie nie wyrobię! sąsiad obok robi remont i od godziny mi wierci w ścianie. Chyba okienko sobie do mnie robi hehe

za maila wczoraj :P Ja mam robotników na dachu i co chwile ktoś mi zagląda tutaj :D Od 6.30 do 17.30 czuje się jak uczestniczka Big Brothera :D

Ja tez ja też jak pycha to może i ja sobie pojutrze taką sprawie. Nie wiem co mam kupić. Musze sobie rozplanować jakiś jadłospis na ten tydzień i to taki żebym nie gotowała 10 obiadów tylko wszyscy sdobie mają pojeść (na cale szczęście mam rodzinkę warzywo żerną i nabialożerną więc nie jest źle. Z chęcią jedzą to co ja tylko sobie to z lekka urozmaicają) Bo w planach mam zakupy, a lubię je robić z listą bo inaczej polowy potrzebnych rzeczy nie mam, za to mam pełno czegoś czego mi wcale nie potrzeba :D

Gość ja też ja też
Taka zupę to cała rodzina może zjeść. Prawdą jest, że trzeba trochę pogłówkować żeby nie popaść w monotonię jedzeniową. Napiszę kilka moich pomysłów tzn. tego co gotuję i jem, może Wy też coś podrzucicie? Moja ulubiona zupa krem z brokułów z czosnkiem, zupy jarzynowe z malutkimi pulpecikami ze zmielonej piersi z indyka, sałątka z brokuła i jajek, omlety z szynką lub tuńczysławem ;) leczo, twaróg z szynką, szczypiorem i rzodkiewka, rybka z piekarnika, zapiekanka warzywna z sosem serowym (ser odtłuszczony)... sporo tego :)

To ja do ryby np pieczonej w folii polecam sosik: jogurt naturalny, łyżka serka naturalnego, korniszon, pęczek koperku sól i pieprz i wszystko zmiksować na zielony sosik. Pyszny jest. Wyżarli mi wczoraj cały :P

A no i te nugetsy z kurczaka: Pokroić pierś z kurczaka. Rozbełtać jajko z przyprawami (ja daje taką do kurczaka po cygańsku) obtoczyć kawałki w jajku i w potem w otrębach, ulozyć na foli aluminiowej albo papierze do pieczenia i do piekarnika. Do tego można jakiś sosik zrobić.

To sa przepisy do Proteinowej bez warzyw ;)

Gość ja też ja też
miska a otręby jakie wcinasz?

Wcinam jak sobie nie zapomnę :P Mam owsiane i pszenne, ale jakoś bardziej do mnie te owsiane przemawiają. A w ogóle to muszę zainwestować w jakąś xenne fix czy inne coś bo od kiedy zaczęłam dietę rzadko bywam gościem w WC.