Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę skołowana

Czy test ciążowy może pokazać fałszywie pozytywny wynik?

Polecane posty

Gość trochę skołowana

13.06 powinnam dostać miesiączkę. Raz na jakiś czas nie mam miesiączki przez 2 m-ce ale nie jest to regułą bo zazwyczaj mam bardzo regularne cykle po 30 dni, ostatnio taką przerwę miałam ponad rok temu. Kiedy nie dostałam okresu to 14.06 zrobiłam test. Nie zabezpieczaliśmy się ale też specjalnie nie celowaliśmy w dni płodne. Na teście wyszła jedna gruba różowa kreska i druga taka bardzo blada. Wczoraj zrobiłam drugi test i wyszedł negatywnie. Przez ten tydzień nie dostałam okresu ale teraz nie wiem czy pierwszy test był fałszywy czy drugi. Wiem, że czasem test może pokazać fałszywie negatywny wynik gdy jest zrobiony za wcześnie ale czy może tak się stać w przypadku wyniku pozytywnego?

Gość jest to możliwe
nawet w ulotce jest napisane. Są to jednak naprawdę wyjątkowe sytuacje- nie pamiętam dokładnie, ale chyba torbiele, choroby tarczycy. Musiałabyś sprawdzić

Gość Mi na końcu kwietnia
wyszedł pozytywny a okres i tak dostałam(spózniony o kilka dni).

Gość abcdeccc
też gdzieś czytałam że pozytywny może być w przypadku jakichś chorób, nowotworów, torbieli czy coś takiego. Dokładnie nie pamiętam, ale jest to możliwe.

Gość trochę skołowana
torbieli nie mam bo miesiąc temu miałam robione usg dopochwowe i nic ginekolog nie wykrył. Ten test wczoraj to robiłam inny niż tamten więc jeszcze jutro spróbuję z tym samym co wtedy, może ten wczorajszy to jakiś lipny.